Last news in Fakti

14 Март, 2020 13:00 2 609 12

Поне 420 к.с. за новото M2 Coupe

  • bmw-
  • m2-
  • 2er

Преди близо три години BMW обеща да запази задното задвижване за следващото купе на 2er. Въпреки че това със сигурност е добра новина, има известно объркване в продуктовата гама на компанията, като се има предвид, че новият 2er Active Tourer, както и наскоро пуснатият 2er Gran Coupe ще бъдат с предно предаване. Доклад, публикуван от Autocar, обаче има за цел да хвърли малко светлина върху палитрата от компактни автомобили на BMW, особено върху високопроизводителните версии.

Поне 420 к.с. за новото M2 Coupe

Короната в семейството на малки коли на автоконцерна от Мюнхен отново ще бъде M2. Автомобилът ще носи кодовото име „G87“ и ще бъде оборудван с по-слаба версия на мотора, задвижващ X3 M и X4 M, както и предстоящите M3 и M4. Според слуховете, редовият 6-цилиндров битурбоагрегат S58 ще развива максимална мощност от най-малко 420 конски сили и максимален въртящ момент от 550 Нм. Следващата генерация на високопроизводителното купе трябва да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди и да развива максимална скорост от близо 280 км/ч.

Поне 420 к.с. за новото M2 Coupe

Подобно на роудстъра Z4 и Toyota Supra, M2 ще използва CLAR платформата на BMW, като това може да отключи възможността за мек хибрид. Клиентите ще могат да избират между шестстепенна ръчна или осемстепенна автоматична трансмисия, предаваща мощността единствено на задната ос, тъй като xDrive задвижване не е планирано.

Поне 420 к.с. за новото M2 Coupe

Autocar твърди, че BMW ще пусне M2 на пазара през 2022-а. Освен това, високопроизводителното купе ще има седемгодишен жизнен цикъл. Това означава, че ако електрификацията наистина е на дневен ред, може да се появи актуализирана версия на високопроизводителното купе, което да бъде мек хибрид, около 2025-а.

Поне 420 к.с. за новото M2 Coupe

Въпреки че едва преди няколко месеца BMW изключи възможността от M варианти на модели с предно предаване, новият доклад твърди, че баварците планират M2 Gran Coupe. То трябва да бъде оборудвано с xDrive задвижване и да разполага с около 400 конски сили, за да конкурира Audi RS3 Sedan и Mercedes-AMG CLA 45. Това би представлявало значително увеличение в мощността на M235i Gran Coupe, което развива максимална мощност от 301 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hienata

    20 7 Отговор
    Добре изглежда. То повечето ще си го гледаме на картинка, но дано на някой му се случи , да покара такова чудо.
  • 2 Алфа Вълкът

    6 9 Отговор
    БМВ това е истинска машина.
    https://youtu.be/k1J-RluBoJU
  • 3 Алфа булдог

    4 3 Отговор
    ....... Хи. ЙИ
  • 4 така така

    9 6 Отговор
    Ето това е кола....
  • 5 Шишо Бакшишо

    10 7 Отговор
    Мощна, ама колко да е мощна на газ или метан.

    Коментиран от #6

  • 6 Случаен

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Шишо Бакшишо":

    Пак толкова. Газта не сваля мощността

    Коментиран от #7

  • 7 Бачо Киро

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Случаен":

    Всъщност дори обратното. Числото на газта е по-високо и с настроен мап може да спечелиш отгоре. Става въпрос за по-мощни автомобили с принудително пълнене. Има даже някои ендурънс серии в които има коли на газ.
  • 8 Немците out не го разбират

    6 19 Отговор
    Жалка картина са бенве, настъпва ерата на електрическите Nm, a тея допотопни технологии рекламират!
  • 9 Японеца

    4 7 Отговор
    Колкото и да се стараят, не могат да извадят дори хибрид! 2025, смешно!
  • 10 Джугана

    1 5 Отговор
    В отговор на многото запитвания и намеци които трябва да спрат, ПОТВЪРЖДАВАМ че Driving plеаsur, Антиелекирика и аз сме педерасти и сме oт eдин и cъщи прaйд. Case closed!
  • 11 БМВ

    4 1 Отговор
    Хаха,джендъря на тази кола ще й дишате прахта,докато зареждате вибратора на станцията си!!!
  • 12 Ивайло

    2 0 Отговор
    Съгласен съм!!! Добре изглежда като дизайн - все пак е двуврато купе!!! Като добавим и шестак с 420 коня, шестстепенна ръчна кутия и задно предаване нещата си идват по местата!!! Направо ще е една малка оса!!!