2 865 2

Новият модел на TVR с премиера на Goodwood Revival

Новият модел на TVR с премиера на Goodwood Revival
Ангел Харизанов

Английският производител с едни от най-красивите и отличителни автомобили - TVR обяви датата на премиерата на новия си модел. Това ще се случи на едно от най-класическите автомобилни събития в страната - Goodwood Revival. Това не е основното събитие, за което сме свикнали да чуваме, а есенната сбирка на пистата в едноименното имение, на която ретро машини за милиони биват карани на лимита на възможностите си от едни от най-известните световни пилоти.

Датата е 8-ми септември, а интересното е, че това ще бъде първата премиера на автомобил на тази култова сбирка, но и 70-годишния юбилей на компанията.

Какво знаем засега за бъдещия модел - предноразположен двигател и задно предаване, над 500 конски сили от 5.0-литровия Coyote V8 на Ford, който е минал през ръцете на Cosworth, тегло от 1200 килограма, което ще бъде достигнато благодарение на използването на много въглеродни влакна и ускорение от 0 до 100 за под 4 секунди с максимална скорост от 320 км/ч.

На първо време ще бъдат пуснати 500 автомобила, като стартовата цена за базова версия ще бъде под 90 хиляди долара.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Айван
  Отговор
  1 09:05  06.06.17
  Хубава е колата...ама бай Иван знае хора в нета дето с техните Лади 1.5 16V за 1000 лв. тунинг ще го изядат тоя TVR
 • dexter
  Отговор
  2 00:11  07.06.17
  TVR е съкращение от Total Vehicle Reliability, ама в кавички ... Другото е LOTUS - Lots Of Troubles Usually Serious ... Остай ти Англия и кола ...

Напиши коментар:


Публикувай