Last news in Fakti

8 Януари, 2017 12:19 11 055 7

Mercedes-AMG загатна за формите на хиперколата R50

Тази година, една култова тунинг компания навършва своя 50 годишен юбилей. Тя е създадена през 67-ма година от двама бивши инженери на Mercedes - Ханс Вернер Ауфрехт и Ерхард Мелчер в Бургстал, Германия, като името ѝ идва от фамилиите на двамата и родния град на Ауфрехт - Гробаспах. Първоначално, те се занимахат с разработването на състезателни двигатели, но постепенно се завръщат към старата си компания, като в последствие всичко става едно наречено Mercedes-AMG. Култовите автомобили, които създават са десетки, но сега ще се насочим към бъдещето.

След загатването за юбилеен хиперавтомобил на автосалона в Париж през есента със семпла скица, на провеждащото се в момента техническо изложение в Лас Вегас наречено CES, те представиха още една скица, която обаче показва формата на задницата на автомобила.

Mercedes-AMG загатна за формите на хиперколата R50

Слуховете до момента гласят, че автомобилът ще бъде произведен в ограничено количество от 250 броя с предполагаема цена от близо 2 милиона евро, а задвижващия агрегат ще бъде създаден на базата на хибридната установка от Формула 1 с 1.6-литров V6 турбо. Представянето на автомобила също ще бъде подобно на болида, като това ще включва и луди аеро детайли.

Съвсем скоро едно произведение на Mercedes-AMG, което бе представено през лятото на Фестивалът на скоростта Гудууд, буквално преразмести рекордите на северната дъга на Нюрбургринг. Отровно зеления GT R постигна време от 7 минути 10 секунди и 92 стотни и с него се нареди на четвърта позиция във вечната класация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    7 3 Отговор
    А това ще е N:1 във вечната класация!
  • 2 Паисий

    4 5 Отговор
    "Mercedes-AMG заганта" За какво ЗагаНта, че не разбрах?!?!
  • 3 Кобрата

    8 2 Отговор
    Mercedes-Benz AMG! - Само тези 3 думи са достатъчни, за да очакваме нещо уникално!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 корса

    3 6 Отговор
    кобри, брабуси и др. такива, в мерцедес и ваг, всичко е "ЩЕ"
  • 6 123

    4 0 Отговор
    Името на града не е с буква Б, а с немската буква есцет и се чете Гроссаспах (Aufrecht Melcher Großaspach)

    Коментиран от #7

  • 7 Гого

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    А и името на тоя втория германец е Ерхард МЕЛХЕР.