Last news in Fakti

17 Януари, 2004 13:55 1 139 1

Акселерация

  • smart-
  • smart fourfour

Когато преди години по улиците се появиха първите двуместни дребосъци с марка Smart, никой не предполагаше, че това е само началото на една твърде успешна “фамилия”. Доказателство в подкрепа на това твърдение е фактът, че след радушния прием на Smart Roadster от страна на почитателите на компанията, дойде ред и на много по-”укрепналия” физически четириместен екземпляр.

В действителност мускулестият събрат също се базира на философията, която ще откриете и при двуместния “праотец”, само че пропорциите му са понараснали, така, че да гарантират

приличен комфорт

за четирима пасажери. Въпреки това и Smart Fourfour може да се похвали с изключително компактни габарити. Продажбите на новака ще стартират още през тази година, като първоначало ще се предлага само с трицилиндров бензинов агрегат. По желание на клиента той би могъл да бъде с работен обем между 1124 см3 и 1499 см3, което гарантира максимална мощност от 75, 95 или 110 к.с. Междуосието на “градския” атлет е 2 500 мм, дължината му е 3 752 мм, широчината - 1 684 мм, а височината - 1 450 мм. Благодарение на ниското тегло на Smart Fourfour (по-малко от 1000 кг) пък и на подходящата му моторизация максималната скорост, която би могла да бъде постигната от компактния автомобил на DaimlerChrysler е 190 км/ч. Когато се заговори за дизайн, немското чудо също има какво да покаже. Всъщност мъникът впечатлява с подчертано

динамично излъчване

като определено може да се твърди, че стилистичната линия на екстериора донякъде представлява изкусно съчетание на елементи от автомобили като Peugeot 206, Volkswagen Golf и Renault Clio, но едновремено с това придавайки неповторима и ярка идентичност на Smart Fourfour. Така например “двойните” фарове отпред и масивната задната врата подчертават динамичното и “младежко” излъчване на четириколесното.

Големите врати пък улесняват влизането и излизането от Smart Fourfour. Относно покрива на автомобила конструкторите предлагат три различни опции - неподвижен такъв, изработен от полимери, стъклен панорамен покрив и отново изработен от стъкло таван, който се прибира електрически.

Попадайки във вътрешността на Smart Fourfour, също ще имате възможност да се убедите, че конструкторите са се постарали в максимална степен да осигурят приличен комфорт и удобство при пътуването. Така например седалките са покрити с плюш, а информационните символи на арматурното табло са разположени в кръгли циферблати. Разбира се, ако сте по-капризна личност и това ви се струва твърде спартанско оборудване, винаги може да се бръкнете за малко екстри допълнително. В този случай ще ви бъде монтиран климатик, аудио- и навигационна система. При положение, че решите да се бръкнете и по-надълбоко може да си поръчате Smart Fourfour, оборудван с мултифункционален волан, като при това положение, няма да се налага да местите ръцете си от там, за да превключвате скорости, или да управлявате навигационната и комуникационна системи....

Всъщност серийното оборудване на дребосъка е повече от задоволително. В базовата цена германците предлагат ЕSP, дискови спирачки на четирите колела, антиблокираща система ABS в “комплект” със система за разпределение на спирачното усилие, както и сервоуправление.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мен

    4 1 Отговор
    ей го моя сладур!