Last news in Fakti

8 Декември, 2020 14:20 4 210 20

Знаете ли кои са най-продаваните електромобили в Европа за 2020-а?

  • renault-
  • zoe-
  • електромобили-
  • европа
Знаете ли кои са най-продаваните електромобили в Европа за 2020-а? - 1

Въпреки необичайната ситуация, продажбите на електромобили в Европа остават динамични, с темпове на растеж от около 70 до 80% на основните европейски пазари, но все още представляват само около 5% от общия пазар.

Renault е начело на европейския пазар на електромобили с 95 985 продажби към края на ноември 2020 година. Това е ръст от 80% спрямо регистрациите през миналата година. Най-продаваните електромобили са третото поколение Renault ZOE (лансирано през 2019 г.), което със своя нов дизайн и функционалности, ясно поставя еталон по отношение на автономията, гъвкавостта и ефективността в своята категория.

ZOE остава най-продаваният електрически лек автомобил в Европа. От януари 2020 г. са продадени повече от 84 000 автомобила ZOE, почти двойно повече в сравнение с 2019 г. (от януари до края на ноември). Моделът е лидер на пазара на електромобили в големи страни като Франция, Германия, Италия, Испания или Португалия. Повече от 268 000 автомобила ZOE са продадени в Европа от лансирането на модела.

Kangoo Z.E. остава най-продаваният електрически лекотоварен автомобил от 2010 г. 8 498 автомобила Kangoo Z.E. са регистрирани към края на ноември 2020 г., което представлява един на всеки три електрически лекотоварни автомобили. 57 595 автомобила Kangoo Z.E. са продадени в Европа от 2010 г.

Наскоро лансирано, новото Renaut Twingo Electric задава нова референция за електрическите автомобили от сегмент A с 1 760 регистрации в Европа. Благодарение на своята гъвкавост, модуларност и автономия от 190 км по WLTP (до 270 км по WLTP City), според французите Twingo Electric е най-добрият спътник за ежедневното пътуване до работното място.

Пълната гама електромобили на Renault включва също Twizy с над 31 000 продажби и Master Z.E. - ван, предлагащ до 3,5 тона полезен товар. Благодарение на своя опит в областта на електромобилите, наскоро Renault разкри следващата глава от историята на своята електрическа гама: Megane eVision.

Възползващ се от платформата CMF-EV на Алианса, серийният автомобил, базиран на Megane eVision, ще бъде отговорът на Renault за електрически автомобил от С-сегмент. Заедно с изцяло електрическата си гама, Renault предлага комплиментарна оферта от хибридни и plug-in хибридни версии на своите бестселъри (Clio, Captur & Megane) и нови модели (Arkana).


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с магарето

    21 4 Отговор
    чакам дачия да пусне техния SPRING
  • 2 Малък Дебел

    13 28 Отговор
    Платена реклама на френски фашкий ;)

    Коментиран от #4

  • 3 Рено Фен

    14 15 Отговор
    Рено и всички останали!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Скорпион

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Малък Дебел":

    Прав си за всичко без буквата Й в края на изречението.

    Коментиран от #6

  • 5 ох маминия,

    11 8 Отговор

    До коментар #3 от "Рено Фен":

    Така ти каза мама, нали ?
  • 6 Малък Дебел

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион":

    Съгласих се ;)
  • 7 3лерлд22

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Рено Фен":

    Пич, то вече не знаеш кое какво е. Емблема на рено, с двигател на Шкода... Шкодата пък с иалиански дизаин и китайски носачи.
    Купуваш Пежо, двигаелят на Форд, силовото предаване същото като на Фиат, а бравичките на вратите от Опел.
    Изобщо е една тотална мешания. Казвам ти го като човек свързан със сервизното обслужване на автомобили.

    Коментиран от #12

  • 8 Turbo

    10 6 Отговор
    Тесла пак липсва .

    Коментиран от #9, #17

  • 9 един от село

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "Turbo":

    Търсиш пържоли в сладкарницата, пич!

    Коментиран от #10

  • 10 Turbo

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "един от село":

    Прав си пич.В класацията няма място за кочаци.

    Коментиран от #11

  • 11 Хе хе

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Turbo":

    За кое няма място? Модел У вече е продаден, почти колкото Рено Зои, а Тесла Модел У се продава все още само в Америка!
  • 12 Случаен

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "3лерлд22":

    Стара и неактуална ти е информацията
  • 13 Режия

    6 0 Отговор
    Не сме се и съмнявали в Режията.
  • 14 Консултант

    11 2 Отговор
    Главната причина за това е нещо се казва 22kW AC бордово зарядно. Нещо, което никой друг производител не ще и не ще да пусне. С тая кола всяка колонка дето виждате по паркинги, молове, общини и прочее, се явява бързо зарядно. Защото са стандартно по 22kW всичките. От тях ОБАЧЕ всички коли на пазара могат да зареждат с до 7.4 kW (такива са им бордовите зарядни), с малки изключения като BMW i3 и Теслa, които са с по 11. Една 22 kW AC зарядна станция ти е 1000 кинта, а 25kW DC станция (на прав ток) ти е 20 бона. Е затва Zoe се продава!
  • 15 Режия

    8 1 Отговор
    Малко ли е?! И не е само затова, а заради отличното съотношение цена/качество/ефективност.
  • 16 Лудогорец9

    3 8 Отговор
    Рено ZOE в Германия поне се продава само каросерията, абатерията си я взимаш поднаем така, че това не се брои за мен за продадена кола защото реално са продали само половин кола. А и последно време цените на тока взеха да се вдигат така, че не ми трябва такова чудо на чудесата...
  • 17 Tesla липсвала?

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Turbo":

    А защо търсиш Тесла в рекламна статия на Рено?

    Не виждаш ли че това е платена публикация.

    Ако толкова те интересува, Tesla до октомври е продала 261 хиляди Модел3 в световен мащаб, а Рено zoe 74 хиляди.

    Още нещо, да ти припомня от статията " Повече от 268 000 автомобила ZOE са продадени в Европа от лансирането на модела."

    Ако добавим и произведеното за Ноември, се оказва че само тази година от Тесла модел 3 са продадени повече бройки, отколкото Рено zoe са продадени за цялото си съществуване.

    Все пак Тесла е много по-скъпа от Зоуи и би било логично Зоуи да се продава повече, като всеки по евтин автомобил спрямо по-скъп модел.
  • 18 Рено Фен

    1 7 Отговор
    Мразя японските, корейските, немските коли, минават ме като спрял в моята френска консерва! Дрънча яко, като куха лейка! Мразя ви! Реното е най-добрата тенекия!
  • 19 пепи

    1 1 Отговор
    Откога тока стана прав.Не е ли напрежение.А и половината от тия електрички са на компании за отдаване на коли под наем.Другата половина са на разни кметства и прочие.Реално я има 20 процента в частни клиенти я не.Аз в Испания много рядко виждам електрички.Предимно общински служби и тук таме некоя полиция.Коя фирма ще изгради зарядни за маса пари,за да могат служителите им да си зареждат акумулаторите безплатно.Нема такива луди.
  • 20 пепи

    2 3 Отговор
    Рено Z.E. máster Голяма простотия.До 120 километра пробег и 6 часа за зареждане.Максимална скорост - 100 километра.Цена - 74 000 евро.Ми то едно чисто ново с дизел адблу и 170 коня двигател е 40 000 евро.И минава 900 километра с 100 км минимум.И се зарежда за 5 минути.Барабар с ваденето на дебитна карта и плащането.Туй има ограничена употреба.