Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 07:15 3 251 1

Баварска мощ в Lotus Exige?

  • lotus-
  • bmw-
  • v10-
  • тунинг

Автомобилите на Lotus са много апетитна платформа за създаване на неприлично бързи машини поради изключително ниското си тегло. Най-отявления проект създаден на базата им е американския Hennessey Venom GT, който сломи всичките рекорди на Bugatti Veyron. 

Този проект обаче е взел европейско сърце - това на епичното BMW M5 E60. С означение S85, V10 двигателя създаден от баварските специалисти е един от най-добре звучащите агрегати правени някога. За предаването на 507-те конски сили към задния мост се грижи скоростна кутия от Porsche Boxter S. Спирачната система идва също от Porsche.

Напъхването на подобен двигател естествено предизвиква нуждата от още много модификации, между които е и увеличаването на задната следа и междуосието, но това не е първият подобен проект на собственика. От пръв поглед много трудно може да се разбере, че това не е стандартния автомобил и може би това е било и целта.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Двигател от БМВ,скоростна кутия от Порше,ама иначе е Лотус.