Last news in Fakti

24 Август, 2020 11:54 6 034 12

Защо поскъпнаха употребяваните коли от САЩ

  • автомобилът на старо-
  • сащ

Експертите обясниха каква е причината за покачването на цените на употребяваните автомобили, внос от САЩ

Защо поскъпнаха употребяваните коли от САЩ - 1

От началото на карантината у нас цените на употребяваните автомобили не са се увеличили, но не така стоят нещата в други страни. Сега ще стане дума за автомобилите, които идват в Европа от САЩ.

Според изданието Carscoops именно употребяваните автомобили от САЩ са поскъпнали най-много, но на какво се дължи това? Очевидно това се дължи на увеличеното търсене на употребявани автомобили в самата Америка и в резултат на повишаването на цената им на вътрешния пазар.

Според Edmunds, цените на употребяваните автомобили в Америка наистина рязко са се повишили напоследък. По-специално през последния месец стойността на сделките е нараснала средно с почти 2000 долара. Експертите подчертават, че един от ключовите фактори за повишаването на цените е нарастващото търсене на употребявани автомобили.

В допълнение, ограничените запаси от нови автомобили са повлияли на ситуацията на вторичния пазар. С появата на пандемията COVID-19 производителите на практика спряха да доставят коли до дилърите. Според Джесика Колдуел, изпълнителен директор в Edmunds, "пазарът на употребявани автомобили сега усеща рязко възстановяване", защото" в началото на пандемията употребяваните автомобили не са представлявали интерес за американците, а сега практически се купуват като топъл хляб“.

Колдуел добавя още, че "търговците са готови да платят повече, за да възстановят запасите си, за да задоволят търсенето на употребявани автомобили, което е добра новина за собствениците на автомобили, тъй като те могат да очакват да получат по-висока стойност при продажбата на автомобила си“. Очаква се тази ситуация да продължи известно време, но скоро ще затихне и нещата ще се нормализират.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    12 3 Отговор
    Тесли втора употреба дали има?

    Коментиран от #3, #9

  • 2 дизела

    26 0 Отговор
    Хората обедняха затова!
  • 3 Чебурашек

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "фен":

    Аз моа ти продам теслА втора употреа
  • 4 0808

    15 8 Отговор
    ... глупости, вноса им спадна с 90%...фащ ке падне!

    Коментиран от #5

  • 5 един от стадото

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "0808":

    идея си нямаш колко е развит вторичния пазар на коли в щатите. Почти всяка пета е сменила поне веднъж първият си собственик. Верно, Европа е далеч, малък внос, Канада не взема, има си свой пазар, остава едно Мехико. Они пък карат до де не видяд асфалта под стелката. Кола втора трета ръка разбираш, че е, само ако и видиш досието. А тези таралясници дето по някога виждаме по филми и предавания, обикновено са с криминално досие или оставени от някои пройдохи. Като на всякъде, всяко стадо си има мърша. Втора кола карам от щатите, първата- трети собственик се явих, втората- втори. В момента съм с нея, като я видях помислих че е магазинска. С пълна сервизна история

    Коментиран от #6

  • 6 jар

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "един от стадото":

    По принцип цените на автомобилите в САЩ независимо нови или употребявани са много по ниски от тези на сходни модели в която и да е друга държава.Проблема е,че транспортните разходи,митата и пристанищните такси са много високи и за това не са много популярни на други пазари и особено в Европа.Преди 3 години бях си харесал една Тойота РАВ 4 от 2010-та за $6000 която беше на 51000 мили но като сметнах приблизителните разходи крайната сума излезе много висока а и бензиновия двигател 3.5 V6 който тук изобщо не се среща щеше да бъде причина след време да я продам на безценица.

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 7 Komapak

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "jар":

    Офертата е била добра... 3.5 V6 няма какво да му се счупи.
  • 8 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "jар":

    ето този момент е важен, колите като нови по- евтини там, като дубъл употреба още надолу. Като разходи и такси до тук се изравняват или леко превишават тукашните. Но, важна е настройката ти и да приемеш факта. А като марка и модел който познаваш от тук нямат нищо общо като визия и подръжка. Акура, нищо общо със Акорд. При положение, че Акорд не е лоша кола
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ха ха

    1 7 Отговор
    Като падне правителството ще внасяте коли от Русия.

    Коментиран от #12

  • 11 Доктора

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "jар":

    Нямаш голяма сметка да вкарваш евтин модел, като РАВ. Да се беше насочил към по-големите джипки на Тойота. В тях е сметката, защото с едни и същи разходи докарваш нещо много добро, което в Европа го няма. А 3.5 мотора е изключително здрав и безпроблемен. Слагаш му газчица, ако ти е скъпо на бензин и си ти. Какви препродажби на колата, какви 5 лв.? Ти за търговия ли я купуваш? Тойота се взема да ти върши работа. Корави машини, които ниикога няма да те оставят на пътя. Десета година карам Тойота. Купих е нова. Правих сметка да я продам на 5-тата година и да взема друга. Еми не го направих, защото много ме кефи и всеки път когато се кача в нея се усмихвам. Страхотни коли правят. Другата година свършва лизинга на Мицубишито на жената и тя иска да и дам Тойотата, защото и нея я кефи, а аз ще си взема нова.
  • 12 поговорка

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха":

    Акъл море, глава шамандура!