Last news in Fakti

20 Декември, 2019 10:43 16 576 24

Karoq е една от най-търсените "шкоди"

  • skoda-
  • karoq
Karoq е една от най-търсените "шкоди" - 1

Skoda Karoq е един от новите модели на чешката марка, който все още не е толкова популярен у нас, но в Европа търсенето му е огромно. Компактният кросоувър е позициониран между Kodiaq и Kamiq и явно и с габарити, и с цена е улучил точната си позиция.

Karoq е една от най-търсените "шкоди"

Заради засиленото търсене на модела, чехите решиха той да започне да се произвежда в още два завода - в Русия и в Словакия. Руската сглобка, която вече е факт на завода в Нижни Новгород ще е предназначена само за местния пазар.

Karoq е една от най-търсените "шкоди"

От септември следващата година чехите ще започнат сглобяването на модела и в Братислава, като ще се превърне във втория модел, след Citigo e iV, който ще се прави там. Когато това се случи, моделът Karoq ще се прави в пет завода на концерна - Квасини и Млада Болеслав (Чехия), Словакия, Русия и Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ти да видиш

    20 1 Отговор
    Брейййй и китайски шкоди ли имало ?
  • 2 рекс

    21 75 Отговор
    Най търсената, голям цирк и за какво е най търсената........за това че не се продава. Кой ще даде толкова пари за половин Фолксваген, след като цената на Фолксвагена и качеството са много по добри,
    Все едно да сравняваме Москвич с Мерцедес....

    Коментиран от #3, #4, #18

  • 3 3592

    73 4 Отговор

    До коментар #2 от "рекс":

    Карал ли си нова шкода? Изкарай пари, купи си и тогава коментирай. Неслучайно ВАГ се чудят как да орежат качеството на новите шкоди, защото се получава вътрешен канибализъм - шкодите са със съпоставимо качество, но цени 1/3 по-надолу.

    Коментиран от #6

  • 4 йера

    10 49 Отговор

    До коментар #2 от "рекс":

    Точно казано, много точно. Кой купува дубликат, всеки търси оригинала.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Умен

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "йера":

    VW а и не само те нямат аналогия на карок по цена и багажник. Евентуално T-cross, но и той ми малее.
  • 6 Bai hoi

    34 41 Отговор

    До коментар #3 от "3592":

    Карал съм нова шкода и хич не си заслужава. Кво качество - пластмаса до шия. Тва че се навъдиха млади меринджеи и искат нова кола а нямат кинти за истинска такава .Шкода бих взел единствено без никви екстри само за работна, макар че докера на Дачия е бетон.
  • 7 гост

    25 4 Отговор

    До коментар #4 от "йера":

    По същата логика всички трябва да чакат за Айфон, а не Хуауей и Шиоми да са в топ 5 по продажби наред с Епъл и Самсунг. Напротив. Шкода е добра за цената си, кола среден клас като октавия се търси и е надеждна, имам няколко познати с такива коли и освен пбслужване и каране друго не правят. Не е лукс, не е страхотен дизайн, но е добра за кола, която да ти свърши надежно работа. За карок според мен има други по-добри предложения от японци и французи, не бих се спрял на тях, защото е изключително скучна и тривиална. Все пак сув не се купува за работа, а основно за функционалност и прекарване на свободното време със семейството. Трябва да е нещо, което да ти е приятно да караш и ти е приятно да се возиш, ако е дървения и скука, за какво ти е било то и да са му здрави копчетата или твърдата пластмаса да не се надрасква. Все ми е тая, щом не ми харесва.

    Коментиран от #8

  • 8 жеко

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Дубликати многоооооооо
  • 9 Коли

    9 21 Отговор
    Шкодата е по хубава от УАЗ, радвайте се, но с други не, много е на зад, както казват коментарите дубликат

    Коментиран от #10

  • 10 123

    36 8 Отговор

    До коментар #9 от "Коли":

    Добре, че нормалните хора имат друго мнение. Само разни индивиди, които очевидно са неграмотни, щом в едно изречение имат повече пет грешки, мислят така. Иначе Шкодата е прекрасна за парите си. А за тези, които и казват дубликат, мога да кажа, че Шкода са правили автомобили почти 40 години преди ФВ. Това, че сега ползват основни агрегати от ФВ, не ги прави по-лоши. Напротив, това е бъдещето, вече почти няма платформа или двигател, който да не се ползва от поне няколко различни марки.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 поло

    11 33 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Шкода и автомобил... даже и прекрасна - голям смях!

    Коментиран от #17

  • 12 Вон

    8 3 Отговор
    Октавията по ме кефи, не това чудовище.2017та дизелче 90 коня, харчи 4 на 100, здрава, малък данък, евтина.
  • 13 Azzzz

    8 21 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    "А за тези, които и казват дубликат..." В случая, не се пише "и", а "й". Нали знаеш, както казват - нека безгрешния да хвърли първия камък... А за Шкода, извиняйте, но това е най-скучно изглеждащата кола на света! Не мислех, че може да има по-скучна кола от Фолксваген, но Шкода показаха, че това е възможно.

    Коментиран от #15, #16, #22

  • 14 Бай дан

    27 4 Отговор
    Притежавам шкода карок от април тази година. Купето е просторно, двигател 1.5 tsi 150 коня, DSG скоростна кутия, окачване и ходова част на Тигуан, държи се много добре на пътя при скорост над 160 км ч. Има още какво да се желае например 2литровия бензинов мотор който VW пазят за тигуана. Има всички екстри, цената е малко завишена, но като цяло е добър и компактен семеен автомобил среден клас.

    Коментиран от #24

  • 15 Диамантената ръка

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Azzzz":

    Ами ако искаш забавна, а не скучна, вземи си Фиат Мултипла... Като се почне с тия клишета...
  • 16 Йгхййд

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Azzzz":

    Извинете, ама кое се пише с й, май и аз съм неграмотен :Д
  • 17 Komapak

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "поло":

    В музея на ауди има изложена една Шкода... Намери снимка и я виж. Заслужава си. Шкода прекарва по-малко време в сервиз от ауди. Статистика😊
  • 18 Нов автомобил

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "рекс":

    Отиди си на автоморгата "Горубляне", таралясници бол😂😂😂
  • 19 Варна

    5 7 Отговор
    Всички много ги хвалят тия Шкоди, но аз съм имал нова Шкода Йети....Как Ви звучи : "ами тоооо, те така си харчат(масло), то и Ауди и ФВ също, ъъъъ ако започне да харчи над литър на 1000 км. Елате отново?!? На 60000 ги накарах да сменят клапани и някакви щуротии, уж подобрени, 3600 лева ми костваше, уж споделено с дилъра?!? Продадох я на 112 хил и следващия ми звъни и ми вика, след няма и месец, ама то няма комппресия в първи цилиндър. Иначе бобините си ги хапваше като семки, ужас. Иначе с хубаво 4х4 с халдекс, то поне е здраво

    Коментиран от #21

  • 20 Айцуцвайнцудрън

    6 1 Отговор
    Ти си от тия тъпаци дето карат 3 та употреба "премиум" и понятие си нямат за какво става въпрос.
  • 21 Диамантената ръка

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Варна":

    Проблемът е в мотора до 2014. Иначе 10 г. карах Йети, нито един проблем. Едното дизел, другото бензин.
  • 22 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Azzzz":

    А твоята каква е дачия ли по не е скучна? Гроздето било кисело
  • 23 Класика

    1 0 Отговор
    Бутам още Румстъра,бензинов 1 6 мпи,105кс.За 12 години само 2 ремонта,бензинова помпа,то е ясно при нашите бензини и ел.брава като скорост184км по изнанадолно. .Та така правиш всичко с нея,не я мислиш ,впускаш се смело ,всичко е евтино по нея,плащаш нищо данък,че е товарна и си свиркаш
  • 24 шофйор

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай дан":

    Не е ли шумна при 140 и като мине тир покрай теб не се ли вее че с тия килограми аман от пестене