Last news in Fakti

3 Януари, 2012 11:43 8 542 13

Задава се суперавтомобил от Индия

  • dc design-
  • делхи 2012

Индийската компания DC Design публикува първото изображение на суперкар, който ще бъде представен на предстоящия автосалон в Делхи. До този момент фирмата от Мумбай бе известна най-вече с екстравагантните си купета на базата на Porsche Cayenne и Rolls Royce.

За момента липсват много подробности за колата. Според слуховете пред задния мост ще се монтира V-образен шестцилиндров двигател от Honda с турбокомпресор и 298 кВт (405 к.с.). Сравнително скромната мощност ще се компенсира от ниското тегло - 1 560 кг.

От DC Design планират да започнат серийно производство през втората половина на 2013-а и да продават по 3 000 екземпляра годишно. Индийският суперкар ще струва 30 млн. рупии ($56 277 или €43 500).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    1 1 Отговор
    Айде нема нужда....
  • 2 Марио

    0 3 Отговор
    Подкрепям за да се прави супер кар трябва квалифициран персонал а не ами цигани са си...
  • 3 Vanko

    2 1 Отговор
    Е щом и индийците започват да правят 'супер кар' , става страшно!!! Тази автомобилно развита държава ще размаже сега всичките елитни производители. Страх да те хване!!!

    Коментиран от #7

  • 4 пламен

    2 0 Отговор
    като могат да правят. ние защо неправим ? имаме си geat wall ..хах.. за супер кар мисля, че ще е евтина и ще подбие пазара. това е добре :)

    Коментиран от #10

  • 5 ГОШУ☺

    1 1 Отговор
    Имаше едно време индийски Suzuki Maruti.Три цилиндъра и един индиец вътре за четвърти.
  • 6 ГОШУ☺

    1 0 Отговор
    Имаше едно време индийски Suzuki Maruti.Три цилиндъра и един индиец вътре за четвърти.
  • 7 Росица Черкезова

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Vanko":

    @3 така трябва да бъде...за обикновения човек да си купи кола
  • 8 ilifettsing

    1 0 Отговор
    Колата си кола , ама дали ще е суперкар - то ще се види !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Съмнямям се.
  • 9 някой

    0 0 Отговор
    Нека да я правят. Може и да е индийска, но за 1500 кг. 405 коня са си добре за цена 85К лева. Колкото и да е зле, ще е в пъти по-добра от семейния ви седан вкл. и като поведение. Може и да недозавива или презавива, може и да не спира като признатите спортисти в класа, но е възможност за мнооого хора да се докоснат до изживяването. Има само едно неизвестно - колко ще е надеждна, сигурна и цената на частите и консумативите. Другото ще се преживее, все пак колко от нас биха могли да шофират като пилотите, че да забележат проблемите. Повечето хора са далеееч по слаби от колите си, дори и от семейните седани. За 85К в лева - одобрявам!
  • 10 aha

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "пламен":

    4e sa m....li takiva sa ama sa proizvejdali i proizvejdat i sega li4no sam vijdal 40 godi6ni diesel generatori i o6te rabotqt a ot rodnoto proizvodstvo samo nqkoi dryg ikarys 4avdar ostana
  • 11 Китайчорциганор

    0 0 Отговор
    Скоро от там ще идват и танкове. И самолети с бомбички. И малки, черни индийчета с автоматчета ще идват. Да им купуваме боклуците, да ги гушим, те нека ни взимат работата и заводите и нека се въоръжават....
  • 12 котарака

    0 0 Отговор
    Че за толкова пари ще си купя Lancer Evo 10,пак е спортна кола и пак е 400 коня,но е в пъти по-добра от индийската имитация.
  • 13 някой

    0 0 Отговор
    котарак, все още нищо не се знае каква ще се получи индийската колица, може и да е с по-добро поведение от Ево-то. Колко е масата на това Ево? Да не забравяме, че то със сигурност ще е с по-висок център на тежестта, с по-голямо съпротивление, с по-тесни гуми и т.н.. Все пак се предполага, че индийското творение ще е опит за имитация и копиране на някой супер спортен кар и ще е с насоченост към пистата, а не към рали-спорта. С други думи няма да се учудя, ако на писта издуха всяка рали бегачка.