Last news in Fakti

10 Декември, 2020 11:38 4 118 10

Може ли стар "джип" да се превърне в електромобил? (ВИДЕО)

  • електромобили-
  • всъдеходи-
  • рама

Новото шаси е подходящо както за всъдеходи, така и за стари леки автомобили

Може ли стар "джип" да се превърне в електромобил? (ВИДЕО) - 1

Калифорнийската компания Zero Labs, за която вече говорихме във връзка с проекта за преобразуване на класическия Ford Bronco в електрическа тяга, представи универсална платформа, която ви позволява да направите почти същото с всеки класически модел на бензинов автомобил.

Т.нар. скейтборд шаси е проектирано директно за инсталиране на каросерия от почти всяко превозно средство на рама, от SUV до купе. За Америка това е доста интересна новина, като се има предвид, че в тази страна автомобилите на рама продължават да се произвеждат и през последното десетилетие.

Може ли стар "джип" да се превърне в електромобил? (ВИДЕО)

Шасито е оборудвано със заден електрически мотор с мощност 300 конски сили и опция за втори електродвигател отпред със същата мощност. Капацитетът на батерията е съвсем приличен - 85 киловатчаса. Резервът на мощност очевидно ще зависи от параметрите на класическото тяло, което ще бъде прикрепено към "скейтборда".

Като опция се предлага и батерия от 100 киловатчаса. Освен това автомобилът получава независимо окачване на всички колела: това никога не се е предлагало за класически американски автомобили. Разходите за платформата не се отчитат. За цената обаче може да се съди от споменатия вече Ford Bronco. За него се искат 200 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    8 4 Отговор
    И генератор в багажника, че в гората зарядни станции няма :)

    Коментиран от #3

  • 2 карчи

    12 3 Отговор
    "EV West" също са мн. добри в тази насока, превръщат класики в електрички и го правят добре! Да жалко е такива красиви класики да ги кормят и тъпчат с батерии, но това е "новата реалност", която донесоха "екологичните" джендъри !
  • 3 123

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Ами, то няма и бензиностанции в гората!

    Коментиран от #4

  • 4 12345

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Бензиностанции няма, но туба с бензин/дизел може да се донесе лесно. А ако си на ток, незнам как ще ти го донесе някой.

    Коментиран от #6

  • 5 Японеца

    5 0 Отговор
    Има кит, махаш двете незадвижващи колела и закачаш ел.двигателите интегрирани в джанти ! Скорост до 50км/ч, после се включва двг
  • 6 Христо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Ще го зареди безжично от 5-6км разстояние.
    Не си прави труда да му обясняваш... трябва да има с какво да осмисли написаното от теб.
  • 7 Hellish

    6 1 Отговор
    Като имам 500-600 км преход по асфалт и примерно 250-350 на черно, за какво ми е тоя ток. Живеем в България, ти с тоя преход ще пресечеш държавата.
    Я кажи сега, 600 коня и 1500-2000 нютона от 0 оборота и 0-100 за 3-4 секунди, как ще ги посригнеш с бензинов двигател. И ако можеш колко тона гориво трябва да си носиш.
    Ако си ловец, няма ли да предпочетеш машина която не вдига шум?
    Остаря това с плюенето по електричките, по-добри са, скоро ще спрат колите с двигатели с вътрешно горене и малко по малко ще забранят другите автомобили, освен ако не сасъс статут на класика която ще може да се кара 2000-3000 км на година или ще можеш да караш в някакъв район на 20-30км около мястото което живееш както е в Белгия с ретро колите например.
    И аз искам да си слушам звука на редовият 6-ак който карам, но ще е до време. Просто реалността е, че скоро покрай конкуренцията ел. каручките ще са светлинни години пред колите на бензин и нафта.
    И ще ги харесваме, вярвай ми, като не сменяш масла, води, нямаш скорости, вибрации, вечер не ти бръмчат някакви кретени с отпушени коли, до теб на светофара никой не ти къди и смърди и си дишаш пролетният въздух през отвореният прозорец. Щем не щем, факти
  • 8 прррц

    0 0 Отговор
    не може да се пребориш с бюрокрацията тук иначе може...
  • 9 Land Rover e-Lander

    0 0 Отговор
    В Англия Дифендърите ги тъпчат с мотори на Тесла и се подиграват после с М5-ците на пътя

  • 10 Бял

    0 0 Отговор
    Еха, това с Дифендъра много ми хареса, трепач, макар, че като джип не ми харесва, но на ток как върви, нямам думи.