Last news in Fakti

13 Януари, 2017 20:25 7 836 8

Отговорът на Renault по повод обвиненията в занижаване на вредни емисии

  • renault-
  • скандал

Groupe Renault потвърждава, че е получена информация относно започващото разследване за вредните емисии

Отговорът на Renault по повод обвиненията в занижаване на вредни емисии - 1

Съгласно прес информация от 9 ноември 2016, Министерството на икономиката и индустрията във Франция обяви, че DGCCRF прекратява разследването си на двигателите на Renault и е изпратило своите заключения на прокурора в Нантер. От своя страна той е придвижил документите към прокуратурата в Париж.

Groupe Renault потвърждава, без да има официална информация на този етап, че съдебното разследване е за „подвеждане относно важни характеристики и направени проверки, които могат да доведат до създаването на продукти, застрашаващи здравето на хора и животни“.

В тази връзка, Groupe Renault, твърдо ще отстоява правата си и използва случая, за да припомни позицията си по въпроса, а именно:

1. Renault спазва всички френски и европейски закони.

2. Всички автомобили Renault са и винаги са били хомологирани в съответствие с всички закони.

3. Автомобилите на Renault не са оборудвани със софтуер, който манипулира резултатите за вредните емисии.

4. Държавните администрации, Европейската комисия и автомобилните производители споделят мнението, че има нужда от засилване на изискванията на действащите регулации. Това е и целта на бъдещата Евро 6d норма.

Groupe Renault припомня, че през март 2016 представи пред независими технически комисии подробен план за намаляване на емисиите на азотен оксид (NOx) на дизеловите си Евро 6b автомобили при реална употреба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    29 8 Отговор
    Как пък всички други са сълзици, само VW и Renault са черните овце. Просто правят по-добри коли от другите и те гледат да ги прецакат. Това е моето мнение.
  • 2 Драго

    26 8 Отговор
    Кой каквото ще да ми говори Рено са си готини коли и ще си карам Каджара, пък нека да е със занижени емисии.
  • 3 гощо

    5 17 Отговор
    Хората са казала: Тия с м....тите и ония с спагетите коли не могат да правят!!!
  • 4 Ддд

    10 2 Отговор
    VW към м...тите или към спагетите ги зачисляваш?
  • 5 Аман

    19 6 Отговор
    Който не е карал Рено да не коментира, м...ти не м....ти, работят и произвеждат, продават и се развиват!
  • 6 гост

    7 4 Отговор
    Аз карам Рено от много време и мога да потвърдя, че колите харчат колкото си пише в книжката, та дори може и да я караш по-икономично от смесения разход. Тествах Каджар, който е супер кола, но засега се спрях на СУВ пак на Рено, който харчи 9л/100км бензин, а е голям, тежък и 4х4 със 170кс. Рено правят съвременни коли, особенно като вътрешен дизайн. Те печелеха по-малко, защото себестойността на колата (Лагуна например) е по-висока от продажната й цена. Последното поколение намериха баланс между дизайн, качество и пазарно място, затова продажбите им скочиха и са най-големия вносител в Германия. Понеже имат печалби сега се опитват да ги отръскат с милиарди, мръсници. Рено са едни от малко, които горят колкото си пише, ако лепнат италианците не знам какви доводи ще има, те харчат доста повече от обявеното.
  • 7 Shmeker

    3 9 Отговор
    Мачка, п.ч*а, елхичка и змиичка ми ни требват
  • 8 митко

    2 1 Отговор
    Мерцедес са бесни на шкода сопърп. Немеца е практичен ,вместо це клас купува супърп. Еднакви качества и 60% от цената и всички лигавщини. Аз карам шкода- лаурин и клемент. Темпомат климатик греене на дупе и др. Тези коли с имидж плащаш емблема на чудо цена. За разход всички лъжат, шампион е БМВ 40%до60%!