Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 17:56 2 274 11

Nissan съди Карлос Гон за €84 млн.

  • nissan-
  • карлос гон-
  • съд

В окръжния съд в гр. Йокохама е постъпил граждански иск срещу Карлос Гон на стойност 10 млрд. йени (€84 млн.). Ищец e компанията Nissan, която оценява на толкова щетите, нанесени от мениджъра по време на управлението му, съобщава ТАСС.

Бившият глава на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi бе арестуван в Япония на 19 ноември 2018 г. по обвинения за неплатени данъци в размер на 9 млрд. йени (€76 млн.), които Гон си спестил през осемте години начело на френско-японския производител.

В края на декември мениджърът избяга от домашен арест в Япония и се прибра в родния Ливан. На пресконференция малко по-късно Гон обвини ръководството на Nissan в заговор, изфабрикуван с цел да бъде отстранен, за да се избегне сливането на трите компании в алианса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    11 2 Отговор
    Япония го търси за 43 млн тия 84 искат.... Прав е бил да бяга.

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "JPower":

    Госн издигна Нисан, а оттам и Рено до най-високата им точка на пазара, спаси от фалит Мицубиши и трите марки излязоха на трето място по продажби, неоспорим факт, печалбите са им огромни, пазарния дял е сериозен. За благодарност японците го унижават и го съдят, арестуват и клеветят. Той им е докарал милиарди, да не говорим за бъдещите ползи от пазара, а те плюят на всичко това заради някакво парти или неправомерно ползвана къща. Сега се сриват след този скандал и са нагли да си искат загубите от собственните действия от него. Той ги съди в Холандия, защото не предоставят достъп до документите, на база на които го обвиняват. Досущ като нашите ахмаци. Ей сега чак Нисан загинаха.
  • 4 Госあ

    0 6 Отговор
    Гончето да ходи на рибената борса Тойосо да носи риба,докато си изплати данъците.

    Коментиран от #5

  • 5 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Тебе забравил да попита къде да ходи, некакъв самонадеян хапльо, решил да дава наклон оная му работа.
  • 6 Гон

    4 0 Отговор
    Добре утре че ги плАтим.Хаха
  • 7 9698

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Колкото повече информация излиза, толкова повече ми изглежда, че го сготвиха този Гон. Удариха си го нарочно.

    Коментиран от #8

  • 8 ГосТ

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "9698":

    И така да е, хубаво са направили. Къде ти такива измекяри ще се месят в държавата.
  • 9 Boxer 3.0

    2 1 Отговор
    Доволен съм от това развитие на нещата, но не вярвам че проблемите идват само от един човек. Явно ще го ползват, като оправдание за всички несполуки и в миналото и в бъдещето.
  • 10 Вартбурга

    2 0 Отговор
    Дори да е вярно вече е късно :) Освен това с този калъф кинтрабас беше легендарно изпълнение и ако напише книга ще може да ги плати от продажбите й.
  • 11 Японеца

    1 0 Отговор
    Спаси ги от фалит, но сливането щеше да ги заличи!

    Другият спасител щеше да е Япония!