Last news in Fakti

7 Декември, 2010 14:32 2 432 4

Ново Picanto от KIA

  • kia picanto

Корейците от KIA представиха първите компютърни изображения на новия си субкомпактeн модел Picanto, който по план трябва да бъде представен през пролетта на следващата година в Женева. Градският модел е разработен от дизайнерския екип на марката във Франкфурт, Германия, под ръководството на главния дизайнер Питър Шрайер.

Съдейки от скиците и факта, че колата е дело на Шрайер, може да се заключи, че тя ще бъде направена в същия стил, както и последните модели на марката. Иначе в основта и лежи платформата на Hyundai i10, който вече е на пазара, но Picanto ще заложи на доста по-атрактивна визия.

Едно от предположенията е, че новото Picanto ще се прави и във версия с три врати, а не както предшественика - само с пет. Под капака ще се монтират трицилиндрови двигатели, в това число и дизелови, като всички те ща са от ново поколение.

Базовият бензинов ще е с обем един литър и в атмосферния си вариант ще развива мощност 65 к.с. Версията на същия мотор с турбо ще е малко-по-мощна - 80 к.с. Дизеловите агрегати ще са с подобни мощностни характеристики.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СиСи

    4 3 Отговор
    Много симпатична кола,точно като за мен!

    Коментиран от #2

  • 2 Dr.House

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "СиСи":

    Ako slu6a6, kato izleze-ima6 q!
  • 3 kINKO

    0 1 Отговор
    Hubavi4ko, ama mnogo malki dvigatel4eta. Trqbva da ima 1-2 po golqmi, ne6to kat sportna versiq.
  • 4 sasho

    1 4 Отговор
    Пикантно парче корейска пласмаса :)