Last news in Fakti

10 Юни, 2020 09:53 9 172 28

Бъдещето на Hyundai и Kia: корейците се подготвят за революция

  • kia-
  • hyundai-
  • електромобили-
  • бъдеще

Бъдещето на Hyundai и Kia: корейците се подготвят за революция - 1

Корейският концерн Hyundai-Kia сега държи 8.9% дял в глобалните продажби на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Според Business Korea през първото тримесечие на 2020 година Hyundai и Kia са продали почти 29 хиляди електрически автомобила.

Изглежда, че цифрата не е много голяма, но всъщност е почти 10% от целия световен пазар на електрически автомобили. И това предполага, че в бъдеще корейците могат да станат един от лидерите в световната автомобилна индустрия.

И ето още една интересна цифра - от 2016 година глобалният пазар на електромобили е нараснал 4.3 пъти, а продажбите на електрически Hyundai и Kia са се увеличили ... 20 пъти. И сега корейският концерн заема 4-то място в списъка на най-големите производители на екологично чисти автомобили, като губи само от Tesla, Nissan-Renault и Volkswagen Group.

И това е само началото. До 2025 година корейците искат да имат 23 електрически автомобила в своята гама. Много от тях ще бъдат изградени на нова платформа, която се разработва специално за електрически превозни средства. Очаква се през юни 2020-а да бъде представен първият модел на тази платформа - кросоувър с автономен пробег от около 450-500 км.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рено Лагуна в6 24в

    6 88 Отговор
    Тия смешници ли ахаха.

    Коментиран от #18

  • 2 Фифи сладката

    13 58 Отговор
    Хубави са "Хюндай"-ите,но са скъпи за поддръжка с части и консумативи, и ламарините им бързо чуреят,особенно калниците.

    Коментиран от #3, #20, #22, #28

  • 3 Рено Лагуна в6 24в

    5 64 Отговор

    До коментар #2 от "Фифи сладката":

    Нормално азиатски боклуци нямат и представа какво е антикорозионно покритие.Тва французите го правят от 60-те у са най-добрите няма изгнили мерцедеси и тойоти.

    Коментиран от #11

  • 4 Рач Капур

    63 6 Отговор
    Предпочитам Хюндай пред лай оп рено извинявам се!!!!

    Коментиран от #8

  • 5 ДиЕс

    33 3 Отговор
    Вече всяка по нова кола е скъпа за поддръжка.
  • 6 Марио

    67 4 Отговор
    Хюндай са много здрави автомобили.Браво!
  • 7 onq s konq

    8 77 Отговор
    Hyundai и Kia могат да направят революция само ако спрат да правят автомобили, така или иначе не им се получава, а започнат да правят велосипеди.

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 HYUNDAI Besitzer

    73 3 Отговор
    От около 10 год. карам хюндай( Елантра- 3год.-195000, Туксон-2 год.- 145000, i30-2год.- 42000,I20-1 год.-48000= по колите има сменяно само консумативи и два накрайника на Туксона...Хюндай дава гаранция около 8 год. на боята,IONIQ)... нито са изгнили, нито се е налагало да сменям много неща по тях( ако съм сменял, то те не са били скъпи)... За една година и половина IONIQ-a от 0 км сега е на около 67000 км ( само масла и филтри).... Не е хубаво да се пишат глупости.... Четете, карайте и после пишете..
    Старите модели от преди 15 год. са различни от новите... Същото е и с другите марки автомобили... Лек ден на всички...
  • 11 Чавдар войвода

    31 5 Отговор

    До коментар #3 от "Рено Лагуна в6 24в":

    Ако не беше жалко, щеше да е смешно. Рено е гнусно недоразумение с п.тка на капака. 'Като си лайнян, не чуруликай'.

    Коментиран от #12

  • 12 Рено Лагуна в6 24в

    3 16 Отговор

    До коментар #11 от "Чавдар войвода":

    Хаха смешник.
  • 13 TSLA

    40 1 Отговор
    Мога да определя хюндайския setup на ел. колите като съвършен. Ляво перо на волана увеличава двигателната спирачка на 3 нива с почукване. В зависимост от наклона си избираш ниво. На ниво 3 се кара само с педала на газта. Пуснеш ли го, забива нос като двутактов мотор. При задържане на лявото перо, колата спира все едно си натиснал спирачка. На светофар кратко задържане активира hold mode и няма нужда да държиш спирачка. Така в повечето случаи левия крак е в почивка. Дясно перо е обратното - намалява двигателната спирачка пак с почукване до от 3 до 0. На 0 колата има безкрайна инерция като пуснеш газта. Возиш се без пари и е супер приятно. Свободна инерция няма при теслата и нисаните, за съжаление.

    Коментиран от #15

  • 14 тунберг

    40 3 Отговор
    абе киа имат 7 години гаранция, кой друг ???? за тия пари са номер 1.
  • 15 Има, има

    1 9 Отговор

    До коментар #13 от "TSLA":

    Разбира се че има свободна инерция и при Тесла. даже имаше клипове как със свободната инерция се изминават повече километри отколкото с рекуперация в определени случаи. Просто "изключваш от скорост" с лостчето от което включваш на задна.
  • 16 smirn0ff

    50 0 Отговор
    тия с негативните коментари могат само да продължат да си карат 20+ годишните таралясници без много много да приказват...
    Първата КИА която купих нова беше Сийд през 2008г, карах го 5г и 130хил.км, страхотна кола за малко под 30хил лв, проблеми - биалетки, и задни амортисьори, сменени по гаранция.
    О ДА! ХОДОВАТА ЧАСТ ПРИ КИА И ХЮНДАЙ ВЛИЗА В ГАРАНЦИЯТА!!!
    След Сийда си купих нова Оптима, а на жената Венга. Проблеми - 0. После купих още един Сийд и Венга - служебни - ежедневно ядат много бой, проблеми - 0.
    Аз след като видях в БГ че има Хюндай Генезис, смених Оптимата с него - невероятната кола. Вече го карам почти 5г и всеки път като се кача и усмивката изгрява на лицето ми...
    Та така .. от към цена/качество/гаранция КИА и Хюндай няма кой да ги бие, а само погледнете подразделението Генезис какви модели започва да изкарва :)

    Коментиран от #17

  • 17 Рено Лагуна в6 24в

    0 42 Отговор

    До коментар #16 от "smirn0ff":

    Бегай с тия жълти клoзeти ти в ред ли си?!

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Не на Френски Коли..!!!

    20 4 Отговор
    Хахха френчи, бягай от тука с тея френски боклуци, щото са много хубави за това нисан/инфинити, прекратяват договора си с рено нали само им бутнаха акциите с тея гадни дизелови двигатели, пълни трошки са :)
  • 20 Друг собственик на Хюндай

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фифи сладката":

    Много зависи какво си имал за модел, но съвременните са брутално устойчиви и качествени автомобили. Имам и30 бензин от 2018 и в смесен режим с 80% градско ми харчи 5.6 л/100 км. Гаранцията му е 5 години, има да тече до 2023. Засега не съм вложил и лев инвестиция или за ремонт по него, макар че му бях изчерпил акумулатора с движение на къси разстояния и зареждане на телефони, таблети и компютри все от него. Да, не е луксозен автомобил, но ако трябваше да избирам сега, пак бих взел Хюндай. Горещо препоръчвам на карачите, хората, които ценят надеждните автомобили, ще оценят качествата на Хюндай... Ако ви се трошат пари по сервизи - моля, канадските китайци летят чак до Щутгарт, за да се жалват от своя Мерцедес...
  • 21 Mendeleev

    5 1 Отговор
    Само че изпуснаха да кажат за първото място на TOYOTA!!!
  • 22 Киа

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Фифи сладката":

    Кво значи бързо? Моята е 9 г все едно сега излиза от шоурума
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Киа

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Рипай на коня и в крайните квартали
  • 25 Опитен

    12 1 Отговор
    Хюндай Купе 2 , 2.0i DOHC , 2002 . Кожа , подгревни седалки, печка, климатик. Попадна ми случайно, вместо стари задължения. Мислих веднага да я махам. Още се усмихвам когато се кача. Чудно автомобилче. Уж с две врати, а отпред широко като E klassa , отзад две деца с лекота, а багажника събира от най големите куфари и остава място за неща... . Това преди 18 години.

    Коментиран от #26

  • 26 Jack Bauer

    1 10 Отговор

    До коментар #25 от "Опитен":

    Ти май си виждал Е Класа само на картинка от дъвка. А това псевдо купе на Хюндай въобще не го хвали, много добре го знаем.
  • 27 KIA : Hynday

    7 0 Отговор
    KIA / Hynday са страхотни коли за цената която плащаш (при това от чисто нови в магазина)! В къщи сме купили 4 такива. Аз и двамата ми сина все още караме 3 от тях (най-старото Rio Strike бе скоро заменено с най-бързия i30N). Аз се радвам на моята Оптима 6-та година (133К км) - изглежда и вози като нова, другия ми син има Ceed Pro GT (спортния модел преди Стингер). Тези марки имат всички съвременни екстри, включени в цената, пък и 7 години гаранция - за толкова години плащаме само консумативи. Още - за справка погледнете кои са им конструкторите/ дизайнерите. Горещо препоръчвам от опит!
  • 28 Борислав

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фифи сладката":

    Бре два Хюндая карам, цените на частите са върха, а и не се чупят много. Виж ламарините... Ако е по нисък клас не са много стока.