Last news in Fakti

24 Юни, 2016 12:45 4 215 5

"Позеленяването" на VAG започва от Skoda

  • vag-
  • skoda-
  • volkswagen-
  • електромобил
"Позеленяването" на VAG започва от Skoda - 1

Настъплението на Volkswagen Group на електрическия фронт, което немският гигант обяви в новата си стратегия за развитие, ще бъде поведено от Skoda. Чешката марка ще се превърне в ракета-носител на първите разработки от плана за лансиране на повече от 30 модела на ток и хибриди, който концернът ще следва до 2025 г., съобщава британското сп. Autocar.

Информация, че първият масов електромобил на VAG ще носи емблемата на Skoda датира от март. Тогава се появиха спекулации, че той ще бъде хечбек на модулната платформа MEB, разработена специално за "зелени" автомобили.

Според Autocar обаче чехите са се отказали от тази идея в полза на кросоувър, който няма да има нищо общо със съществуващата продукция на Skoda. Основният аргумент в полза на SUV-то е изначално по-високата цена на електромобилите, която предполага по-премиален продукт от обикновен градски хечбек.

Бъдещият електрически кросоувър, който впоследствие ще получи варианти с емблемите на останалите марки в състава на VAG, ще може да изминава около 500 с едно зареждане. Автомобилът ще бъде готов не по-рано от 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 1 Отговор
    Прежълтяха а после позеленяха ... а дали ще почервенеят ?
  • 2 хахахаха

    0 0 Отговор
    тази новина за скорошен продукт направо ни стопли.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Значи те не знаят какво точно искат да пуснат, как ще изглежда и каква техника ще има, но ей така на око преценят, че ще изминава 500км. Та те нямат един модел с добър електрически двигател, мощен и достатъчно икономичен, за да измине над 100км, а изведнъж ще извадят нещо с 500км. И впрочем това изведнъж при ФВ е мин 5г, тези не се ли замислят конкурентите, които имат добри ел.коли като Рено и Нисан, да не говорим за Тесла, къде ще са през 2019 или 2025г? БМВ имат добра ел. кола, Опел имат чрез ГМ чиста електричка, Форд и те отдавна имат, ФВ пусна един ел. голф и изведнъж стана голяма работа.
    А всичко това се прави само защото ги хванаха с дизелите, инак нямаше да говорят такива глупости.
  • 4 fulls

    0 0 Отговор
    Какви батерии ,какви пет лева ве? Уж природата ще опазват? Какво правим със старите батерии? Къде ги изхвърляме? Колко процента ще се рециклират? Все въпроси на които никой не дава отговор.Вместо да разработват водородни двигатели , които не замърсяват или да подобрят метановата технология те батерии ми слагат.Нефт и газ има за още 5000 години.Само си мерят онез работи а ние балъците им вярваме.
  • 5 123

    0 0 Отговор
    Цвета ми харесва. Мисля като я пуснат да си взема.