Last news in Fakti

29 Юли, 2019 10:18 5 286 11

Вижте една от най-големите частни автомобилни колекции в света (ВИДЕО)

  • автомобили-
  • колекция-
  • шейх
Вижте една от най-големите частни автомобилни колекции в света (ВИДЕО) - 1

Милиардерите от Емирствата неведнъж са ни впечатлявайки, показвайки своите автомобилни колекции, състоящи се основно от суперкари и от всевъзможни елитни возила, но колекцията, която ви показваме сега е умопомрачителна, дори и по арабските стандарти.

Видеото с една от най-големите частни автомобилни колекции беше показано от екипа на Кен Блок Hoonigan. На него се вижда събрани на едно място всички знаменити спортни автомобили от последните 30 години, като само от хиперкара Bugatti Veyron в колекцията има няколко бройки.

Вижте една от най-големите частни автомобилни колекции в света (ВИДЕО)

По-лесно е да ви разкажем кои от суперавтомобилите на нашето време ги няма в колекцията, отколкото да изброяваме всички налични коли в нея. Гаражът на този шейх е наистина огромен, като в него има и няколко ретро автомобила, сред които реплика на Benz Motorwagen от 1886-а и Mercedes 300 SL Gullwing.

Вижте една от най-големите частни автомобилни колекции в света (ВИДЕО)

В гаража на шейха от Абу Даби чинно стоят екземпляри като Ferrari F40, F50, Enzo и LaFerrari, Porsche 911 GT1, Carrera GT и 918, Lamborghini Aventador и Veneno, Mercedes CLK-GTR, Maserati MC12, Bugatti EB110 и Chiron, Jaguar XJ220 и даже Vector W8.

Вижте една от най-големите частни автомобилни колекции в света (ВИДЕО)

Интересното е, че повечето автомобили са чисто нови - с нулев пробег. Друга любопитна подробност е, че въпросният шейх използва за ежедневни нужди още едно Ferrari F40, а за пустинята има подготвени всевъзможни версии на Toyota Land Cruiser и Land Rover Defender. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    23 3 Отговор
    Нито ги е работил,нито ги е треперил нищооооо....Ей така от небето са,защо да не ги даде за глупости?!?!

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Митко

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Въобще не са глупости, цената на коли като тези с времето расте, някои от тях са рядкост. Добра инвестиция ако имаш нужния ресурс....
  • 3 сектант

    22 8 Отговор
    една колекция не е истинска колекция без Дачия 1300
  • 4 AUDI

    9 2 Отговор
    да стоят и да прашлясват...ужас . Това колкото и да е брутален автомобил (който и да е от всичките ) като заседи и няма палене после...гуми, съединения заминава. Да ги карат докато може и това , какво по зали да стоят
  • 5 chetin

    0 3 Отговор
    GOSHO GOSHOO MOMCHE LOSHO TIP Sİ İ TAKIV SHTE Sİ OSTANESH TIPOTİYATA Tİ E V DNK TO PO NASLEDSTVO Tİ SE PREDAVA
  • 6 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Булгар Рено няма за съжаление.
  • 7 Colossus

    5 3 Отговор
    Дека са ти Bmw-тата, опа той колекционирал ''суперкари'', е имаше там едно старо у ъгъло, сигурно е на чистача на тоалетните
  • 8 Maтей.

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "гощо":

    Некакав некакав, дето дори не може да говори и пише български, ти пише, че си много тъп, защото говориш истината. За него е чудно да мултимилионер,си е позволил да има колекция от автомобили за стотина милиона долара. Аз заработва около 1500 евро, и ако имам някаква колекция за 20 евро, би трябвало да е морално престъпление. Не сме всички еднакви, и не би трябвало да съдим инакомислещите, само защото това според нас не логично. Щом се може, и щом е законно, нека си се радват,всеки по своему.
  • 9 планинец

    1 2 Отговор
    Суета! Като пукне, къде ще ги занесе!? Христос е казал, да събираш богатство, за отвъдното, НО това е трудно разбираемо и осъществимо, за много хора! Камо ли за неверник!
  • 10 хтэгх

    2 0 Отговор
    Каква е тази колекция, като няма трабанти, москвичи или жигулита ?!
    Няма ли я носталгията в една сбирка, да ти трепне сърцето, не ми я хвали.
    Такава колекция всеки може да си направи дори и от картинки от дъвки - пълен кич.
  • 11 комшията

    2 0 Отговор
    Повечето от тези модели са били изоставени на дубайското летище и тоя ги е събирал без пари.
    Само една вакса име ударил и готово.