Last news in Fakti

20 Май, 2015 15:06 6 032 31

M3 за семейството

  • bmw-
  • m3-
  • m3 touring-
  • f80

BMW подготвя комби версия на най-бързата си "тройка", твърди словенското сп. Avto Magazin. M3 Touring може да бъде показан още на салона във Франкфурт през септември, а продажбите ще започнат скоро след това.

Avto Magazin не разкрива повече подробности за семейния атлет. Материалът обаче е илюстриран с компютърно модифицирана снимка на 3er Touring в стила на M3/M4. Засега не съществува никаква смислена причина комбито да не се оборудва с техния 3.0-литров шестак с мощност 317 кВт (431 к.с.) и максимален въртящ момент от 550 Нм.

M3 Touring вероятно ще бъде една идея по-муден от седана и купето и ще ускорява от 0 до 100 км/ч с 0.1-0.2 секунди по-бавно от тях. M3 и M4 лепят стотака за 4.1 сек., а максималната им скорост е ограничена на 250 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар

    0 3 Отговор
    Нека плюенето започне - сега!!!!
  • 2 amgmbh

    0 3 Отговор
    Нека тези дето ще го гледат само на картинка да започнат да го гледат - сега!!!!
  • 3 Бмв Фан

    0 1 Отговор
    Как може такава небивалица ??? :Д М3 семеен автомобил как е възможно това нещо ? Една чудовищна машина да се превърне в скучен семеен автомобил:?:?:? Каде ви е акъла бе хора ?
  • 4 не съм съгласен

    1 1 Отговор
    Голям фен съм на марката, но не одобрявам подхода на БМВ да следва Ауди в спортните комбита. По принцип това е добър маркетингов ход да се търсят нови клиенти, които искат да комбинират спорния дух с практичността и удобството, но като човек със семейство имал м3 автомобил мога да споделя моето лично мнение. Тези коли не стават за спокойно каране, тип да отида на почивка със семейството и да натоваря багажа. Сядайки зад волана на тази кола се получава следната дилема. От една страна колата просто те кара да я "подкараш" както си трябва, направо ставам друг човек, дига ти се адреналин и т.н., но в същото време возиш децата си на задната седалка и знаеш че не е редно, но въпреки това го правиш, особено ако някой те изпревари или засече. И накрая всеки път остава едно чувство на гузност, че си изложил семейството си на риск. За това по добре едно спортно купе са втори автомобил и едно дизелово комби, от колкото комбинацията от статията.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 dhcp

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "не съм съгласен":

    Ходи да си пукаш пубертетските пъпки и не давай наклон на у. на баварците Всеки трезвомислещ човек би се въздържал от подобни пубертетски изпълнения. Като те изпреварят пишката ли ти се смаля? Щом не съм сам в колата, щом трафика е натоварен, то не раздавам газта! Време е да узрееш и да разбереш, че от такива като теб са пълни канавките. Бъди умен!

    Иначе винаги мощните комбита са ми радвали сърцето и подкрепям баварците за пущането на такъв модел.
  • 6 не съм съгласен

    1 0 Отговор
    Ицо мамин, айде да не се почваме. Пубера май си ти. Дразня се имено от такива "изпреварвания", като твоя коментар и няма как трябва да наказвам брат.
  • 7 dhcp

    1 0 Отговор
    Леко с наказанията, че даже и с М-ката от статията ще ти е трудно
  • 8 сила

    0 1 Отговор
    E те такъв семеен автомобил ми е е61-ката която леко съм я поизпънал на 300+ кончета и наказвам по магистралата такива келеши с ренца, нов ситроен, разни кашони и си мислят че като е комби колата не върви :)))) да не говорим като дойде нанагорнището на тракия и всички падат на 150, а някои дори надолу... и тогава като настъпя и панически отстъпват в дясно :)... много им се радвам - като посъберем още некой лев ще минем на по-нов и по-мощен клас семеен автомобил...

    Коментиран от #19

  • 9 Кобрата

    1 0 Отговор
    Това вече няма равен в класа си, дори не съм си помислял за семейно M3 ... Просто жесток автомобил
  • 10 яне

    1 0 Отговор
    Па защо? Арна е колата!
  • 11 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "не съм съгласен":

    Коментарът ти е много правилен, подкрепям твоето мнение. А за M3-ката няма спор, че е много хубав и спортен автомобил, но ако имаш семейство по-добре да внимаваш с газта и повече да клониш към спирачката. За семеен автомобил 431 коня са прекалено много. Нещо до към 200 е добре.
  • 12 dhcp

    0 0 Отговор
    Няма твърде мощна кола, има твърде малко акъл в главата на водача!

    Коментиран от #22

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 сила

    0 0 Отговор
    Некой от тея дето ми дишат прахта по магистралите и бегат резко в дясно ми е дал минус ... ко мога да кажа, освен ... да му се връща :)))

    Коментиран от #21

  • 16 Семир Мелих

    0 0 Отговор
    Ашколсун!
  • 17 ники

    0 0 Отговор
    Винаги съм казвал че лошите шофьори трябва да се научат,а не да се ограничат или премахнат наточените коли! Всеки може да върти геврека, ама не всеки използва мисловната функция на главата си както би слодвало. Силно подкрепям добрите коли, но когато видя някой, който тъкмо е взел книжка, да се развява с папамобила и да се мисли за Шумахер щото вече може да кара кола, ей заради такива ме хваща нервата!
  • 18 Керосин

    2 0 Отговор
    Значи като взех книжка си купих един Нисан Съни целия изгнил липсваше му задния джам и на местото на джама имаше сложен плексиглас и беше огънат по купето. тази кола я карах 1-2 години и двигателя, и мъркаше като коте, палеше от 1/2 оборот, харчеше малко - бях много доволен! Лошото е че като вдигнех повече от 80км/ч задната гума играеше здраво. Страх ме беше да я карам, за да не се разпадне. Продадох я! После купих форд фиеста 89-та, с него съм ходил на морето, за около 6 часа и малко, а тировете си правеха гавра с мен по магистралата. Кара си тира с 60-80км/ч - тръгна да го изпреварвам, а той ускорява точно тогава до към 100-110... и аз не мога да го изпреваря, и се връщам пак зад него, и после той намали и кара пак с 70-80 пред мен. До морето стигах уморен и скапан от шофирането. После си купих друга кола - френска от един приятел, усетих комфорта от возията, но усетих и честата нужда от смяна на нещо по ходовата част - тогава, я ползвах и, за служебна и беше подложена на голямо натоварване. В рамките на няколко месеца, се наложи да сменя 20-30 компонента, които излязоха от строя (мека кола). Накрая взех BMW и прецених, че тази кола е доста балансирана. Усещах и силата, и тягата, и комфорта. Бих взел и тази но просто нямам възможност. А и надали ще имам някога, така че не си кривете душата колата е хубава, просто повечето хора не можем да си я позволим - това е... а относно карането - не съм състезател, но мощната кола помага в определени ситуации, особено с бай Ганьовците по нашите пътища!
  • 19 M sme6ka

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "сила ":

    Phahahaha na tazi rakla deto kara6 300+ mi e tridno da ti povqrvam 4e i stigat da drupne i Clio s 80 konq , da ne govorim za nqkoi ot sportnite Citroeni 4e prosto ne si im v klasa ... mi64ica grizanka
  • 20 Hater

    0 0 Отговор
    Ще ме разплачеш ... интересно ми е къде ги намери тея бързите citroen-и дето никой не ги е виждал...
    Колегата с 300 коньовата ракла сигурно до 100 ги прави за 6 секунди...
    моята барака е39 комби 530d е 240 коня и ги прави за 7 секунди до 100 а е 1800 кг кола + 2ма човека
    Ай моля ти се спри се с глупостите :)

    Карал съм всякакви коли... това което BMW предлага като мощност и реално ускорение за масов автомобил го има при много малко други марки (основно немски) и обикновенно е поне една идея назад... за френските автомобили ... само лошо или нищо :)

  • 21 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "сила ":

    Мога да кажа ,че си някой ,който си мисли че е велик, защото кара бързо с някакъв си барутник.
  • 22 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "dhcp ":

    Точно така!
  • 23 Георги

    0 0 Отговор
    хубаво комби Само БМВ !!!!!!!!! шматкиии
  • 24 Трифонов

    0 0 Отговор
    Истината е, че по нашите улици се движат предимно барутници от всякакви марки. Около 80% от колите са такива. И като казвам барутници, имам предвид и ужасяващо неподдържани такива, минали преглед чрез, по съществото си, престъпни схеми. Което, знаем, не е никакъв проблем. Както при прегледа при първоначално регистриране в КАТ, така и при периодичните. В този смисъл, по улиците се движи и изобилие от такива БМВ-та. Този факт обаче, сам по себе си, не е носител на никаква информация за качествата на автомобилите, включително и за тези, произвеждани от БМВ. Производителите ги правят, за да се купуват нови. И именно в първите години на експлоатацията си, автомобилите показват своите действителни качества. На тази база, БМВ са един от най-сериозните производители въобще. Само човек, който никога не е сядал в читаво БМВ, може да плещи глупостите, изписани в някои от коментарите по-долу. А когато става дума за автомобили с над 200 к.с. и задно предаване, с настройки на окачването, като тези на повечето БМВ-та, то уменията на водачите им стават нещо от първостепенно значение, както за тяхната собствена безопасност, така и за безопасността на околните. Това е нещото, което много често хората имащи възможност да си купят М нещо си от гамата на БМВ, не разбират. Не разбират, че да управляваш такъв автомобил на границата на възможностите му е нещо, за което цивилните пътища просто не са предназначени. И не бива да се прави всъщност. В противен случай често виждаме следното:
    https://www.youtube.com/watch?v=miA5qj5ergM
    Тъпичко, а?! И много, много смешно. Но... това, което виждаме в клипа по никакъв начин не означава, че не става дума за един наистина великолепен спортен автомобил, който само малцина производители в света, са способни да направят. Мрежата изобилства от подобни идиотии с Феррари, Ламборджини, Мазерати и т.н. и т.н. За тези от нас, които осъзнават всичко това и нямат време или желание да прекарват дни и месеци наред на затворени писти, където единствено човек може да си позволи да прави подобни неща, хората са направили този автомобил с двигатели от 184, 245 к.с. Да си го купиш, щом ти харесва, и да си го караш, наслаждавайки се на безукорният начин по който изглежда, движи се, звучи и дори мирише една нова машина с марка БМВ. Противното означава, че просто още не сте готови за БМВ.
  • 25 сила

    0 1 Отговор
    Истината е че от 0 до 100 ги правим за около 6 сек. Както писа колегата по-долу. Но интересното е, че от 100 до 200 ги правим също толкова бързо. А още по-интересното е че си карам с 230-40 без проблем, просто защото повече ме е страх да поддържам. Та раклата си бяга доволно, колкото и да не се харесва това на хейтърите. БМВ е марка, БМВ е класа и стил. Но малоумните мозъци никога няма да го разберат, докато не купят първото с БМВ - след това няма да изневерят никога на марката. Това ми е третото, и четвъртото пак ще е от същата марка! Айде лека нощ и по-ведро го давайте няма нужда от хейт :)
  • 26

    0 0 Отговор
    Da ne go nakaje pak niakoe nepremium kombi s po malka moshtnost......
  • 27 Трифонов

    0 0 Отговор
    Като кое... например? Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde? М-м-м... не, няма да стане, независимо от това, че на хартия динамиката не изглежда зле - първо и второ - за да се случи това, трябва да съществува поне теоретична възможност да срещнеш такава по улиците. А за да се случи това, първо някой трябва да я купи... А това, знаем, поне засега, не се случва! И тук, и в чужбина. Каза го още Джеръми Кларксън преди петнадесетина години по отношение на 166 с шестцилиндровия мотор: "Това е една прекрасна кола - рече той - която обаче е по-изгодно да си купиш на старо, понеже като нова е безумно скъпа. Но това е невъзможно, защото за да си купиш такава кола на старо, някой преди теб трябва да я купи нова. А това просто не се случва..." Та така. Останалите "непремиум" - и изобщо няма какво да ги слагаме редом с БМВ. Те премиумите трудно поддържат темпото, дето им задават.

    Коментиран от #28, #29

  • 28

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Трифонов":

    Сеат Леон Купра ST с 280к.с. наскоро е дало с 15сек. по добро време от М5 Touring с 507к.с. на Нюрбургринг....

    Коментиран от #30

  • 29

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Трифонов":

    На 2 странница на автоновини
  • 30 сила

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от " ":

    Тоя сеат, аз ще го бегам с моята ракла - 300+ коня.
    Намери ми някой с такъв Сеат, да го накажа здраво и после ще плаче.
    Ама да сложим и по 1000лв поне, да има за нафта :)))

    Коментиран от #31

  • 31

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "сила":

    Не познавам човек с такъв Сеат, аз съм против да се правят такива изпълнения по общественните пътища, ако е на писта съм ЗА......