Last news in Fakti

18 Април, 2016 09:38 22 525 19

Автомобилите на руския политически елит

  • владимир путин-
  • автопарк-
  • политици-
  • русия
Автомобилите на руския политически елит - 1

Официалният сайт на президента на Руската федерация публикува информация за имуществото и доходите на държавния глава, служителите на президентската администрация и семействата им. Най-популярната автомобилна марка сред руския политически елит се оказва Mercedes-Benz.

През миналата година Владимир Путин е заработил 8 891 777 рубли (около 226 000 лв.). Руският президент обаче остава верен на родното производство. Според официалните данни той притежава три автомобила - ГАЗ-М21, ГАЗ-М21-Р и Лада Нива с ремарке "Скиф".

Подчинените на Путин обаче не са толкова патриотично настроени. Шефът на президентската администрация Сергей Иванов не е декларирал кола, но съпругата му притежава Porsche Cayenne. Секретарят на Съвета за безопасност на РФ Николай Патрушев също няма автомобил. На името на жена му е регистриран Volkswagen Touran.

На най-много конски сили се радва фигуристката Татяна Навка, съпруга на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков, която кара Mercedes-Benz CL63 AMG и ML63. На нейно име са регистрирани също Lexus RX350 и ATV Yamaha. Слуховете сочат Песков за собственик на цяла колекция суперколи, макар че според официалните данни той притежава само Toyota Land Cruiser 200.

Дмитрий Песков

Помощникът на Путин Владимир Кожин изпъква сред колегите си с необичаен за Русия избор. Той е собственик на електромобилче Mitsubishi i-MiEV, макар че явно не разчита само на него, тъй като е декларирал и Porsche Cayenne. Съпругата му пък притежава BMW X6 и Lada Largus.

Бившият заместник-началник на президентската администрация и сегашен помощник на Путин Владислав Сурков, залага на немското. Той е собственик на Mercedes-Benz S600, Mercedes-Benz Viano и Ford Galaxy.

Viano притежава и колегата му Сергей Глазев, който е декларирал също Volvo XC90 и Audi Q7. Пълномощникът по правата на детето Павел Астахов пък притежава два броя Audi A8.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иииииииии

    4 3 Отговор
    Доста скромно...имайки предвид какви информации се опитват да ни пробутват по повод руската власт.
  • 2 стоян георгиев

    6 2 Отговор
    кво са декларирали и кво имат руските политици са две коренно различни неща :).уж мразят европа,но ница ,монако,кан алпите са бъкани с имоти на руски политици и олигарси,а в крим,сибир,урал не се сещат пирон да забият:))!с колите е същото ферарита,бентлита и наи-вече гадните мерцедеси и бмв та са заместили здравата и готина лада ,макар че народа на русия е задължен да я ползва :)))!особено смешен бе случая с големия мразяч на европа и руски националист сексимвола на русия кобзон.разболя се нащо и забрави ,как мрази геиропа и т.н. та почнаха молби от путин да му се позволи да иде да се лекува в англия :))))!!!!

    Коментиран от #5, #6, #7, #9

  • 3 хаха

    4 3 Отговор
    А американските политици сигурно се возят в Трабант? Смешни сте с тия евтини провокации :)
  • 4 Стоян

    4 0 Отговор
    Българските депУтатчета със сигурност водят с конските сили
  • 5 раптор

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Как така мразят Европа? Това кога го заключи? Обичат Русия и тва е... пък да мразят някой, само тупан може да заключи!

    Коментиран от #10

  • 6 БУМ БАМ

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    ОБИКНОВЕННО И ТУК СКЪПИТЕ АВТОМОБИЛИ СА ЗАПИСАНИ НА ФИРМАТА ОБЩИНАТА ИЛИ НАПРАВО ДЪРЖАВНИ ТЪЙ ЧЕ ИЗЛИШНА Е РЕЧТА НА ЗЛОБА НО ТЯ Е ПОНЯТНА ЗА ВАГАБОНТИНА С НЕЯСЕН ПОЛ ДЕТ ТУК Я СПИСВА??";;;!

    Коментиран от #11

  • 7 Мишка

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Пак се изцепваш като бекярин на хоро.
    Как разбра че мразят европа? Защото не и играят по свирката ли?
    Аз като обичам жена си и не угаждам на ку.....ви дет ми го д....ат значи ли че мразя жените бре.
    Просто не са национални предатели Руснаците.

    Коментиран от #12

  • 8 mediator37

    3 2 Отговор
    Свирка от млада стажантка в овалния кабинет - Ово е стандарт ! Путин не може стигне демократ Клинтън 10 мандата да изкара. М..ната му какви коли кара.
  • 9 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Деско,шуши и тук ли те изпуснаха? Смени си ника с мъжки и хайде...Деска барабар с мъжете. Хвърли един поглед между краката си, да видиш к'во имаш и си хващай плетката и ръкоделието. И после батко ще те води на джакузи

    Коментиран от #13

  • 10 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "раптор":

    я руския се появи???значи вече не мразите геовете в европа,меркел,нато ,ес....като рублата стане 200 за долар съм сигурен ,че ще ни заобичате още повече :))!риториката в руските медии по отношение на европа е изключително некоректна,подобна е и от руските политици и от обичливите ,но строги руснаци.та както казваше бъд спенсър мирише на бобо ,има вкус на боб ,прилича на боб и сигурно е боб!дано си ме разбрал!
  • 11 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "БУМ БАМ":

    ааа значи като е зле в русия веднага се дава пример колко е зле и в българия демек не трябва руснаците да са по зле от нас нали ви плащат мастрафа да пишете глупости !!!!на мен пола ми е ясен ,но твоя не е щото нито си се регистрирал нито си излязал с името си!

    Коментиран от #16

  • 12 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мишка":

    мишка всеки твои коментар затвърждава ника ти.руските политици проявяват постоянна омрза или презрение в риториката и политиката си към европа.да беше почел малко преди да ми даваш тъпи примери.що се отнася до национални предатели по-леко пак с квалификациите.може да провериш ква част от руснаците доброволно са се записали в немската нациска армия ,въпреки че хитлер не ги е имал за хора.може да провериш и обратното ,колко немеца са се записали в червената армия:))))!руснаците там държат световен рекорд !

    Коментиран от #17

  • 13 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Монго":

    и дежурния спам!!!тва сте вие трите платени путинови трола.единия мучи, другия лъже и накрая спам.та нека се знае има няколко платени трола дето при всеки реален коментaр към руската икономика и политика атакуват пишещите.атаките се изразяват първоначално в лъжливи твърдения,после преливат в заплахи , а накрая в спам!
  • 14 Vasik Atanasova

    2 2 Отговор
    ТЕЗИ БАРОВЦИ
    МОГАТ И ЛЕТЯЩИ ЧИНИ ДА КАРАТ
  • 15 CCCP

    1 3 Отговор
    Бойко кара ЛАДА
  • 16 БУМ БАМ

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    ЕЙ НЕСРЕТЕН КОЙ КАЗВА ЧЕ В РУСИЯ Е ЗЛЕ ??? МАЙ САМ ИЗПЛЮ ТАЗИ ЛЪЖА А ??? А ТУКА КАТО ВЛЕЗНАТ ЧЕРНИТЕ КРЕНВИРШИ ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕШ СЪЩНОСТТА НА ДУМИЧКАТА ЗЛЕ ???!::;

    Коментиран от #18

  • 17 Мишка

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Като се научиш на правопис тогава може и някой да ти обърне внимание на просташките писания.Но явно сивото вещество ти е в недостиг та от толкова тренировки пак не ти се получава.
    А за ника Ми.....Аз Съм си го избрал и се гордея с него.
    Мишка е едно малко животинче което е способно да уплаши слон до смърт. Почети и ще научиш доста неща и истини за живота.
  • 18 Мишка

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "БУМ БАМ":

    Приятелю не му обръщай внимание.За него живота се изчерпва с висене пред монитора и чешане пръсти в клавиатурата до деня за социални помощи и после всьо с начале.
  • 19 jambazina

    0 2 Отговор
    Президента има готино хоби,а подчинените му готини коли. Яко.