Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 13:43 4 640 16

Porsche и Audi отново във възход, дизелите също

  • audi-
  • porsche-
  • продажби
Porsche и Audi отново във възход, дизелите също - 1

Марките на Volkswagen Group Porsche и Audi се превърнаха в големите победители на германския пазар през септември, като регистрираха ръст на продажбите с цели 22%. Регистрациите се нараснали до 244 622 миналия месец, съобщава KBA.

Феноменалният ръст обаче си има своето обяснение. Продажбите се понижиха с 30 процента през септември миналата година, тъй като производителите на автомобили, включително VW Group, не можаха да предложат достатъчно модели, които отговаряха на новите стандарти WLTP, въведени на 1 септември.

Сред марките на VW Group, регистрациите на Porsche нарастват с 431 процента, а продажбите на Audi се увеличават със 148 процента за миналия месец. И двете марки бяха силно засегнати от прекъсвания на доставките, причинени от WLTP стандарта.

Марките, които отбелязват най-голям спад в продажбите си за месец септември в Германия пък са Jaguar - 47%, Peugeot - намаление с 27 процента и BMW, спад с 19 процента. Продажбите на бензинови автомобили се увеличават с 14 процента, но по-любопитното е, че и регистрациите на дизеловите автомобили също нарастват с цели 24%.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    24 17 Отговор
    Немското си е немско, освен ако не е японско
  • 2 Оригинален

    18 11 Отговор
    Руското си е руско , освен ако не е немско
  • 3 Те Така Те

    30 31 Отговор
    Къв възход,кви 5 лева? Тия немски курници, на цената на тризонет на Витошка, пълни с дефекти и нафтови при тва?
    Немските таралясници ги карат : американците-шото е много яко да си с импорт кар , немците- шото са си техни и си ги фалят и са дървени,като тях самите, българи и сърби - шото така се правят на големи мъже-с немския премиум. Мое малко да преувеличих , но само малко.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Steks

    18 13 Отговор

    До коментар #3 от "Те Така Те":

    Мда забрави да споменеш Белгия, Чехия(там прибави и шкода), Австрия, Франция(с френските са горе долу на кантар) може да прибавим и Унгария, Холандия таа така по твоята логика всички са умствено изостана ли ? 🤦‍♂️

    Коментиран от #5

  • 5 Госта

    14 7 Отговор

    До коментар #4 от "Steks":

    Умствено изостаналият е той с някой посредствен кошник,но акъл ръси :)
  • 6 Инерционни процеси

    16 2 Отговор
    БМВ-тата с последните серии , неудачни вериги , и лагери на коляновият вал , започват ударно да захапват " . УРА " .
  • 7 Зелено

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "Те Така Те":

    Не стават немските кошници, ама излиза че всички ги карат. Как става това?
  • 8 Вариатор

    18 9 Отговор
    Бедни хора с 800лева заплата седнали да коментират Порше и Ауди.
    Селски отиди на един ВАГ Сбор Виортерзее и си се осрал да видиш какви хора с пари карат тоя Умрел Ваг а ти Бай Ганьо с хондичка за 2000лв

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Вариатор":

    Карай си ги великите VAG, нищо че в очите ти се изплюха. Като нямаш грам принципност, какво да се очаква от теб освен поведение на мека китка. Имал съм Голф преди 10-на години, но повече никога няма да си купя кола от тези мръсни боклуци, защото съм българин и не прощавам някой да се гаври с мен и родината ми!

    Коментиран от #12

  • 10 Вариатор

    8 7 Отговор
    И да знаеш ВАГ означава отгоре надолу Бугати,Ламбо,Бентли,Порше,Ауди,Фолксваген,Сеат,Шкода........

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Гост

    5 8 Отговор

    До коментар #10 от "Вариатор":

    Дреме ми на дедовия какво означава. Има Ферари, Лексус, Ягуар, Нисан, Субару, Хонда и т.н. и т.н. Като нямаш грам достойнство, плащай на тези, които ти се смеят и се гаврят с теб!
  • 12 Steks

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    С сега най вероятно караш “великата” марка дачия или някой “зверски” оризарник 90%пластмаса и не не визирам КИА и Хюндай те са вече в пъти по добри от тия с червената точка за знаме

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Steks":

    Като няма какво да кажеш, трябва ли да пишеш простотии? Много ясно, че ако не карам тъпите коли на VAG, ще е някоя, която не е немска. Ама нито е Дачия, нито е пластмасов оризарник, а е с кожа и прави от 0 до 100 км/ч за 6 секунди, пък и има отлично 4х4. Но теб какво те грее, като сигурно караш дизелов Голф?
  • 14 Кеаси

    7 3 Отговор
    Всеки си хвали това което има, но статистика говори че Фолксваген Груп вече 3 години продават най много превозни средства- около 11милиона единици на година. Минаха отдавна Дженерал Мотърс иТойотка. Бая "будаляги" по света има..........
    Някои каза за немското, Мерцедес са "много лоши" БМВ също. Абе общо взето гроздето тази година е доста кисело.... Каква е тази война и хейтване, като си има статистика....
  • 15 бай онзи

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Вариатор":

    да бе, знаем ви всичките аристократи с гоуф 3ка дето си мислите че карате Бугати.. жалка работа...
  • 16 Velislav

    4 1 Отговор
    До кога ше бутате умрялата дачия във всяка новина за различно от въпросната? В тема за порше и ауди ми коментират дачия и кой какъв гъзар бил. Всеки си купува това, което му е на сърце. И аз карам ауди, ми кефи ми се, харесвам си големия дизелов мотор, нямам бели и черни пушеци (не пуши нищо), върви си доволно, удобството при шофиране е несравнимо със доста марки от същата че и по-нова година. За А6 става въпрос.

    Смях с дачия ми писнахте вече. Нови са, евтини са и ДО ТАМ. Едно ауди на 400К км вози по добре от тия дървении! И не ми говорете за тракащи дизели щото бензиновите мотори на рено вият на умряло стотици пъти повече от 15 годишното ми тди. Ела го чуеш, мърка. Служебната е рено, няма такава повърня. Скача из дупките, като вдигне 100 мотора ше изкочи, само силна музика го лекува това, ама при 140 и музика не помага. Имаш чувството че ше изкочи от коша и ше те удари челно. Комфорта е на каруца от времето кога ходихме за грозде с магаре или кон. Отвратително изживяване.
    Колеги с кадита TDI имат доста по-добра возия и по-тихи мотори, по-добро окачване и по-добро изживяване като цяло.