Last news in Fakti

13 Септември, 2020 12:00 27 393 32

Какви коли се крадат най-много

  • автомобили-
  • кражба

Range Rover Sport остава най-краденото превозно средство

Какви коли се крадат най-много - 1

Според последните данни на Tracker автомобилът Range Rover Sport продължава да бъде най-краденото превозно средство в Европа, като най-много откраднати екземпляри от него са на територията на Великобритания. Любопитното е, че тази статистика всъщност не е новост, тъй като модели на Range Rover доминират в топ 10 на най-крадените автомобили през последните пет години, като Range Rover Sport постоянно се появява в топ 5.

Данните разкриват още една интересна тенденция и тя е свързана с увеличаване на броя на откраднатите автомобили, разполагащи с екстрата "безключов достъп". Между януари и юли тази година 96% от откраднатите автомобили с били снабдени с въпросната екстра.

Клайв Уейн, ръководител на полицейската служба на Острова, занимаваща се с разкриването на кражби на автомобили, казва: „Кражбите на автомобили без ключ продължават да нарастват с тревожна скорост, тъй като престъпните групи много лесно разбиват най-новата технология за сигурност на производителя, а кражбите на ценни превозни средства стават бързо и дискретно.

Последният случай отне само 80 секунди на крадците, за да откраднат поръчков Range Rover на стойност 120 000 британски лири. Кражбата стана на паркинг в супермаркет в Лондон. Беше посред бял ден и нито един човек не забеляза какво правят крадците."

Най-новите данни на Европейската комисия разкриват, че кражбите на превозни средства са се увеличили с 50% през последните пет години, като експерти казват, че много автомобили са откраднати с помощта на безключова технология.

Уейн добавя още: „Кражбата на автомобили е много доходоносен бизнес, поради което на този пазар има значително количество организирана престъпна дейност. Тези банди крадат по поръчка по четири основни причини: за износ, често за Източна Европа, за промяна на самоличността на колите и продаване на превозното средство в рамките на ЕС, за части и за да бъдат използвани при други престъпления."

Данните за проследяване разкриват, че най-добрите цели за кражби на превозни средства през 2019 г. остават твърди цели за крадците през 2020 г., въпреки че много превозни средства са паркирани у дома по време на заключване. Това показва, че местоположението не е пречка за решителните престъпници. Най-популярните коли, откраднати през 2020 година са Range Rover Sport, BMW X5 и Mercedes-Benz C-Klasse.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    37 28 Отговор
    С 2 думи- крадат се супер надценени автомобили, които могат за се разпродадат супер бързо за части, но тъй като статистиката е за Велкобритания няма да се учудя ако се направи анализ и излезе, че тези части се влагат в производството на нови автомобили от същата марка 😂

    Коментиран от #32

  • 2 Бивш джамбаз

    48 9 Отговор
    За най "защитените" коли използвах пътна помощ.Когато ги натоварех отгоре само свалях регистрационните табели и често ги откарвах директно в КАТ за "първа" регистрация.
  • 3 Луд

    12 4 Отговор
    На повечето автомобили не е синхронизирана
  • 4 Ffhgdr

    23 3 Отговор
    Собственика на най- новия рейндж ровър не си ли слага бастун на кормилото? Защо не си е направил тайно копче за тоците зад таблото?Мацката, дето ми звъни да се вози луксозно, бих и поверил джаджата от 80те, дето хваща скоростния лост, да се упражнява.
  • 5 В Бегето

    16 3 Отговор
    обаче няма класация.Тука всичко се цапцаросва отма.
  • 6 ники

    26 5 Отговор
    Скрит рип контакт и ще ми откраднат дедовия

    Коментиран от #7, #16

  • 7 Гоуем си

    23 1 Отговор

    До коментар #6 от "ники":

    а за фарове на Кайен имаш ли решение...?

    Коментиран от #8, #24

  • 8 Бачо Киро

    70 8 Отговор

    До коментар #7 от "Гоуем си":

    Има бе. Като си си купил кайен да беше заделил и за гараж. То не може да си в панелка и да паркираш в градинката, пък да се вайкаш за фаровете на кайена. Те са правени за хора, които имат къща с двор, троен гараж примерно и имат пари да си купят нови фарове.

    Коментиран от #10, #25, #26, #28

  • 9 Гост

    10 8 Отговор
    Тесла е заложила на безключова технология. Купувайте Тесли за по 100 бона и не спете нощем, да ги мислите хахахахах
  • 10 Гост

    10 23 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Ами ако наоколо няма гаражи и няма къде? Да не си купувам кола ли?
  • 11 Кирчо апаша

    7 0 Отговор
    искаме статистика за бгето марка по марка

    Коментиран от #14

  • 12 Кикасс

    27 8 Отговор
    Кому е нужнен безключов достъп? Толкова мързеливо ли стана човечеството като цяло, та ги мързи просто да завъртят ключа за да си отворят колата? Това е абсолютно ненужно както и много други излишни неща по новите коли, който може и никога да не ги ползваш, но си плащаш за тях, оскъпяват колата и в последствие много неща който да се развалят и да плащаш още излишни пари

    Коментиран от #20

  • 13 Холмс

    15 1 Отговор
    боя се, че се крадат само добре "застраховани" автомобили
  • 14 У нас

    30 3 Отговор

    До коментар #11 от "Кирчо апаша":

    се крадат предимно модели за които се търсят части на старо като например:BMW E60 E90 X5(99-2013та),както и VAG гамата от тези години.Такива коли най често се карат от хора които са си дали и последните стотинки или са теглили кредит за да ги купят с цел авторитет пред панелката и единствената опция за поддръжка е с части от рафтовете по моргите които се зареждат от пернишките депа за разфасоване.

    Коментиран от #17

  • 15 номад

    30 4 Отговор
    веднъж грешка с дискавъри никога повече нема такъв варел 2013
  • 16 Карата

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "ники":

    Здр, а какво е рип контакт
  • 17 Цървули бол у нас

    4 9 Отговор

    До коментар #14 от "У нас":

    Така е,тези като теб с каруцата,пардон Дъстъра си свиркат и си карат спокойно!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Грешиш

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Цървули бол у нас":

    Карам Хонда Сивик и я паркирам в охраняем паркинг.
  • 20 Клл

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "Кикасс":

    Приятел вярвай много е удобно просто най вероятно не си го имал.И аз така казвах докато не си купих кола с такъв.Въпроса е защо производителите не криптират връзката между ключа и колата,което е е елементарно.
  • 21 ГоЩо

    3 1 Отговор
    И какво ги правят с тия волани от грешната страна?!?!

    Коментиран от #29

  • 22 Не знам за марките

    8 2 Отговор
    Още помня как преди години ми откраднаха Vw golf 2. От тогава си направих следният извод че, никой не е застрашен, независимо от марката и модела.
  • 23 Лора

    8 1 Отговор
    Крадците всичко крадат, те са безочливи...!
  • 24 Ники

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гоуем си":

    Естествено че има :Връзваш ги отзад със двойна тел за купето и си пееш..По сложно е когато сменяш крушката но тя не гори често:-)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Баче Кире

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Не е така ,фаровете са правени така за да можеш лесно да си смениш крушката ..Само ние в Бгто сме измислили да ги крадем за лесни пари щот сме мизерни и няма заплати
  • 27 Мъж от нов вид от 1993

    4 6 Отговор
    Хората, които крадът, тези които наистина крадът, толкова ли някой кой да им оправи живота, да спрът с кражбите, да опознаят живота в красивата му "визия" и да се разчупят в живота ?!
    А междудругото има различни видове хора, които чакиат хора да им оправят живота - някои гледаме филми предавания концерти, а за да се живее пълноценен начин на живот , значи трябва "раздвижване", много финанси и любов !
    Междрудругото думата КРАЙ означава РАЙ, а именно :
    К - крал
    Р - реалист, рай
    А - анализатор, алтернатива
    Й - Йовито
    Думата КРАЙ е българска дума, с букви от българската азбука !
    КРАЙ е думата, която намеква за край на омагьосаният кръг , в който е България !
    От години наред е така и тва оказва отражение на нас - хората в ненормален смисъл !
  • 28 Кайен Панамеров

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Що да неможе. Ще ги сваля като се прибира в панелката и като тръгва на работа към супермаркета ще ги монтира. Е отнема време ама...
  • 29 Грешната страна

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "ГоЩо":

    Според кой то и за нормалните хора вие мразещите английските лгбт-та коли сте от грешната страна. Живей си живота и не давай наклон на някой работи на другите.
  • 30 hmhmhm

    3 6 Отговор
    веднъж ми откраднаха берлингото - на другия ден го бяха върнали с бележка - "Много е яко , не е за нас, че ни изпотрепе!"
    Ко искаш - 350коня , баце , назобени атове! на трета - като изрови - кладенец прави ! И гърнето ми бяха оправили междувременно!

    Коментиран от #31

  • 31 Хухуху

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "hmhmhm":

    Пак като не си ги намерил отровени от вонята вътре е добре
  • 32 12455

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "qwerty":

    По-скоро се дължи на големия брой утайки, които са имигрирали там