Last news in Fakti

1 Февруари, 2010 14:20 1 518 5

Renault F1 Team показа R30

  • формула 1-
  • renault-
  • f1 team

В последния ден от месец януари отборът Renault F1 Team показа пред журналисти новия си болид R30 във Валенсия. Колата, с която тимът ще участва в надпреварите през сезон 2010, се отличава с нови цветове. Те са жълто и черно и са заимствани от класическите модели Renault F1 от 80-те години на миналия век.

Като се има предвид, че техническият регламент по отношение на аеродинамиката не е променен, автомобилът изглежда едновременно еволюционно и революционно. Визията е доста по-стегната и привлекателна от тази на предшествениците, като особена преработка е претърпяла задната част.

Това е направено с цел максимална ефективност на прословутия вече двоен дифузьор. Архитектурата на болида е променена и заради новите по-големи резервоари, които присъстват във всички нови болиди заради забраната за дозареждане, която е влиза в сила от началото на този сезон.

По време на презентацията официално бяха обявени и пилотите на тима. Роберт Кубица ще си партнира с Виталий Петров. 25-годишният състезател се класира втори миналата година в надпреварата GP2 и ще бъде първият в историята руски участник във Формула 1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sasho

    5 0 Отговор
    Евала на Рено - имат завод в Русия и веднага взимат руснак - така продажбите им в СНГ ще дръпнат - винаги са били далновидни французките братя
  • 2 desko

    3 0 Отговор
    aaaaa bravo
  • 3 m1ro

    2 0 Отговор
    bravo na francuzite
  • 4 Ogi

    1 0 Отговор
    Прав си, Сашо, това е първото, което и аз си помислих.Няма какво да се лъжем, това е спорт, в който важни са автомобилите, а пилотите са добавка. Кубица е добър, ако и руснакът си го бива, продажбите в Русия ще потръгнат. Путин притисна Рено за инвестиции в Толиати, но руснаците сами са си виновни, че толкова години се пънат да имат национален производител и го избиват на патриотизам. Отдавна трябваше да пуснат широко чужди капитали в АвтоВАЗ, отдавна!
  • 5 Icp

    2 0 Отговор
    Be po - dobri ot francuzite nqma