Last news in Fakti

17 Април, 2016 07:15 2 886 5

Американски мускули си търсят нов собственик

  • chevrolet camaro-
  • yenko copo

Един от автомобилите, които дори и на снимка лъха на тестостерон определено е Chevy Camaro, особено този от края на 60-те. Но тук става дума не просто за обикновен екземпляр, а за митичното Yenko COPO. Допълнението Yenko идва от дилър на компанията, който през годините успява да продаде адски много модифицирани бройки от модела и заслужено получава честта да впише името си в лимитираната версия, а COPO пък е вътрешната програма, която е позволявала тези персонализации.

С потвърдена от Yenko автентичност и специфичен номер 9651 автомобилът черпи мощност от 7-литров V8 "голям блок" и с помощта на спортен разпределителен вал, спортен всмукателен колектор и огромен карбуратор 800 CFM Holley разполага с 425 конски сили и въртящ момент на камион. И за да прибави още малко към ексклузивността той е един от 30-те броя екипирани с автоматична скоростна кутия.

Автомобилът ще участва на търг организиран от аукциона Mecum от 17-ти до 21-ви май, който ще се проведе на митичната Индианаполис. Според критици ценността на това Yenko COPO произведено през 69-та може да е причина сумата спокойно да надхвърли 1 милион долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой

    0 0 Отговор
    Много добра кола! Но мисля, че ако беше с ръчката щеше да е още по-желана. Особено от хора, които ще и се наслаждават, а не я купуват просто за инвестиция.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Добра е за класика, но предаването RoadKill правят такива коли от скрап, с тунинговани двигатели, та от 10 техни коли класики нито една не можа да бие Кия Рио по очертана писта. В права линия вървят, но за завои,спирачки и окачване не може да се говори при тези коли. Те не са направени да завиват добре, а да се изстрелват на старта, за времето са си били ракети, като сега пак са доста добре като показатели.

    Коментиран от #3

  • 3 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Очевидно не си чувал за състезания като Trans Am, където тези коли са доминирали по писти.

    Коментиран от #5

  • 4 Безкоментаров

    0 2 Отговор
    Красива кола, нямаща нищо общо с немската конфекция!
  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Никой":

    Запознат съм бегло, но знам, че основно са били амрикански, понеже големите кубатури са били разделени от малките: каквито са били европейските и азиатските марки като Алфа, Датсун и реално не са се състезавали в един клас. Хубави коли са, имат душа, но старите вървят само на правите, ако не се модифицира окачването не може да се мери с европейски еквиваленти поради старовремските си шасита и високото тегло.