Last news in Fakti

15 Май, 2017 07:15 10 356 27

Нова катастрофа с Koenigsegg

Нова катастрофа с Koenigsegg - 1

Шведският производител подвърди слуховете, че при тестове е пострадал тестовия екземпляр на Agera RS "RS1". Инцидентът е станал в тестовия парк в Тролхатан - при мокра настилка тестовият пилот е изгубил контрол над автомобила, което е довело до неговото излизане от пистата.

Според извършения оглед след катастрофата, по машината няма дефектирали части или системи, което води до тезата, че наистина става въпрос за човешка грешка. Мокра настилка и автомобил с мощност над 1000 конски сили са две много непоносими едно към друго неща.

Външните панели на автомобила със сигурност са били засегнати, но след проверка на автомобила не са открити повреди по шасито, което означава, че автомобилът може да бъде възстановен до заводските спецификации.

Миналата година един от тестовите автомобили на Koenigsegg катастрофира на Нюрбургринг, но пак ще повторим, че става въпрос за наистина дяволски автомобил, който определено може да ни вкарва "тунелна визия".

Моделът Agera RS бе представен през изминалата година, като общото количество от тази машина е само 25 автомобила и още не е произведено цялото, но явно един от клиентите ще поизчака малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    12 14 Отговор
    Поредното потвърждение,че тези коли могат да се движат само направо.Колко още Коьонигсека трябва да начупят,за да го разберат?

    Коментиран от #16, #25

  • 2 Добре

    5 5 Отговор
    и сега какво ?
  • 3 евтим

    6 12 Отговор
    ТРОШКИ
  • 4 Гост с име

    6 3 Отговор
    Проблема на автомобилите от този клас е че при катастрофа винаги някой отива назад с много пари.

    Коментиран от #5

  • 5 Андре

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гост с име":

    Не ги мисли собствениците на тея колици...парата им е в ужасни количества...ще си направи едно джакузи на яхтата и ще си му мине 😁
  • 6 atangraz

    0 38 Отговор
    Автомобила е швейцарски, не шведски.

    Коментиран от #15

  • 7 пари за нищо

    6 15 Отговор
    Много отдавна специалисте назоваха тия коли Bugatti , Koenigsegg, и други с производство по десетина коли в годината, технологични недоразоминия.

    Коментиран от #8, #22

  • 8 Никой

    12 5 Отговор

    До коментар #7 от "пари за нищо":

    Прочети малко за тея недоразумения защото технически са доста добре издържани. Всеки може да плюе но пари на вятъра не се дават.

    Коментиран от #10

  • 9 Random

    2 4 Отговор
    Кралски яйца
  • 10 тост

    6 15 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    Правилно е написал човека, че са технологични недоразомения човека. Една фирма която се хвали със супер кар а не може да направи един двигател не ми я хвали!
  • 11 пак

    4 7 Отговор
    Ширпотреба за богати хора!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Го Го

    15 5 Отговор
    Недоразоминия?! Гъзарите се редят на опашка за такъв автомобил по 10 години, за шушлека, който не може да напише 1 дума без 3 правописни грешки са "технологични недоразоминия" :))))
  • 14 Андре

    14 7 Отговор
    Злобата ще ви изпие душите...колите са си супер, нямаме пари да им се радваме...

    Коментиран от #19

  • 15 Ярослав Станчев

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "atangraz":

    Тя твоята работа стана като оня виц дето филма бил шведски и се баба дава на войника,а накрая се оказало,че е съветски и се казва балада за войника.
    Баш бая са си шведски колите ама карай.Важното е шоа да има.
  • 16 бегачка

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    А ти какво очакваш - да вземеш завой с 400км скорост ли ? И да - предназначението на суперкара е огромна скорост на ПРАВА ОТСЕЧКА ! Разберете го веднъж завинаги ! За тъпотий от рода на измисления дрифт и разни завойчета си има ДРУГ КЛАС АВТОМОБИЛИ ! ХИПЕРКАРИТЕ НЕ СА ЗА ТОВА !!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #17, #24

  • 17 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "бегачка":

    Точно така, никой не прави дрифт с 300-400 километра в час. И да когато скороста в завой е по голяма от сцеплението няма значение с каква кола си.
  • 18 АЗзззззззз

    1 4 Отговор
    Коьонигсек имат двигател 1400 см. с 400 коня :)
  • 19 Ловеца на поршета

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Андре":

    Ами търкай билетчета и ще имаш.

    Коментиран от #21

  • 20 ba4kator

    4 3 Отговор
    Българския инженерен гении продължава да лае и хейти, а шведа продължава да си прави колите с технологии почти неземни, измислени от него, и не го е. .
  • 21 Андре

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ловеца на поршета":

    с търкане само до оргазъм можеш да се докараш друже 😉😁

    Коментиран от #23

  • 22 бегачка

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "пари за нищо":

    Дам ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО ВИКАШ
  • 23 Ловеца на поршета

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Андре":

    И какво търкаш за да се докараш до това нещо?
  • 24 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "бегачка":

    Нищо не очаквам.Тия от Кьонигсек сами се хвалеха колко бърза обиколка щели да направят на Ринга и потрошиха една кола.Сега пак тръгнали да правят бърза обиколка и пак потрошена кола.Какво да очаквам?Още една потрошена кола при пореден опит за бърза обиколка ли?Просто не става за друго тая кола освен за каране напред и нагоре.Що се пънат да правят обиколки.Да си карат направо и толкова.
  • 25 hellmaker

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ярослав Станчев":

    Пий си хапчетата, Яро... Не пиши глупости- колкото по-бърза е колата,почти толкова е по-опасна,а и опит за рекорд значи старание на макс и риск- оттам и повече трудности и грешки,но явно човек ,като теб няма как да го разбере.Да не говорим,че не се знае какъв е бил пилота...
    Вземи пробвай да минеш писта със спортна кола или поне картинг ,после опитай да подобриш най-доброто й време и тогава ще разбереш за какво иде реч.

    Коментиран от #26

  • 26 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "hellmaker":

    Порше 918,Ламбо Уракан и Авентадор да не би да са бавни коли?Ама не свършват в канавката като тоя гюм.То там е и разликата де,едните правят рекордни обиколки,а другите правят опити и скрап.
    Ти да не би да си тест пилот на Ферари,че правиш генерални изводи за човек когото не познаваш?Айде по-спокойно и безаварийно шофирай.
  • 27 Pitam

    0 0 Отговор
    Ей. Който си поръчал "ТАЯ "-ПОРЪЧИЛ си " НИВЕСТА "-от ШАМАН !