Last news in Fakti

26 Декември, 2019 10:40 54 369 143

Най-евтиният нов високопроходим автомобил у нас

  • lada-
  • niva-
  • българия-
  • продажби
Най-евтиният нов високопроходим автомобил у нас - 1

От няколко години т.нар. кросоувъри набират все по-голяма популярност, както по света, така и в Европа и у нас. Истинските всъдеходи обаче отстъпват позиции и все повече автомобилни производители се отказват от тях.

Най-евтиният нов високопроходим автомобил у нас

Руснаците обаче са традиционалисти и продължават да продават високопроходимият си модел, който носи името 4х4, но е познат още като Niva. Въпросната Lada Niva се продава и на нашия пазар и всъщност е най-достъпната кола с висока проходимост. Тя разполага с клиренс от над 20 см и с истинска 4х4 система.

Най-евтиният нов високопроходим автомобил у нас

Оборудването ѝ обаче е доста спартанско, като в базовото си изпълнение Niva се предлага дори без радио и без климатик. Задвижва се от 1.7-литров четирицилиндров бензинов двигател, който е атмосферен и разполага с мощност от 83 конски сили. Максималната скорост на Niva е само 142 км/, а ускорението от 0 до 100 км/ч се случва за цели 17 секунди.

Най-евтиният нов високопроходим автомобил у нас

Извън асфалта обаче възможностите на Niva са отлични, а базовият вариант с три врати се предлага на българския пазар за сумата от 20 000 лв. с ДДС. Паспортните данни сочат, че Niva харчи средно по 10 литра на 100 километра, но всъщност разходът е по-висок.

Най-евтиният нов високопроходим автомобил у нас

Представянето на асфалт е доста слабо, но пък, както вече споменахме, офроуд възможностите на Niva са едни от най-добрите. Така, че ако искате евтин нов всъдеход, то това е най-примамливото предложение на нашия пазар. Гаранцията е две години без ограничение на пробега.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 108 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 simo

    239 453 Отговор
    просто боклук,като цялото съветско автомобилостроене...

    Коментиран от #7, #17, #40, #83, #129, #140

  • 2 Бай Иван

    90 184 Отговор
    ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
  • 3 гост

    225 221 Отговор
    Мисля да се кача на някое дърво,за да не ме сгази тълпата от желаещи да си купят това нещо.

    Коментиран от #36

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бесен Язовец

    210 98 Отговор
    Всеки селянин би предпочел да
    си купи японско или западно за тези пари на 400 000км!Те ония си го купят ново и му вземат душата и го хвърлят на тези от Източна Европа да куфеят после.

    Коментиран от #19, #86

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мислещ

    215 30 Отговор
    За който кара само офроуд, това е най-добрият вариант - супер проста и евтина за поддръжка, само един климатик да й се добави.
    Обаче кара ли се поне малко и на нормален път, по-добре нещо на старо.

    Коментиран от #9, #45, #121

  • 9 Бесен Язовец

    176 25 Отговор

    До коментар #8 от "мислещ":

    В България всички пътища са ненормални!
  • 10 Пълен боклук

    189 66 Отговор
    Имах Нива която купих през 2007-ма на 16000км заблуден от глупости подобни на написаните в статията.След няма и 1 година тръгна ръжда по праговете и по арките на калниците,а лагерите на трансмисията виеха като гладни вълци.Продадох я за половината от парите за които я бях купил и като сметнах колко пари съм дал само за бензин ми призля.След нея взех Сузуки Витара с дизелов мотор 2.0 от Пежо което карах до скоро и освен карета на кардана,друго не се повреди.

    Коментиран от #12

  • 11 Начо

    111 28 Отговор
    Разхода е 16,17 на сто градско
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 оффроуд

    176 64 Отговор
    Да ,НИВА-та наистина е евтина ,но това е единственото и предимство. Изработката е отчайващо лоша ,двг. е примитивен ,лесен за обслубване и с евтини части ,но е с отчйващо малък ресурс ,скоростната кутия е ужасна ,тежка и трошлива ,но в сравнение с раздатъчната (която се чупи на 15-20 000 км.) е направо добра ,окачването е изключително ненадеждно и се налага постоянна подмяна на биалетки ,шарнири ,пружини и амортесьори ,купето е много тясно и некомфортно ,а сервоусилвателят на волана е тежък и проблемен. Що става дума за разход - абсолютният минимум е 12-14 л. на 100 км. ,но при нормално каране с лекота достига 16-18 л. Проходимостта е на добро ниво ,но по никакъв начин не може да се сравнява с Дифендер ,Г класа ,Фор рънар ,Вранглер и пр. ПП. Понеже знам ,че ще бъда обвинен от русколюбиви ,никога некачвали се на НИВА тролещи - ще каже ,че на два пъти се пробвахме с НИВА на Ком-Емине и двата пъти НИВА-та ни оастави още на първият ден (а съм собственик на автосервиз с инжинерна диплома).

    Коментиран от #15, #38, #52, #61, #74, #110, #138

  • 14 Запознат

    93 46 Отговор
    Абсолютно недостоверни факти : постоянно се разваля , в сняг го набира на предния мост и оставаш до там , за разхода на гориво гори със сигурност под десет на сто , пробвал съм абсолютно по всякакъв терен и по всички възможни начини да го карам дава разход 8 - 9 литра на сто км , но всичко друго му е пълна скръб , и това са чисто нови автомобили, сменил съм четири , естествено служебни , личен за нищо на света не бих си купил !
  • 15 Монгола

    70 70 Отговор

    До коментар #13 от "оффроуд":

    Твоето поприще е пред котлоните да пържиш мишмаш от автомобили явно нищо не разбираш, а за LADA Niva изглежда сега чуваш за първи път!!!

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А това

    39 58 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Е чисто ново и няма нищо ни сърце ни душа ни вид , дялано е с теслата !

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ???

    76 38 Отговор
    Колко фена на руските боклуци карат такива? Карал съм служебни чисто нови и стигнах до извода, че колата съществува само по документи. Тръгнеш да вършиш работа постоянно проблеми най-често раздатка,Скоростна кутия и мириса на бензин...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Йозеф

    64 43 Отговор
    4Runner, Patrol, L200, Defender на старо, дори едно Terrano е в ПЪТИ по-здраво и проходимо от тоя кенеф Нива.

    Коментиран от #27, #77

  • 27 Забравяш и

    32 20 Отговор

    До коментар #26 от "Йозеф":

    Субару Форестър
  • 28 Пращат

    61 26 Отговор
    Ме да я получавам чисто нова от Хасково за служебна. Дълга база лекотоварен пикап. Тръгвам си за Бургас през Елхово. На Средец (бившото Грудово ) на кръговото завивам надясно и изведнъж нещо изтрака и волана олекна. Карах със няма и 20км. Слизам почвам да залягам отдолу и се оказва че се е откачила дясна кормила щанга. Няма изобщо гайка , няма разбита резба , няма нищо. 5 километра преди това по голямото спускане след разклона за Божура се движих 100-110. Прибрах се и казах на началника че аз повече на това няма да се кача ако иска да ме гони. Дадоха я на друг колега който няколко месеца по късно се прибра на 3та от Карнобат до Бургас защото скоростния лост му останал в ръката. Иначе казваше че на офроуд върви навсякъде
  • 29 ядосан

    83 24 Отговор
    Това е като да си купиш лампов телевизор вместо OLED такъв или телефон с шайба вместо мобилен!
  • 30 бойко

    68 19 Отговор
    От пет години карам Нива модел 1985г.,така наречената белгийка.Аз съм рибар и ловец,друг джип несъм карал но смело мога да кажа че НИВАТА си е доста добър за тези ми хобита.Както казах друг джип не съм карал но за сметка на това съм издърпвал доста от модерните "вседоходи"надценили възможностите си.Ако човек нее много претенциозен това е идеалният автомобил за лоши пътища.Колкото до здравината като всяко нещо иска да се отнасяш човешки с него,за около петдесет хиляди съм сменил всички щанги които струват около 80лев някой шарнир и две карета а и някой тампон на амортисьори те.Общо взето това е поддръжката по колата което според мен нее зле.Все пак 80% е каране в лоши пътища ,особено през зимата повреме на лов.На асвалт също нее болка за умиране ,това прословуто виене при мен нее така изразено незнам защо ,но идруги са ми го кзвали които съм возил.
  • 31 сноу

    73 9 Отговор
    Без да претендирам че съм любител на ВАЗ,МАЗ, ГАЗ и всякакви АЗ в последните 2-3 истински зими без тази, направихме няколко ловни подвига с един приятел и останах доста впечетлен .Направо не ми се сядаше при него но през такива места мина това нещо, че не е за вярване.Към нас се присъедини още един приятел с Роки дизел, но се наложи на 3 пъти да му пускаме въже.Явно при Нивата правилно е сметната раздатката и натоварването на мостовете и нито едно колело не забива.Е..за екстри изобщо не става дума ,единственно парното величаехме,чистачките могат да те отровят и т.н. но това е...
  • 32 audi a8

    27 43 Отговор
    Евтин боклук
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Анти автомобил

    50 37 Отговор
    Нивата е анти автомобил . Двама приятели си купиха такава нова за риболов да я ползват ,ми тя стоя по сервизите повече от колкото я караха . Продадоха я на няма и 10 000 след 2 години мъки . И си купиха 10 годишен 4runner и с него се родиха . Но който има мерак -да пробва ,да се убеди за какъв боклук става дума .
  • 36 Домакин

    19 19 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    И то за 20 хилядди,ха,ха,бързо на дървото!
  • 37 Random

    41 13 Отговор

    До коментар #18 от "Шабаев":

    Как ще няма нищо общо с нормалноя ладов 1.7? Същия блок, същата смотана глава, само инжекция и хидравлични повдигачи са нови.
  • 38 Random

    43 9 Отговор

    До коментар #13 от "оффроуд":

    Толко си учил та чак си забравил как се пише инжЕнер.
  • 39 ЛЕНИН

    41 17 Отговор
    топ острието на ЛАДА а именно луксозния им флагман СУВ 4х4 истински джип НИВА е с вечен бензинов двигател които се слага и в РЕНО и МЕРЦЕДЕС и е с най много победи в истинското от ПАРИЖ до ДАКАР рали
  • 40 Б. Б.

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "simo":

    По голям, прост боклук, от теб няма. Прост разбира.
  • 41 така така

    36 45 Отговор
    тъпи руснаци. неспособни да създадат нещо повече от пералня или военен самолет. тази публикация е наглост и подигравка с аудиторията.

    Коментиран от #50, #75

  • 42 Уестия

    35 21 Отговор
    Нивата е добра и то доста .......Гледайте Малко клипове в youtube да видите какво правят тия Руснаци :) и тогава коментирайте.....Но не само клипове трябва да се знае че старите Ниви са по добри от новите Нива до 1998 Карбуратор .......много по добри са и раздатка скорости деференциал и т.н. НО най вече зависи от Гарнитурата между Волана и Седалката........П.П. иначе за Японското няма да говорим Машина е та Дрънка И за офроуд и асфалт са добри :)

    Коментиран от #47, #73

  • 43 filo

    29 33 Отговор

    До коментар #20 от "оффроуд":

    Смяташ ли, тия русолюбиви селяни не знаят какъв боклук е това и никога не биха си го купили. Драскат по сайтовете, защото това им работата и с това се препитават.
  • 44 VikiLexus

    41 42 Отговор
    Най-евтиното повдигнато 4х4 с 5 врати е Сузуки Игниис 4WD Хибрид за 29 885 лв. до 31 януари със седем години пълна гаранция или 140 000 км. и 7 години или 140 000 км. безплатна пътна помощ от Сузуки.
    Сузуки Игнис 4ВД Хибрид със среден разход 3.9 л. А95 и до 15 км. ел.режим и автоматична старт-стоп с-ма с регенериране на ел.енергия от спирачките....самозареждане на батерията с всяко натискане на спирачките. Технология и 4х4 за 29 800 лв. с ддс от съвсем друг свят сравнения с праисторическата Нива от ерата на палеозоя!
  • 45 Дърт Вейтър

    41 25 Отговор

    До коментар #8 от "мислещ":

    Супер евтина постоянна-непрестанна поддръжка, отчайващо оборудване. За тези пари ще си купите приказно Мицубиши Паджеро-къса база със "супер селект" има и други марки и модели които може да си изберете ,само не и Нива.
  • 46 Haha

    18 14 Отговор
    Добра джипка евтина са обслужване само двигатела и е проблем че на места не и стига душата да те искара

    Коментиран от #116

  • 47 Айде у лево

    19 33 Отговор

    До коментар #42 от "Уестия":

    При хора чиято представа за нещата от живота е придобита от зяпане в ЮТюб и ползват понятия като гарнитура между волана и седалката,проличава не компетентност а импотентност.

    Коментиран от #63

  • 48 С гледане

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Ti gledal li si":

    С гледане май не ставаше
  • 49 Мунчо

    27 28 Отговор
    Трябва да си си кух между ушите, за да плуе по проходимостта на нивата, защото в простата си неандерталска главъ, искаш западните боклуци да са също толкова проходими както и тя, но не така, а простата глава не иска да го признае, защото по презумпция е куха.

    Коментиран от #51, #101

  • 50 Борис Бойков

    6 10 Отговор

    До коментар #41 от "така така":

    Ти, по българска граматика каква оценка имаш? Не бих ти поставил по-голяма оценка от 1,5, поне познаваш азбуката!

    Коментиран от #53

  • 51 строга класна

    17 7 Отговор

    До коментар #49 от "Мунчо":

    Първо завърши поне трети клас и тогава (пак) се пробвай да напишеш завършено изречение !
  • 52 Никой

    29 4 Отговор

    До коментар #13 от "оффроуд":

    АмортЕсьора не ти отива на сервиза, а инжИнерната на дипломата, собственико
  • 53 така така

    7 8 Отговор

    До коментар #50 от "Борис Бойков":

    ББ много бАрзах и четях за подвизите на ББ в Перник. Уникален разследващ пожарникар. Граматиката ми е ОК от време на време, иначе съдържанието е ALL CORRECT или ОК.
  • 54 1234

    33 21 Отговор
    Купихме две Ниви 1.7и. На около 40 х.км изгоряха и на двете платки на алтернатора. Чакахме 1 месец да ги докарат от Русия. След 60 х.км, можеше да се чете вестник прз ламарините. На 100000 км. ги бракувахме. Преди това имахме Сузуки Витара дълга база и изкараха 1 млн. км.
  • 55 vasik atanasova

    23 23 Отговор
    ако бяхме в комунизма да
    ама сега на пазара има толкова много предложение
    така че не
    за 20 000 лв ще си купиш едно ауди куатро и си джиткай колкото си искаш
    за 10 000 да го купиш и 10 000 да ти останат за гориво и ремонти пак си на далавера
    и от 0 до 100 няма да е 17 секунди ами ще е 6 или 7
  • 56 мани мани

    22 13 Отговор
    а дали са оправили раздатката да не е прихваната лекинко с две мижави болтченца? само питам ей тъй информативно, не че ще си вземам такъв варел :) я и пари нямам дори за таквоз, нит' пък за няк'ва дачия :) по-скоро само лекинко са пооправили фасона й, а самото техн. изпълнение е пак агромная срамота! 2 дни караш 5 дни лежиш около нея!
  • 57 мани мани

    20 17 Отговор
    то затова всеки хвърляше ладата нивата и грабваше евтинко сузуки :)
    всеки с акъла си ще си вземе сузукинце вместо тоя продънен варел още като нови са изгнили и с два малки болта на раздатката хахахахахахахахха няма такива смотани руски кошове! всеки нормален ще предпочете дачия или японско, които са в пъти по-добри, ама в пътииииииииииииииииииииииииии!!!
  • 58 бай Шиле

    21 2 Отговор
    Карал съм служебна Нива.Трагедия.Но за истински офроуд е по добра и от тежката G-класа.Карал съм и такава.Останалото да го оставим на Борислав Попов.Весели празници!

    Коментиран от #84

  • 59 мани мани

    27 23 Отговор
    от лада-хасково да не протриват ръце! никой няма да си купи вече руски боклук! имал съм москвич, доволен оки, но повече никога!
    а лада са в пъти по-зле от волга и москвич!!!
    относно чаовниците им: само ракета и подразделната им марка победа бяха читави! восток най-вече, но те са си татарстан, демек нищо руско :) ракетите им немски, автоматите им тоже! колите зле копирани западняци! всичкото им беше зле, а сега е в пъти по-зле! руснакът може само да пие, рускините да се продават за пари и почерпки! това е!
  • 60 сектант

    8 26 Отговор
    Само Дачия Дъстер
  • 61 Митко

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "оффроуд":

    инжЕнер е образователно квалификационна степен, която явно нямаш, а това което имаш и едно нищо.
  • 62 Порно

    16 7 Отговор
    Защо и на рекламните снимки колата е с ръжда?

    Коментиран от #117

  • 63 Уестия

    6 7 Отговор

    До коментар #47 от "Айде у лево":

    Нещо не си разбрал написаното от мен защото си ТЪПАК ПРОСТ.....колкото до импотентноста си ме задминал в пъти повече.......но такива олигофрени като теб нямат място с писаниците си ....шибан педал
  • 64 мани мани

    13 16 Отговор
    относно разход на гориво, то като каращ руски коли навремето, мога да кажа, че руска кола, която да гори по-малко от 10/100 няма!
    моко само като нов беше 7/100 после 8/100 и си отиде на 10/100 че и повечко :) ладичките тоже раб'та! за волгите без коментар :) там е добре да имаш бензиновоз закачен отзад... руските коли са много прехвалени от русофили и руски ушанки, но по принцип дебелата им ламарина си гние яката! моко беше някакво изключение :) по-добре си надигнете стар москвич какъвто и да е, и минавайте по черните пътища с него, отколкото с лада каквато и да е тя! тествано! джип само американски и японски, друго не, но японките си гният много :)
  • 65 Маньо

    21 7 Отговор
    Най- добра е НИВА, когато живееш на край село до гората! Да можеш да издрапаш по калния сокак до Вас, а на сутринта да фанеш гората с нея за дръва.
  • 66 ТРОШАЧА

    14 6 Отговор
    Става но ако е тунингована ходовата част! Тогава действително върши подвизи!!! Естествено и с лебедка...
  • 67 LADA NIVA 1.7i

    35 16 Отговор
    Така аз имам лада нива 1,7i инжекцион на 100000км .2006г. Подържамга квото трябва се подменя с ново няма виене нито тропане доволен съм от нея защото я подържам заслужава си да имаш такъв автомобил има тръпка

    Коментиран от #72, #82

  • 68 Антон

    6 18 Отговор
    Имам BMW 530I e60, от което вече вече 14 години съм доволен
  • 69 hienata

    22 7 Отговор
    Това е , едни я хвалят, други я плюят. За мен истината е по средата, като повече вярвам на плюещите. Имам познати , добри механици и тенекиджии , за тях Нивата е супер, защото е проста, за ремонта ти трябват само ключове, чук и телеподаващо , не ти трябва лаптоп и диагностика. За повечето хора обаче (особено по-младите) си е чуплив варел. Аз не съм от младите и поназнайвам механиката, но много ме ядосват "ладовите" шарнири и както спомена някой , раздатката е много лабаво хваната. Ръждата също е сериозен проблем. Ако се двоумя как да похарча едни 20 000 лв, последното за което бих ги дал е Нива. Рибар съм и съм на мнение , че има достатъчно японски машини , които с тези пари ще ги направя и по-проходими и по-универсални .
  • 70 Некой

    17 2 Отговор
    Като цяло за тия пари и такава надеждност.Трансмисията е слаба,двигателят става,карета на кардана са слаби за натоварване на офроуд,междинното каре между двете кутии не става за сериозни натоварвания.Не добра защита за корозия.При продължително шофиране се получава умора от шумовете в трансмисията.Въпрос на преценка на клиента за какво му трябва този автомобил.
  • 71 Изпитана

    24 7 Отговор
    Последните модели са с климатик и подгрява на седалките. Климатика за да го пуснеш пипаш на три места. Навън като вали вътре е влага та чак се стича от всякъде. Нито парно нито климатик смогва да издуха. На 2600 км. Чека започва да си свети редовно. Виене и щракане от карета още от нова. Доброто е че е служебна.
  • 72 Повярвах ти

    24 6 Отговор

    До коментар #67 от "LADA NIVA 1.7i":

    Виенето е неизбежно защото е от неправилно сметнати лагери и зъбни колела в трансмисията.Ако имаш Нива на 100000 не може да не си ремонтирал раздатка и скорости както и разпределителен вал и кобилици.Ако отречеш,просто лъжеш.
  • 73 Дъртото

    10 5 Отговор

    До коментар #42 от "Уестия":

    Взе ми думите. Тази, изглежда я бяха правили в сряда - такова чудо не бях карал - ръбато, зъбато, но абсолютно безпроблемно поведение! Галиш я допълнително с една тенекиена туба и сам ще се убедиш какво значи завист!
  • 74 Po-znaesht

    15 4 Отговор

    До коментар #13 от "оффроуд":

    Язък ти за дипломата,щом пишеш "инжинерна"...Ако и "инжинерните"ти знания са като правописа ти!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 цоцо

    12 9 Отговор
    Само мало*мник, който никога не е карал нива може да каже , че това е кола.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Алфа Вълкът

    13 6 Отговор
    20 бона за лада ли бе? Мислех, че са 12-13хил.
    Щом ладата станала 20 бона смятай.
  • 81 СТОП

    14 9 Отговор
    Имах такава чисто нова. 2008 разход с имжекцията 18 .Ръжда отвсякъде преди първата година.Седалките се чупят ,тампони и раздатки много бързо.Шум скърцане и чукане.Ремонт на 70 хиляди максимум.Инжекцията е много проблемна.Няма нищо общо с Нива от 80 е години .Това е еднодневка за1 година.Стари японци от този вид са по добри и изгодни
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Рубикон Вранглер

    16 8 Отговор

    До коментар #58 от "бай Шиле":

    Ако е за блата е добра -с подходящи гуми ,естествено . За катерене по скали Джиип я бие естествено .Чероки ,Гранд Чероки и Вранглер.

    Ама тя има 80 коня ,какво да очакваме .

    И качеството е спаднало драстично от 80те години . А то и тогава не беше велико .
  • 85 Шафьор

    21 16 Отговор
    С тези кочини сме приключили преди 30 години ! Никога вече руските говна !
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 РуменРадев

    14 18 Отговор
    Каквито им колите такива и самолетите и корабите и всичко останало...
  • 89 Сссерем до Жоро

    15 18 Отговор
    Имам нива на 120000 км. безотказен автомобил!

    Коментиран от #90

  • 90 Д-р Дулитъл

    17 13 Отговор

    До коментар #89 от "Сссерем до Жоро":

    Колко -колко ? 120 000 ? Хайде моля ти се - ходи да си лягаш вече, че си се преуморил . Чак па и безотказен ! За Лада Нива !!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 1х2х3х8

    11 8 Отговор
    Карал съм всички руски машини няма да коментирам предимствата и недостатъците им. Всеки трябва сам да прецени какво да си купи и кара.Но не съм съгласен някой да натяква тук какво е най доброто. В далечната 1985 купуваме от Мототехника Лада 2105 и тръгваме да се прибираме и чувам едно тропане. Прибираме се в къщи и аз лягам отдолу и прегледах всичко да проверя да няма разхлабени болтове. Свалям кората на вратата и виждам вътре празна бутилка от водка. Свалих всички кори и прегледах всичко. Също и пренатехнах всички болтове и прегледах всички връзки. Имаше много не затегнати болтове и хлабави връзки. Тогава ако я върнеш в Мототехника трябва пак да чакаш да те огрее късмета, майстора ще я погледне когато му е кеф защото тогава само там и в СБА се извършваха ремонти. Останалите няколко сервиза бяха към Мототехника и СБА и трябва да чакаш много.
  • 93 Дженев

    20 9 Отговор
    Купих си такава производство 2018г.Явно и писалия статията не е наясно какво точно е написал.Ладата е Урбан- с климатик,подгрев на седалките и огледалата,дневни светлини,ел пакет,хидравлика на волана,цели предни лагери,отделна конзола на преден диф,шрусови кардани и редица др. промени.От 2012г съсобственик на АВТОВАЗ е
    Рено.Редица промени по антикорозийната защита , лаковото и цветно покритие.Допълнителна защита на купето и кухините.АБС и
    ЕРСУ.Този модел е в производство от 2016г. и смея да твърдя ,че доста от старите болежки на колегите от предищните модели са излекувани.Базова цена 21700лв.Преди да я купя минах през 3 бр.
    "джипки" втора употреба.Знам "колко не ръждясват" и колко са "надежни".Новото си е ново....пък и статията е за НОВ автомобил с повишена проходимост.Не само в България ,а и в Еврапа е най евтиният и далеч не най-спартанският НОВ автомобил.
    За жалост Лада вече не е толкова елементарен и евтин автомобил.Доста електроника включая и педала на газта, но и днес ако трябва да купувам не бих я пренебрегнал.До сега нищо от изброените "беди" не ми се е случвала /14 000 км/ и мисля,че ако си я поддържам и карам нормално няма да има драми.Мненията на карачи на служебни ниви не ги броя за меродавни поради разбираеми причини.

    Коментиран от #95, #112, #118

  • 94 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ti gledal li si":

    Сузукито взе да буксува още на старта, а Дачията мина 15-20 метра и тя заби.
  • 95 карача

    15 7 Отговор

    До коментар #93 от "Дженев":

    Много си прав.Аз обаче съм един от служебните карачи и ще ти кажа ,че имахме при нас 7 бр Ниви. Трябваше да оглеждаме далекопрово дите и ги катерехме кодето ни е кеф.Когато се качих за първи път я подкарах като лека кола.Все хъркаха скорости,нещо лупаше отдолу,подскачаше и т.н.Разбрах ,че нивата си е особена порода и като и свикнах всичко си дойде на място.Както ги докараха от магазина , не видяха нито сервиз нито обслужване.Която се счупеше нещо бай Симо намираше от накаде части и скълъпваше положе
    нието.Ако някой се сетеше сменяше някой път масло,иначе само доливане и каквото има.Това разработка ,тихническо обслужване-забрави.И пак 5 от тях изкараха близо 10 години.Дойдоха Тойотите,ама там парите други и им трепереха.Ако това дето го пишеш за новите ниви е верно ме караш да се замисля.Само бих казал,че Нивата не е за всеки.
  • 96 не е без значение

    8 3 Отговор
    Г-н Славчев,пишете за нов автомобил който може да се закупи СЕГА на пазара,а всъшото време апликирате статията със снимки на модели отпреди 10-15 години.Нета е задръстен от такива модел 2019г.
    Ако нещо се затруднявате с радост ще ви помогна.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 СТОП

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Гадулар":

    Зависи от гумите и терена.Има други проходими машини и мноо по здрави.Тези новите не се знае къде ще се счупят.А най големия боклук е дългата база
  • 99 Владиката

    5 5 Отговор
    Пълен боклук
  • 100 PlimP

    8 9 Отговор

    До коментар #18 от "Шабаев":

    истината е, че Нива-та не е нищо кой знае кво, една Витара върши доста по-добра работа от скапаната Нива, пробвано и доказано, за здравина изобщо да не говорим, два дни караш ладето и после 5 дни в бокса

    Коментиран от #107

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Имал съм Витара

    10 2 Отговор

    До коментар #100 от "PlimP":

    Работата е там ,че Витарата трябва да се доработи за да достигне Нивата ,иначе базово има това което има и Нивата ,но е много по ниска ,и без това сурка и опира по коловозите. Все пак си зависи от задкормилното устройство . Имал съм Витара за лов 10 години , и обичайните ремонти лагери ,карета , хидравлика ,секторна кутия , кормилни щанги ,кърпене на ламарини , ауспух редовно. Не съм виждал и Нива да остане ,и да слиза на въже от балкана, а това са 30-40 годишни гробници.
  • 108 Ватенка с ушанка

    7 5 Отговор
    Всички русофили - с Лада Нива. Да им дойде акъла в главата!

    Коментиран от #119

  • 109 друм

    6 5 Отговор
    Ладюхата е супер
  • 110 Баварец

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "оффроуд":

    Ей, с всичко, което си писал съм съгласен, но да напишеш инжИнер, е направо драматично!
    инжЕнер, приятелче е вярната дума, като ако си учил за такъв, би трябвало поне това, да си научил. Същото е, като шофьор да напише, че кара кОмион.... Виждал съм го с очите си!
  • 111 Чичак

    4 1 Отговор
    50 години назад.....
  • 112 Пунта Мара

    5 1 Отговор

    До коментар #93 от "Дженев":

    Даааа. Така като я пазиш и караш ще й навъртиш и 50 000 км. Смешно е.
  • 113 Запознат

    5 3 Отговор
    Най-проходимата джипка е Сузуки Самурай,другите само могат да гледат наклоните по които драпа.
  • 114 1944

    7 1 Отговор
    никога повече лада нива. 30 годишен дефендър или лендкруизър се развалят по рядко от нова нива. и като проходимост са по добри.
  • 115 Азимир

    11 3 Отговор
    Аз не разбирам от автомобили и затова явно се прецаках и си го купих тоя боклук преди година и половина. Спокойно мога да кажа, че блъскащите се колички по оанаирите са в пъти по-удобни. Ма удобството е нищо в сравнение с броя на ремонтите по тая барака. Още е в гаранция и вече е за боклука. И естествено все нещо аз не правя като хората и все само при мен било така. Слава богу миналата седмица един се нави да я купи за 6000 та ще си отдъхна.

    Коментиран от #143

  • 116 Христо

    4 0 Отговор

    До коментар #46 от "Haha":

    От коментарите до тук разбрах че има проблеми с ръжда, раздатки, тампони, и тн. Добре толкова ли е трудно да ги отсранят тези проблеми. Иначе разбрах че е проходима и лесна за подръжка.
  • 117 lako

    0 1 Отговор

    До коментар #62 от "Порно":

    Я тури едни цайси, и пак виж преди да пишеш.
  • 118 hienata

    7 0 Отговор

    До коментар #93 от "Дженев":

    Гаража ми е хубав и го давам на приятели за да човъркат по колите си, на мен също ми е хоби човъркането. Та виждал съм не една и две Ниви и мога да кажа , че на повечето проблемите идват на около 80 000+, но това е далеч по-малко от нормалните коли. Основно се сблъскваме с течаща раздатка и разбити шарнири, проблема е че веднъж смениш ли нещо по окачването: раздатка, тампони и др. неща отдолу, без значение дали резервната част е китайска, руска или белгийска кара по 10-15 000 км. Друг често срещан проблем е високия разход на гориво и масло и той често се явява под 100 000 км. и идва от сегментите (това се среща и при конкурентите, но след 500 000 км). За поцинковането може и да си прав, но лично аз не съм срещал Нива без ръжда (най-новата 2015г) , може да е по ръбовете на праговете, но я има. Електрониката все още не и е много , но и тази която я има сдава багажа . Не е нормално на кола 2015г и на 30 000км да сменяш ламбда сонда. Пожелавам ти дълги безаварийни километри.

    Коментиран от #124

  • 119 х5х

    0 1 Отговор

    До коментар #108 от "Ватенка с ушанка":

    Защо,ако подаряваш може една нова!
  • 120 ОБ4

    4 1 Отговор
    Без проблемен 4х4 за мен е сузуки джимни(самурай)
  • 121 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "мислещ":

    в далечната 2002 след като 2 дни преди почивката на море мерджана омеша масло и вода и остана в бокса се качихме 5 човека и с ей такъв звер стигнахме от Русе до Китен / юли месец/. Ба ни се мамата на всички най-вече на мен като управляващ руската ракета за мужици. Голем звер - зорлем вдигаше 90-95 и по-нагоре - АБСУРД. След 75 км/ч имаш чувството че скоро ще се излита. Обаче звера ни закара и ни върна обратно!
  • 122 Ввв

    4 2 Отговор
    Тотален кош!!!
  • 123 Неразбиращ

    6 2 Отговор
    Целия свят щеше ниви да кара ако бяха толкова добри, че и за тези пари.........
    Сигурно са малоумни щом си купуват други джипки и то за повече $$$$$...

    Коментиран от #132

  • 124 Някой

    7 4 Отговор

    До коментар #118 от "hienata":

    А дали е нормално от две чисто ново закупени луксозни БМВ-та в България ,едното да се развали на сръбската граница ,другото и то да се върне със съществен проблем ,и двамата щастливи собственици да си поискат парите обратно, а става въпрос за сериозни дадени пари.
  • 125 Богати

    7 2 Отговор
    Ладата е корава машина, но не е за лигавници. Гледам сравнително нови аудита, VW и други такива , се нацепили от ръжда. Що така бре ? От кво ги правят ?
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Райко пъцата

    8 3 Отговор
    Пълен буклук е нивата за нищо не става

    Коментиран от #136

  • 131 Кико

    7 3 Отговор
    Да не дава Господ да стигна до Лада Нива! Да ги дават на комунистите да си ги карат за да намаляват!

    Коментиран от #133

  • 132 555

    3 2 Отговор

    До коментар #123 от "Неразбиращ":

    То по твойта логика всички щяха да карат G-класа, ама по данни от КАТ регистрираните са 234 бр .Ниви - 7632 бр.
    А кажи ми сега кой е малоумния?

    Коментиран от #137

  • 133 не е без значение

    4 2 Отговор

    До коментар #131 от "Кико":

    Кико, Кико те не ги дават,а ги продават бе мойто момче, на който иска.
    Сигурен съм,че ,ако ги даваха ти сигурно щеше да вземеш поне две.
  • 134 В е л и к и я

    3 2 Отговор
    Това недоразумение / и тия идиоти го правят 40 години / става само да вкарват насила вътре осъдени на смърт .. и те ще се дърпат не по малко отколкото тия къде ги водят на гилотината ... !
  • 135 да го духат руските краварски сороси

    4 3 Отговор
    Абсолютен кенеф.Половината клипове дето ги има в интернет с тоя коптор са все как е закъсал.Да си ги карат онея хомо сапиенси в русия.За тях са идеални и без това летвата им е доста ниска.
  • 136 Кръстьо Гърето

    4 2 Отговор

    До коментар #130 от "Райко пъцата":

    Нивата си е надеждна едно време един приятел имаше такава и излизаше навсякъде в гората!
  • 137 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #132 от "555":

    Тия 7632 са малоумните, по-скоро бедни

    Коментиран от #142

  • 138 Батко

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "оффроуд":

    Ако не беше написал инжИнерна диплома щях да ти повярвам
  • 139 танкист

    2 4 Отговор
    Ама много ги разбирате нещата бе, имал съм няколко истиски 4х4 карал съм нива също, за нашия офф роуд ако не се ходи на състезания нивата е номер едно в съотношението цена качество, само да вметна , че в момента имам дифендър купен от нов 2006г. но ако трябва да избирам за малко пари винаги ще взема нива.
  • 140 факт

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "simo":

    и майкати такова е родила
  • 141 Кольо Генчев

    2 1 Отговор
    Аз защо си мислех, че вече не се внася в България този автомобил ?
  • 142 Дженев

    2 0 Отговор

    До коментар #137 от "Киро":

    Бедни,ама карат.Ти стой от страни и ръси мозък.Това е боклук,онова било нам какво си.....карай на дедо ти каруцата и обеснявай колко хубави били 20 годишни Дефендъри и Нисани......ама не на мене„
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.