Last news in Fakti

14 Април, 2017 10:14 24 466 57

Колко и какви нови коли се продават в БГ

  • нови автомобили-
  • българия
Колко и какви нови коли се продават в БГ - 1
Снимка: shutterstock

Статистиката за продажбите на нови автомобили у нас от началото на 2017 година показва, че Dacia отново е пазарният лидер в България с продадени 598 автомобила. Отчетите са на база първо тримесечие и като цяло показват ръст в продажбите спрямо аналогичния период от предходната година. Тук обаче не е отчетен т.нар. реекспорт.

Втори са Skoda с 440 коли. Изненадващо Nissan, с 423 коли, заема третата позиция, като изпреварва Volkswagen (420 коли). Корейците от Kia допълват петицата с продадени 387 автомобила. Ето и останалите марки и данните за това колко и какви автомобили са успели да продадат у нас вносителите. Интересното е, че според статистиката, най-голямо търсене има в т.нар. С-сегмент.Колко и какви нови коли се продават в БГ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    43 66 Отговор
    Еее да винаги dacia.България.Или се карат кенефи за по 1000лв или dacia.Аз предпочитам да си купя кола на около 10г но от топ клас отколкото dacia.(чисто нова с екстри от лада)😂😂😂глупави хора

    Коментиран от #10, #15, #26

  • 2 Реалиста

    90 11 Отговор
    Дачиите се вземат за служебни или от хора , които не избиват комплекси каква марка кола карат.
  • 3 Shmeker

    46 5 Отговор
    В една нормална ситуация Great Wall трябваше да е сред първите места. Но нямат нищо в C-сегмент, а от скоро и в A.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    39 7 Отговор
    Не ми се вярва да няма нито една продадена Лада нива за цяла година. Нещо не е вярна тази класация.
  • 6 Дедазнам

    38 9 Отговор
    Аз съм си доволен от Дачийката. За 2,5г и 85 000 км даже крушка не е изгаряла. Само избягвайте TСe двигателите на Рено.
  • 7 Продавач на БМВта

    13 9 Отговор
    Чудя се защо след толкова много реклама на БМВ в този сайт имат толкова малко продажби
  • 8 Гергин

    20 10 Отговор
    Веселото е, че румънската Дачия изпреварва по качество на сглобката френската такава.По здрава е от турския си събрат Рено Клио и Дачията си струва парите. Не отъпват много с дизайн и екстри и са перфектния бюджетен автомобил за България.Не говоря за екстрови автомобили като Лексус ИС, но и парите им са 5-6 пъти по малко.Най малкото не те е яд когато я трошиш по българските пътища.За нашите пътища е опастно да караш екстров автомобил,защото ще се включат защитите при първия удар в сериозна дупка или спад на налягане в гумите.

    Коментиран от #47

  • 9 DARK

    25 15 Отговор
    Гергин Дачия изпреварва по качество на сглобката може би само Рено 5 и 11.Мойта стара 19-ка беше по добре сглобена от тия консерви дори няма да намесвам 26 годишната ми Рено 21 Турбо и 19 годишната ми Лагуна които са в пъти по солидни коли.
  • 10 Fake

    57 31 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Всичко си е нормално , хората с възможности карат нови Дачий , миячите на клозети карат 10 годишни немски "премиум" курници .
  • 11 боби турбото

    25 12 Отговор
    Колко хубаво е че не обичате Дачиите, не ги копувайте за бога братя , тъкмо няма да им расте цената, карайте си прогнилите, кошляци от които само емблемите са им останали мене чудесно ме устройва.Само така никога Дачия!
  • 12 ДОКО

    11 8 Отговор
    ВСЕ ПАК ПАРИТЕ ЗА НОВА ДАЧИЯ СА КОЛКОТО 5 ГОДИШЕН КУРНИК А НЕ ДЕСЕТ БРЕ {А 3, 1СЕРИЯ ИЛИ СИВИК 3МАЗДА)
  • 13 Лупи

    22 21 Отговор
    Най-голямата глупост, чисто нов автомобил... имал си пари дал си. В колата ли живееш?
  • 14 Тони

    17 2 Отговор
    От статия да разбира ме ли, че Мерцедес не продават нови коли в България? Всичко е доста относително, защото няма статистика от авто къщите, а там се продават наистина много нови и стари коли.
  • 15 Енцо

    15 36 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    НО , НАЙ - МНОГО СЕ КАРАТ ... КОМБИТА ... БЪЛГАРИНА Е ЗОМБИРАН И ЕДИН КАТО СИ КУПИ КОМБА , СЛЕДВА ЛАВИНА ОТ КОМБИТА ... КООПЕРАТОРИ ... ДА СИ КАРАТ КРАСТАВИЦИ И ДОМАТИ , ГЮБРЕ , ПИЛЕТА И КОКОШКИ У " КОМБАТА "...
  • 16 Toyota

    9 17 Отговор
    po hubawo ot nowa kola nqma.e ne govorq za nedorazomenieto dacia.Samo budalite kupuwat 2ra ruka ot nqkoq avtokushta na 500 000km i ottam na serviz
  • 17 onq s konq

    17 1 Отговор
    Това е статистика за покупка на нови коли,която има минимално значение за БГ,след като дялът им е едва 1/10 от общия брой купени коли на годишна база.
  • 18 Тиктак

    13 4 Отговор
    Мерджаните нещо не ги виждаме в тази класация! Интересна работа
  • 19 До енцо

    19 3 Отговор
    То значи цяла Германия и половин Европа са селяни ,а?
  • 20 гост

    33 2 Отговор
    Докато се водим отпадно депо за европейския автопазар това няма да се промени. Нашите управници не разбраха, че сме 2017г и никъде няма парадокса стар, димящ дарак да струва 17лв данък годишно, а новата плаща 700лв?!? И аз исках да си купя нова, но нито лизинга е добър (нито една западна страна не иска изплащане на 90% от цената за целия период, а остават поне едни 40% след 5г.), нито данъчното облагане, нито застраховките, нито на хората им се обяснява защо това е добре. Я да изкопират Западните страни като лизинг и нормативна уредба и да видим няма ли да скочат в пъти продажбите, а оттам и процентите отстъпка, промоциите и др. облаги. Не може за една и съща кола в Германия да се плаща 150евро, а у нас 500лв, и там 3г. не плащаш данък и не минаваш преглед. Променете закона и ще има много нови коли, гаранция, просто у нас много лошо се оптват да те изклатят за сметка на канцерогенните таралясници.
  • 21 Plovdiv

    19 10 Отговор
    Аз имам Волво на 16 години... Ако ей сега някой дойде и ми предложи без пари една чисто нова Дачия, абсолютно реципрочна на моята кола, а аз да му дам Волвото си, който ще да вярва, но няма да се съглася! Не, че не бих се поклонил до земята на румънците, че си развиха икономиката и автомобилната индустрия, за разлика от нас, които си убихме държавата и сега се мъчим да я съживим. Но Волво е едно, макар и старо, а Дачия, даже и нова, е друго...Както Грозното патенце няма как да стане лебед, така и едното не може да се мери с другото, като в случая не става дума за парите...

    Коментиран от #30

  • 22 Бат Саше

    31 6 Отговор
    Дачията може да се хареса на някого, само ако преди това е карал стар автомобил от най-нисък клас. Иначе това е нискобюджетен, но не толкова евтин автомобил и е абсолютно мъчение, за всеки който някога е карал нормална кола.
  • 23 Кибик

    16 0 Отговор
    Хюндай не е член на съюза на вносителите и не споделя данните за продажби
  • 24 някой

    10 4 Отговор
    Според тази класация в БГ. няма продаден нито един Хюндай ли?
    Нещо не ми се вярва да е така.
  • 25 ооооооо

    18 2 Отговор
    С изключение на Дачията - първите няколко в класацията са страхотни автомобили..
    Дачия, та Дачия.. 90% от тях се купуват за служебни коли, заради цената си, а не че са нещо много здрави и готини. Просто шефовете на по-големите фирми им дреме на ... с каква кола ще се придвижва работника, докато върши работата си. От друга страна - малки фирми с 1-2 души като ел.техници, монтьори, сервизи, сухо строителство и др. също купуват Дачии - но, товарните им версии. Просто - с работата, за която се ползват - бързо се избива инвестицията.
    Та, да си дойда на думата - много, много малък процент Дачии се купуват за лични нужди - сещате се защо..-:)
  • 26 Алекс

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Ти си трол приятелю. Карай си премиум кенеф-а докато е на трупчета пред панелката и и плащаш лихвите по бързия кредит. В Страните с нормална ценностна система хората не страдат от толкова тежки комплекси и си избират колите според джоба. Колата като разход месечно не трябва да надвишава 10% от дохода на цялото домакинство. И обикновенно се карат нови автомобили които се сменят средно на 4 години.
  • 27 Светльо Чернев

    15 4 Отговор
    Не че съм фен на Дачия, но в ЕС все по-често се срещат по пътищата. И то не с румънски регистрации. Дали защото са по-глупави или пък са по-бедни от нас?...
    Новата кола си е хубаво нещо.
  • 28 Един

    8 3 Отговор
    Е.аси...Я някои хора да се замислят защо се возят на стара кола а изплащат по 3 премиум телефона,на детето на жената и на себе си това прави грубо около 3 бона на година а се возите в умрели и като ви туря парите за ремонти и нервите ми става много смешно.....
  • 29 Жонката

    21 0 Отговор
    невероятно Лада продава колкото Ягуар
  • 30 MSux

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Plovdiv":

    Само да ти кажа, че волваците на 15-20 години са американски талиги дето са адски схлупени и дървени. Карал/имал съм всякакви европейски коли, фиат/рено/пежо/мерцедес/vw/бмв/ Форд- (знам, че е американска марка) и мога да ти кажа, че такава каруца като S40 от тези старите - няма никъде. Може да са здрави , но са си каруци и то от най-бруталните, за други не мога да говоря, но такова съм карал до морето и плаках по пътя
  • 31 Edi koj

    3 4 Отговор
    Какво им е на двигателите TCe ?
  • 32 Edi koj

    1 4 Отговор
    Какво им е на двигателите TCe ?
  • 33 Според тази статистика

    5 1 Отговор
    Няма нито един продаден нов мерцедес в българия?!?!
    Ала бала куку руку
  • 34 ММннмм

    14 14 Отговор
    По добре 20 годишен мерцедес да карам от колкото нова дачия
  • 35 РАМБО

    3 1 Отговор
    До #20
    Ти за каква НОВА кола го плати тоя данък 700 лв. ?
    598 лв. плати за новото си Порше Кайен един кредитен измамник !
  • 36 От опит

    14 4 Отговор
    Не съм сигурен че повече от коментиращите тук са се качвали в дачия но повечето клиенти които аъм возил в таксито са изненадани от добрата возия и колко е широка и удобна и колко голям е багажника.А до морето си ходя без да ме изморява това са 430 км.Какво повече да искаш от нова кола за 16000лева и 250000 км. без никакви ремонти.
  • 37 ИМА НЕЩО ГНИЛО

    13 0 Отговор
    Нито една кола в сегмент В? Нито една Корса, Фиеста, Клио, Ярис....?!?
  • 38 Realist

    14 1 Отговор
    Отвратен съм от държавата ни! На 02.05.2012г закупих чисто нов Опел Зафира тигър от Ауто Вия Ст. Загора. Първата година данъка беше 385лв, през втората 295лв, през третата 265лв. а за миналата 496лв!!!!!! Е.ати абсурда,е.ати логиката. За кола с dpf и евро5!
    Поклон пред България!
  • 39 Скорпион29

    17 3 Отговор
    Егати мизерната държавичка е станала България толкова коли се продават в едно предградие в цивилизацията на месец леле леле мизерия човеци мизерия това било Европа по скоро Бангладеш
  • 40 Един там дет не разбира много

    18 8 Отговор
    Не съм карал дачия, но чета много коментари, които не ми се виждат нормални: "По добре нова дачия, от колкото 10 годишна щайга" - Купувах си среден клас андроид телефони винаги нови излезнали същата година - хаир не видях - купих си 3 годишен айфон на старо за парите на чисто нов андроид на 2 месеца - и се родих: Не може да сравниш леново с айфон, не може да сравниш BMW, Mercedes, Audi, Volvo Nissan с Dachia - Дачията е за бедняци, които са карали 30 годишни коли, и живо ги тресе комплекса, че изкарват достатъчно за чисто нова кола, и после сами се надъхват как е добра. Другите марки не са прости, че да продават по скъпо - ние сме бедни. Относно реването за данъците - не разбирам как ще имаш кинтата да си купиш чисто нов автомобил, и данъка ти на година ще е 300лв и видиш ли това те събаря?! Не казвам, че е оправдан, но ако нямаш 300лв за данък, къде си тръгнал? Не може да оплюеш или възвеличаеш нещо, само щото ти си сколасал до толкова и за теб тва е топа на попа... в България 50% карат каквото джоба им даде, и се пялскат колко е яко, щото няма да има друго скоро, 50% карат избиване на селташки комплекси... стига глупости вече - при тия заплати всичко е мижи и да та лъжа :) (Извинявам се, ако някой ще го приеме лично, аз карам кола на 19г не си я хваля, иска ми се да карам такава на 19.. месеца но няма как да стане...)
  • 41 Скорпион29

    5 5 Отговор
    Подкрепям долния коментар на 100%
  • 42 Иван

    9 1 Отговор
    Клас D никакви продажби...няма нито едно продадено Мондео, Пасат, Инсиния, Авенсис, C5, .....абсурдна статистика
  • 43 Makaveli

    13 0 Отговор
    Айде стига с тези глупости бе хора!Като караш 10-12 годишен премиум автомобил и си комплексар така ли?Аз съм си купил моята не да дразня хората,а защото ми харесва колата(визия, комфорт и тн.) .Това че хората се дразнят си е техен проблем!Кой е комплексар не знам?Само хейтъри братко.
  • 44 гост

    3 2 Отговор
    Здравейте земляци ! Не живея в България и много ми е интересно, кои по точно модели на Нисан така добре се харчат в България ? Предварителни бпагодарности за този който ми отговори !
  • 45 Иво78

    2 1 Отговор
    Въпрос на лична преценка е каква кола ще предпочете.Занимавам се професионално с автосервизна дейност и е споделя с вас моя избор,надявам се да бъда полезен на някого.Шофирах 16 години флагмана на Ситроен-ХМ,един уникален по конструкция на окачването си и пасивна безопасност автомобил,който ми носеше наслада и приятни емоции със всеки километър.В един момент осъзнах,че е крайно време да променя автомобила с нещо по-мощно,а и не по-лошо.Как една кола, каквато и марка да е от 18 000л.в. ще я сравнявате с кола от 140 000л.в.???!!!!Купих LANCIA TESSIS, на 68 000к.м. за съблазнителната сума 4400лв-телевизия,навигация,истински махагон,автоматик,подгрее на всичко необходимо,bosse audio,Ел.щора, парктроник,адаптивно окачване,Ел. рег. на волан,сензори за дъжд и автом. вкл.фарове,ксенон,вдигане на стъклата от дистанционното,хладилна жабка и още безброй екстри, с платена екотакса и годишна винетка,гаражна,ПОВТАРЯМ за 4400лв!!!ИЗВИНЕТЕ ЗА КАКВО СРАВНЕНИЕ СТАВА ДУМА ПО-ДОЛУ??!!НЯМА МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ!!!И ПОНЕЖЕ ИМА ДОСТА ГЛУПАВИ ХОРА НА КОИТО ЖИВОТА ИМ ЩЕ МИНЕ БЕЗ ДА СА РАЗБРАЛИ КОЕ ИМ Е СКЪПО И КОЕ ИМЕ ЕВТИНО, НО НЕ СПИРАТ ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ЕЖЕДНЕВНО ВЪПРЕКИ ВСИЧКАТА ИМ ГЛУПОСТ,ТС СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ ЩЕ ИМ ГО СМЕТНА:ПРИ 120км ланчията дава 11л. газ=11лв,дачията 5.5л. дизел=11лв.При 200км /час нещата стават доста зле за дачията-огромен преразход и вероятност да се превърне в супени лъжици или друга домакинска посуда в евентуално висок вече ценови клас.Не подценявам Дачия
  • 46 Иво78

    2 1 Отговор
    Въпрос на лична преценка е каква кола ще предпочете.Занимавам се професионално с автосервизна дейност и е споделя с вас моя избор,надявам се да бъда полезен на някого.Шофирах 16 години флагмана на Ситроен-ХМ,един уникален по конструкция на окачването си и пасивна безопасност автомобил,който ми носеше наслада и приятни емоции със всеки километър.В един момент осъзнах,че е крайно време да променя автомобила с нещо по-мощно,а и не по-лошо.Как една кола, каквато и марка да е от 18 000л.в. ще я сравнявате с кола от 140 000л.в.???!!!!Купих LANCIA TESSIS, на 68 000к.м. за съблазнителната сума 4400лв-телевизия,навигация,истински махагон,автоматик,подгрее на всичко необходимо,bosse audio,Ел.щора, парктроник,адаптивно окачване,Ел. рег. на волан,сензори за дъжд и автом. вкл.фарове,ксенон,вдигане на стъклата от дистанционното,хладилна жабка и още безброй екстри, с платена екотакса и годишна винетка,гаражна,ПОВТАРЯМ за 4400лв!!!ИЗВИНЕТЕ ЗА КАКВО СРАВНЕНИЕ СТАВА ДУМА ПО-ДОЛУ??!!НЯМА МЯСТО ЗА СРАВНЕНИЕ!!!И ПОНЕЖЕ ИМА ДОСТА ГЛУПАВИ ХОРА НА КОИТО ЖИВОТА ИМ ЩЕ МИНЕ БЕЗ ДА СА РАЗБРАЛИ КОЕ ИМ Е СКЪПО И КОЕ ИМЕ ЕВТИНО, НО НЕ СПИРАТ ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ЕЖЕДНЕВНО ВЪПРЕКИ ВСИЧКАТА ИМ ГЛУПОСТ,ТС СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ ЩЕ ИМ ГО СМЕТНА:ПРИ 120км ланчията дава 11л. газ=11лв,дачията 5.5л. дизел=11лв.При 200км /час нещата стават доста зле за дачията-огромен преразход и вероятност да се превърне в супени лъжици или друга домакинска посуда в евентуално висок вече ценови клас.Не подценявам Дачия
  • 47 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гергин":

    Румънската Дачия била по добра от турското Клио. Че те в Румъния оставиха само Дъстер Логан комби да се произвеждат. Докер Лоджи Сандеро са мароканско производство, а Логан седан се прави в Турция на някогашната поточна линия на Симбол който спряха от производство. А скоре се говореше че обмислят и Логан комби да изнесат защото на наглите румънски работници хилядарка заплата не им стигала.
  • 48 До бакшиша : от Опит

    3 1 Отговор
    Приятелю аз с 10 годишно ауди минавам 2500 км без да се уморя ти ми говориш за 400 км с нова дачия......
  • 49 От опит

    3 2 Отговор
    Защо мислиш че само ти можеш да минеш 2000 км.аз също мога но за разлика от теб аз с песен.
  • 50 Да видиш ти

    3 2 Отговор
    2000 км с Дачия че и с песен. Карай си я в града и безаварийно. Този автомобил не е създаден за дълъг път. За комфорт и сигурност
    пък няма какво да говорим. Карал съм Дачия Логан на 2 години от Габрово до София еми няма да повторя тази грешка.
  • 51 Оня с коня

    3 3 Отговор
    Дачия и 2000 км хахах трябва да си мазохист и супер много да се мразишшшш
  • 52 илко

    1 0 Отговор
    Еее все пак това е класация на продажбите в БГ,а тук определящ фактор е цената....
  • 53 От опит

    3 1 Отговор
    Колеги много не сте в час,точно с тази дачийка съм дърпал много премиум автомобили били на истински 70000 км.до най близки сервиз и с учудването че са си купили уж качествени автомобили.Другото което се сещам и то е съществено важно като се чудят клиенти как съм стигнал до тях без да слагам вериги а те си оставили колите долу на центъра,но пак ще кажете че съм бил с хубави гуми но нищо ще Ви кажа за да знаете наистина от опит Debica frigo..

    Коментиран от #54

  • 54 ссирена

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "От опит":

    Да си припомним отговора на Хенри Форд от далечната 1933 г.за най-хубавата кола.Еднозначен е.НОВАТА!
  • 55 Майстора

    1 1 Отговор
    Иво78 спирай ги тея прахообразните..и по-точно - Да предположим, че имаш дачия, която може да вдигне 200км в час... какви преразходи, какви 5 лева... буталата ще ти пронижат купето бе брат...спирай гиии вредни са
  • 56 Аз съм

    0 0 Отговор
    Има ю туб там може да видиш може ли да вдигне 200
  • 57 Чичо Манчо

    1 0 Отговор
    Няма продадени Мерцедеси, защото цената им в Германия е доста по ниска от тази в България, на БМВ също!
    Иначе, сигурно е много хубаво да караш нова кола, за съжаление не знам.
    Но сериозно, Дачия и кола са две доста различни понятия!!!