Last news in Fakti

27 Април, 2020 10:10 7 190 16

Новият кросоувър на Renault няма да бъде като всички останали

  • renault-
  • кросоувър-
  • електромобил

Заради бързо нарастващото търсене на електрически автомобили в Европа и Китай, през следващата година френската компания Renault ще започне производството на принципно нов кросоувър, който ще се различава от всички останали модели, съобщава британското издание AutoExpress.

Това ще бъде електрически автомобил (а версии с „нормални“ двигатели не се предвиждат). Друго интересно е, че външно „необичайното Renault“ ще е подобно на концепцията Morphoz. В основата на автомобила ще бъде заложена новата електрическа платформа CMF-EV.

Между другото, именно на тази база беше направен и електрическия кросоувър Nissan Ariya, показан миналата година. Иначе автономният пробег на новото Renault ще бъде 480 км. Задвижването ще бъде както предно (с един електромотор), така и 4х4 (с два електромотора).

Освен кросоувъра французите подготвят и ново поколение малкия електромобил Zoe, който сега е най-популярният електромобил в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    3 30 Отговор
    Кой ги купува се питам аз? Ще взема да наема автовоз, да им връщам бангиите застояли по автокъщите. Пачка ще направя! Само да им се поизстържат още малко задниците на венсеремосите.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 гост

    45 4 Отговор
    Аз. Рено са много добри коли, имат си дребни забележки, но са за предпочитане пред тоталните щети на Ваген. Тук става дума за нови коли, а рено такива на ниска цена спрямо конкуренцията.

    Коментиран от #6

  • 3 авто

    28 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    "Публикувано във факти.бг: Освен кросоувъра французите подготвят и ново поколение малкия електромобил Zoe, който сега е най-популярният електромобил в Европа."- Май има кой,само ти си най-голамия умник.

    Коментиран от #5

  • 4 Рено - да!

    5 8 Отговор
    Електрическа кола - не!
  • 5 Пламен

    13 23 Отговор

    До коментар #3 от "авто":

    "Умника" съм: Явно приветстваш идеята да се обикаляш страната уикенда с четиричленното си семейство и кучето и пълен багажник в Рено Зои. Същата платена със сериозна "цифра" от банковата ти сметка. Може, после да се приберете в едностайният си нов, сто+ хиляден апартамент от 28м2 със същите тези семейство+куче. Да хапреш едно гурме от 37.5гр. порцията и пийнеш сокче от Алое Вера 0.100л. Не ми се загатва за пропорциите на съпругата ти, нямам за цел да те обиждам. Просто се радвай, че в 21век ти се полага "наполовина" от постиженията на 20-ти, на двойна цена. В името на Андроид!

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Пламен

    6 10 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Харесвам френски и корейски автомобили, даже много! Китайските също в Ютюб следя. Против екологичните утопии и ЕС норми към автопроизводителите съм. И за 5G съм на "въпреки".
  • 7 Ама така пишеш

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пламен":

    все едно си влизал в Зое. Хайде малко по-полека. Нормална кола си е и е достатъчна за нормално семейство. Който иска повече да изчака появата на този кросоувър или 2022г по-големия,който ще замени Каджар. Що се отнася до цените другите не са по-евтини,а напротив с доста надценка. Ще кажеш наем за батерията,да по добре отколкото да си я купиш и след време да се чудиш какво да я правиш,а и защо да плащаш предварително цялата сума за батерия след като след примерно 5-8 години,като я продадеш другия ще я плаща. При другите без наем плащаш цялата батерия на куп и си вътре със сумата. А и Рено в момента дава за Зое най-добрия пробег другите са далече зад него.
  • 8 Ама така пишеш

    1 1 Отговор
    все едно си влизал в Зое. Хайде малко по-полека. Нормална кола си е и е достатъчна за нормално семейство. Който иска повече да изчака появата на този кросоувър или 2022г по-големия,който ще замени Каджар. Що се отнася до цените другите не са по-евтини,а напротив с доста надценка. Ще кажеш наем за батерията,да по добре отколкото да си я купиш и след време да се чудиш какво да я правиш,а и защо да плащаш предварително цялата сума за батерия след като след примерно 5-8 години,като я продадеш другия ще я плаща. При другите без наем плащаш цялата батерия на куп и си вътре със сумата. А и Рено в момента дава за Зое най-добрия пробег другите са далече зад него.

    Коментиран от #13

  • 9 Край

    5 2 Отговор
    С електрическите коли центъра на европейското автомобилостроене ще стане Франция.
    Германия ще прави ел. коли с чужди батерии щото са добри в механиката /каруцата/ но високите технологии са им забранени. Да не са губили втората световна война.
  • 10 Дедо

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Много минуси друже,ха,ха! Иначе си прав,автобуто требе да е немско или японско или Волво мисля!
  • 11 авто

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пламен":

    Приятелю,за всичко за мен позна,за апартамента,колата и жената,дори и за начина по който се храня,не случайно те нарекох"умник",но ще ти кажа,че само много ограничените хора без много опит са така категорични в оценките си.

    Коментиран от #12

  • 12 Пламен

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "авто":

    Да, смятам за невъзможно четиричленно семейство, (с двеама подрастващи тинейджъра), куче и багаж!! да обиколят страната с Рено Зои за събота-неделя. За доказателство на нечия идея може. Обаче това, което ще "сърбаш" по време на разходката и след нея една(особено от младежта!!) седмица напред е... Абе, ще е грубо! Аз съм със семейно комби клас "компакт"(15цола джанти, за инф.), и ми надуват главата, а за теб с малката костенурка... лошо Седларов, лошо!
  • 13 Пламен

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ама така пишеш":

    Да, аз в Зои не съм се возил, така е. Но в Туинго, Клио съм. От другите Фабиа, Мицубиши Колт ЦЗ'3. "Балончета" са, несъмнено. Успех имат-също. Целта на конгломерата "Андроид" е, да ни вкарат в ТЕСНИ рамки, минималистиочни, да "бичим" доживот за едната ипотека, летният лагер на децата, токът и парното. Несъмнено сме обедняващи, живеем до заплата, треперим за кредита. Дори да понадигнем глава в "казана" с катран, веднага се прави анализ някъде там от ционистите, и ни пускат вирус, влизаме в чакалнята, инфлация. И пак в първи клас. Гледам БГОНЕЪР, в неделя, предаването "Колела". Тази неделя(26.04.) повтаряха деин тестдрайв с Киа Ниро, с 435км пробег. София-Подбаканският-Беклемето. Изтръпнаха, как "гълта" змеят докато напуснат София, попритесниха се, обърнаха и се върнаха. Та така и с електричките(чистите). Има да им трепериш. И спре ли - дотам. Решението е платформа. А отделно, цената на зарядката драстично се е повишила в Европа. Това би трябвало да ти "светне" лампата!
  • 14 дявола

    1 0 Отговор
    Пълна смешка
  • 15 авто

    0 0 Отговор
    Приятелю,недей да затваряш всички в представите за твоя ограничен свят,разговора беше за първия ти коментар, а след това дълго обясняваш какво си имал впредвид.Кой какво кара и как живее си е съвсем друг въпрос.

    Коментиран от #16

  • 16 Пламен

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "авто":

    И в първият ми коментар, става дума за МИЛИОН застояли по автокъщите бангии. Защо, ако им се поизстържат задниците, да не си закупят реекспорт Пасат 2010, Рено Сценик 2011 или Пежо 508 за 4000Е. Който има бръмбар в главата на 5G, нека си купува елГолф за 30000Е. А докато чакате да се заредят електрокарите на зарядката в Никопол, имате време за едни карти, по един целуфан може да си ударите.