Last news in Fakti

20 Септември, 2011 10:37 6 091 1

Руската Marussia ще се прави във Финландия

  • marussia-
  • b1-
  • b2-
  • f2-
  • valmet

Ръководството на руската компания Marussia Motors е взело решение да започне производство на моделите си извън границите на страната. За целта между фирмата на Фоменко и финландската Valmet Automotive е подписан договор, според който производството на руския суперкар във фабриката в гр. Уусикаупунки ще стартира през март следващата година.

По предварителни планове във Финландия ще се сглобяват по 300 автомобила годишно, като идеята е постепенно бройката да нараства. Произвежданите във Финландия суперкари ще са предназначени основно за европейския пазар, а руският ще се захранва от родно производство.

В момента гамата на Marussia Motors се състои от два модела - суперкарите B1 и B2. По думите на Фоменко обаче съвсем скоро на бял свят ще се появи и серийната версия на автомобила с повишена проходимост F2 (снимка 2).

Плановете на компанията са доста амбициозни. Суперкарите ще продължават да се произвеждат в ограничени тиражи, но що се отнася до всъдехода F2, надеждите са той да стартира с годишно производство от 5 000 екземпляра.

Valmet Automotive съществува от 1968 г. и сглобява кабриолетите и специалните версии на различни модели Saab. От 1991 до 1997 г. във финландския завод се произвеждаше Opel Calibra, а от 1997 до 2011 г.  - Porsche Boxster и Cayman. До края на тази година в Уусикаупунки трябва да започне сглобяването на американския суперхибрид Fisker Karma.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bugs_bunny

    0 0 Отговор
    Искам на Маруся