Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 12:47 10 185 41

Радикален рестайлинг на старата Niva

  • автоваз-
  • lada-
  • niva-
  • 4x4
Радикален рестайлинг на старата Niva - 1

Първата партида от обновените автомобили вече е сглобена, а в края на тази година АвтоВАЗ трябва да представи рестайлиг версия на добре известния всъдеход Lada 4x4 или познат ни още под името Niva.

Всъдеходът Lada 4x4 беше за последно обновен преди няколко години. През 2015-а стана ясно, че е готов напълно нов интериор и климатик, но актуализацията беше отложена по икономически причини.

През пролетта на миналата година се появи интересна информация от закрито заседание на АвтоВАЗ. По-специално, участник в срещата успя да снима слайд от представянето на бъдещите модели Lada за 2018-2019 година.

Още тогава стана ясно, че появата на обновената Lada 4x4 е планирано за 2019 година. Сега същата информация бе потвърдена Лада Онлайн. Според нея обновеният всъдеход трябва да се качи на конвейера преди края на тази година.

Освен това в публикацията има снимки на новия интериор на Niva. Вижда се ново табло, нов приборен панел, седалки с различна форма, модифициран заден диван (с три облегалки за глава), както и формован таван.

Според изданието Росийская газета, външно рестайлинг версията ще се отличава с нови брони с интегрирани фарове против мъгла в тях, а в салона ще има нов волан и нови кори на вратите. Модерен климатик и по-богато базово оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смехурко

    16 9 Отговор
    Я,Яяя, вундербар!
  • 2 Барака

    19 22 Отговор
    С нова боя
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ъсан

    9 8 Отговор
    Кач пара бре?
  • 5 Borislav Popov

    32 43 Отговор
    Не видях нищо радикално, каквато каруца си беше, такава и си остана, е, лепнали са и тук таме малко пластмаски и това е !

    Коментиран от #29, #39

  • 6 Aaa

    18 26 Отговор
    И на тия дизайнът им се развива както и при БМВ (една и съща предна решетка чак от миналото хилядолетие и накрая почти не можеш да различиш БМВ-то пред теб дали струва 2000, 12000 или 22000 лв.)!
  • 7 горския

    75 19 Отговор
    Бе това си е автомобил за извън пътя или там където няма изобщо никакъв път. Това не е автомобил за пътуване на дълги разстояния. За там си има леки автомобили.
    По принцип не и трябва радикална промяна. Там където ще мине тая Лада - няма да мине Q5,Q7 БМВ Х3 ,Х5, Х6 и останалите паркетници.
    За това е предпочитана от ловджиите и горските. Катери се по всякакви местности и през дълбок сняг .
    Така че всякакви хилави и мижави изказвания за тоя доказал се модел са излишни.

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Borislav Popov

    17 49 Отговор

    До коментар #7 от "горския":

    Кой бунак ще си купи Q5,Q7, БМВ Х3 ,Х5, Х6, че да минавал, точно от там дет, щяла била да мине тази Лада бе, горскияяяя ?! Мислете малко поне с главата си преди да пишете, тези коментари тука бе, човек !!

    Коментиран от #9, #30

  • 9 горския

    59 11 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Готин - ако въпросът е на живот и смърт , ако в един момент при обилен снеговалеж и неразчистени пътища трябва да стигнеш до лекар , а в гаража ти има Лада с която ходиш на лов и Q7 - на кого би поверил живота си ?
    За какво им са на хората които живеят в планината скъпи паркетници ?
    За всеки влак си има пътници!

    Коментиран от #11, #13, #20

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Borislav Popov

    13 41 Отговор

    До коментар #9 от "горския":

    Е, ти пък сега нищо не каза, ако това, ако онова, бла, бла, бла ...) Дай сега всичките да си построим по един гараж и да сложиме вътре по една Лада 4х4 !! Иначе ако случайно завали сняг и ако аз живея някъде в Балкана и ако се разболея или нещо от този род и ако ми се наложи да прескоча до болницата и ако аз в гаража си имам само Q7, а не Нива, направо загивам...) Така ли излиза байно ? Доообре, още утре отивам да си купя една Нива, че ако, ако, ако....)

    Коментиран от #12

  • 12 горския

    42 5 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Бе охлюв - всяка зима има случаи с бедствия и аварии! Никой не говори всички да си купим такива Лади ! Нали за това казвам ,че за всеки влак си има пътници. На тебе за какво ти е такъв автомобил ако живееш в града ? Но я пита тия които живеят в трудно достъпни райони ? Те на кого да разчитат ? Нито линейка може да стигни до там , нито храна могат да си купят!

    Коментиран от #14, #16, #17

  • 13 Друг горски

    10 16 Отговор

    До коментар #9 от "горския":

    Ти Q7, карАл ли си? Хахахаха култова фраза от един филм.
  • 14 Borislav Popov

    11 35 Отговор

    До коментар #12 от "горския":

    А бе, охлюв, купи си ако искаш и 3 Ниви бе ! Аз казвал ли съм някъде тук, че аман, недейте да си ги купувате тези Ниви, защото те не стават или нещо подобно ? Чисто и просто ти обяснявам, че на човек на който ще му трябва да си кара автомобила в трудно достъпни места, където няма нормални пътища, никога няма да си купи, марките които ти си изброил. А естествено ще си купи някакъв истински джип с по висока проходимост и съвсем не е обезателно, този джип да е Лада 4х4 ! Вдяваш ли ?
  • 15 АзАз

    11 32 Отговор

    До коментар #7 от "горския":

    Доста нелепо изказване. Това, че Лада Нива се кара в пресечените терени, които посочваш не е защото е единствения автомобил способен на това, а защото е най - евтиния. Най - голямото предимство на Нивата пред "паркетниците" в проходимостта са гумите. Ако сложиш офроуд гуми на който и да е от посочените от теб автомобили ще се справя в най - лошия случай точно толкова добре, колкото Ладата, а в повечето случаи значително по - добре. Друг е въпроса, кой е лудия, който ще навре автомобил за 150 000 в калта.

    Коментиран от #25, #34

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Borislav Popov

    9 26 Отговор

    До коментар #12 от "горския":

    Вие Нивопоклонниците сте интересни хора, да не видите някъде новина за Нива и веднага започвате с мантрите, че от дето минела нивата, другите джипове нямало от там да минат и била незаменима за лош път и била бла, бла, едно си баба знае, едно си баба бае...) Аз тези мантри хиляди пъти съм ни чел тук ! Само, че ако си забелязъл, точно тази статия не е за джиперските възможности на Нивата, които ние и без таквиз "умници" като теб, ги знаеме отлично, а за новия радикален рестайлинг на старата Нива.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Коmapak

    10 20 Отговор
    Нисан патрул къса база се справя доста по-добре от нивата. Друг е въпроса с цената....

    Коментиран от #40

  • 20 Алфа Вълкът

    6 24 Отговор

    До коментар #9 от "горския":

    Българина трябва да се научи, че гумите определят поне 80% от поведението на автомобила върху пътя. Другите % си ги разпределяйте както искате между характеристики и задкормилно устройство.
    Ладата минава навсякъде ама напълен форсаж и със засилки. Докато те закарат в болницата има по-голям шанс да пукнеш от самото возене!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Патилан

    23 6 Отговор

    До коментар #3 от "Rado":

    Невъртете стартера на Л-200 а бутайте да запали.че стартера струва 940 лв-небуксувайте с него -а бутайте че висящия лагер е 400 лв-а карето 320лв-не натискайте спирачките .че търбичка на АБС-Е 1860 лв-Неотваряйте задното стъкло -врата че.струва -350лв-оТ НИЩО се чупи само 2 -пъти на година.
  • 23 0000

    5 23 Отговор
    Това нивата е супергробище.неделя караш,цяла седмица правиш.всяка една по-скоклеста джипка е по-проходима от този нужник.не ми подскачайте лично съм проверил

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Димитър

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "АзАз":

    Ти, ти, тъпото ти изказване говори, че просто ей така си говориш. Нямаш и грам представа от офроуд.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гнида

    15 4 Отговор
    Тази лада добре подготвена е съвършена , за това , за което е създадена .... + евтина е + евтини части + почти липса на проблемна елактоника = съвършен джип ...... Гниенето , лоша сглобка ......Ето ви минуси .... Но колата е доказана ......
  • 28 Алфа Ромео

    16 3 Отговор
    Това е най-евтиния автомобил в света с повишена проходимост и то с много добри офроуд качества, няма как да е перфектен.
  • 29 Стършел

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Каруца, ама ще мине през всяко препятствие за разлика от останалите паркетници.

    Коментиран от #32

  • 30 Бай Данчо

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Номер 8. Недоумявам,че има хора като теб с толкова дефицитен умствен багаж.

    Коментиран от #33

  • 31 Радо

    10 1 Отговор
    Който не иска, да не си купува Нива - какъв е проблема???...никого не бият с изпразнен *** по чутурата да си я купи насила, нали!!
  • 32 Borislav Popov

    1 9 Отговор

    До коментар #29 от "Стършел":

    Може да мине, ама си е каруца, а не кола и дизайна си е пак същия, именно това и аз визирам, а не нейната проходимост.
  • 33 Borislav Popov

    0 7 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Данчо":

    Язе пък неудумявам бай Данчо, че има хора като теб, които изобщо го нямат същия този умствен багаж.
  • 34 До азаз

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "АзАз":

    Много сериозно бъркаш! Каквито и гуми да сложиш няма да имаш успех по ред причини - тегло окачване междуосие височина и т.н
    Вярно е, че е абсолютна каруца но е много ефективна в трудно достъпни терени. Разбира се има и други такива автомобили притежаващи същите качества и много повече комфорт, но на друга цена
  • 35 автосервиз

    4 4 Отговор
    Много разбирачи тук ,бреййй ! ЛАДА НИВА е добра само от гледна точка на цена ,по всички други показатели отстъпва сериозно на преките си конкуренти - не е надеждна ,не е здрава (особено раздатъчна кутия ,скоростна кутия ,диференциали ,кормилна кутия ,окачване ,потдатлива е на корозия ,двигателя е елементарен но е с кратък живот и е относително капризен) ,комфорт липсва ,купето е тясно и изобщо не е лека за управление ,така че (както казах) - само ниската цена я спасява . Все пак да не забравяме ,че това е проект от 70-те години на миналия век ,който по същество се произвежда непроменен и до днес ( с тази разлика ,че старото производство беше по качествено).
  • 36 за гъби съм

    0 5 Отговор
    Аз лично бих карал по-скоро кон с каруца отколкото лада нива. В пъти по-бърз е всеки кон от тая бракма на какъвто и да било терен.
  • 37 Иван

    5 1 Отговор
    Интересно дали сектанта е влачил закъсали ниви от пампорово🤔
  • 38 Баш Майстора

    2 2 Отговор
    Това ли е новата?...Ми тя същата като предишната!
  • 39 ТАС

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Е ти какво очакваш.
    Това е работно магаре, което е предвидено да мине от там дето лъскавите паркетници те е страх да ги прекараш, щот после в портмонето ти се появява черна дупка.
    А и, като сравняваш автомобили от подобен тип, дори мерцедес не са бутнали на дизайна на G класата сериозно от 40 години.
  • 40 Алфа Ромео

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Коmapak":

    Не винаги, Нивата е възможно да се представи по-добре по наклон заради по-ниското си тегло, ако има и блокаж отзад поне съм убеден даже.
  • 41 веф

    0 1 Отговор
    Една антикорозионна защита щеше да е достатъчна :)