Last news in Fakti

18 Юни, 2005 08:43 676 0

Разбивачът

  • mosler-
  • mt 900s-
  • mosler mt 900s

Преди повече от четири години в Съединените американски щати се ражда поредната фирма, която си поставя амбициозната цел да създаде расов спортен автомобил, който да гарантира на потенциалните клиенти не само много удоволствие на пътя, но и солидно самочувствие и престиж. Компанията е със седалище в слънчева Калифорния и повечето от специалистите тогава прибързано отсъждат, че идеята е по-скоро проява на свръхсамонадеяност от страна на група хора с повечко пари за харчене, които всъщност наистина не са малко в тази част на Страната на неограничените възможности. Резултатите днес обаче показват, че случаят с фирмата Mosler Engineering не е такъв, а най-красноречивото свидетелство в подкрепа на това твърдение носи названието MT 900S. Всъщност зад на пръв поглед, безличното обозначение, се крие истинска хала на четири колела.

Дизайнът

е сред най-силните черти на атлета. Не могат да останат незабелязани масивната предница и двете огромни “очи”. Задницата е максимално скъсена, където се открояват четирите ауспуха и модерните стопове със светодиоди, които придават особено агресивен вид на возилото. Още повече, че с подобна резачка обричате останалите участници в движението да гледат предимно задната част на бегача ви...

Двете врати, които осигуряват достъпа до изключително баровската вътрешност на Mosler MT 900S се отварят нагоре и маскимално улесняват задачата по “проникването”. Деветнадесетцоловите алуминиеви джанти отпред и двадесетцоловите отзад допълват дизайнерската линия на спринтьора.

Сърцето

на спортиста е заимствано от новото поколение Corvette. Работният обем на V-образното чудовище с осем цилиндъра е повече от впечатляващ - 5.7 литра. Агрегатът е средноразположен и повечето от компонентите му са изработени от алуминий, което осигурява не само изключително ниско тегло, а много по-дълъг експлоатационен период.

Мощността на 5.7-литровото чудовище също е на висота. Осигуряваните от него 435 к.с. при 6800 об./мин. оказват перфектно въздействие върху водача. Максималният въртящ момент също е впечатляващ - 423 Нм при 4600 об./мин. За отличното ви самочувствие с маниашкото возило спомага и шестстепенната механична скоростна кутия.

Окачването е изцяло спортно. Отпред и отзад то е независимо с напречен стабилизатор на устойчивостта. За допълнителната сигурност и стабилност на пътя допринася широката колесна база, както и леката, изработена от въглеродни нишки и фибростъкло каросерия.

При ускорението няма да имате никакви основания за недоволство. От 0 до 100 км/ч янкито изхвърча за 3.5 секунди, а максималната скорост, която можете да развиете с него, е 340 км/ч. При това информация за върховите му постижения получавате на изключително атрактивното арматурно табло, по което не са спестени както скъпите и луксозни матерали, така и високите технологии - символ на 21 век.

За никак не малката цена - 159 000 щатски долара - получавате цяла плеяда екстри. В никакъв случай не бива да се опасявате от палещото калифорнийско слънце. Надежната климатична система е в състояние да охлади и най-горещите страсти. Електрическите стъкла и огледала, както и перфектното стерео също ще повишат настроението ви.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА