Last news in Fakti

3 Август, 2012 11:41 2 887 5

700 коня за Ariel Atom

  • ariel-
  • atom-
  • ddmworks-
  • тунинг

С ускорение под 3 секунди до 100 км/ч Ariel Atom има малко аналози в ценовия сегмент около $50 000. Мераклии за още по-екстремна динамика обаче никога няма да липсват.

Точно за такива маниаци е предназначен новият тунинг пакет на DDMWorks от Южна Каролина. Той включва двойно принудително пълнене с механичен и турбокомпресор, които увеличават мощността на 2.0-литровия Ecotec, монтиран на Ariel Atom 2, до влудяващите 700 к.с.



Разбира се, постигането на подобни показатели изисква и сериозна намеса в конструкцията на двигателя. Буталата Wiseco имат керамично покритие, стандартните мотовилки отстъпват място на Carrillo, а ризите на цилиндрите са от Darton Mid.

Оригиналният нагнетател M62 на Ariel Atom 2 e преинсталиран за съвместна работа с турбокомпресор Garrett GTX 3076. Дюзите на инжекциона пък имат дебит 1 100 кубика, а за снабдяването им с достатъчно гориво се грижи щедра помпа Aeromotive 1000.



За да се справят с увеличената мощност, гумите са сменени с Toyo R888 с широчина 225 и 275 мм отпред и отзад, а размерът на поръчковите джанти е 16x7 и 17x9. Резултатът от екстремната доработка на DDMWorks са 939 грама на конска сила. Точните динамични характеристики на тунингованият Ariel Atom 2 тепърва ще бъдат замервани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въй

    1 1 Отговор
    Това е диво!
  • 2 Кофти

    3 0 Отговор
    Лично на мен никога не ми е харесвало, но пък сигурно е забавно да се кара :)
  • 3 Бай Гън

    1 0 Отговор
    Интересно е но дотам.Щом трябва да го карам с каска и очила и да изглеждам като извън земен не ми тябва.А и кой ще ме познае така маскиран.Пък да не говорим и за жегата.
  • 4 Цветомир Попов

    0 0 Отговор
  • 5 ККК

    0 0 Отговор
    Уникално!!! Не е за хора, които ще търсят климатроника и цд чейнджъра