Last news in Fakti

11 Януари, 2021 15:47 13 683 37

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

  • автомобили-
  • проблеми-
  • надеждност

Мнението е на специалистите от Consumer Reports

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате - 1

В продължение на много години американското издание Consumer Reports класира най-добрите и най-лошите автомобили. Журналистите провеждат подробни изследвания за производителността, комфорта, безопасността и икономичността на всеки автомобил. В редки случаи новите модели получават оценка "не се препоръчва". Такива случаи завършват със скандали и неуспехи в продажбите. А кои автомобили авторитетното издание призна за най-лошите през последните години, разказваме ви сега.

1. Suzuki Samurai

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

Малкият Suzuki Samurai в продължение на много години се счита за един от най-силните и надеждни малки всъдеходи в света. Моделът успешно се конкурира с Jeep CJ-7 и Wrangler, но през 1988 г. Consumer Reports публикува доклад, в който автомобилът е наречен твърде опасен за американските пътища. Според резултатите от теста, Suzuki Samurai има висока тенденция да се преобръща. Журналистите директно се свързаха със 150 000 собственици на самураи и ги помолиха да подменят автомобилите с по-безопасни. Автомобилната компания съди Consumer Reports за вреди и спад на продажбите, но след дълги години разглеждане случаят беше „помирително“ уреден.

2. Isuzu Trooper

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

Както при инцидента със Suzuki, Consumer Reports беше съден за съмнителни тестове за преобръщане и на Isuzu Trooper. В резултат на публикуването на отрицателен рейтинг продажбите на SUV рязко спаднаха. Съдът установи, че журналистите малко са прикрили опасността, но японският автомобилен производител не е успял да поправи редица дизайнерски недостатъци, които засягат безопасността. През 2008 г. Isuzu спря продажбата на автомобилите в САЩ.

3. Mitsubishi Pajero, 2001

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

Когато Mitsubishi пусна ново поколение Pajero през 1999 г., неговите размери и безопасност бяха подчертани. Но тестовете на Consumer Reports показаха нещо друго. Оказа се, че при завиване със скорост от 60 километра в час автомобилът е имал опасно висок риск от преобръщане. За това журналистите дадоха на колата доста лоша оценка. В резултат на това продажбите на Pajero бяха скромни и през 2006 г. моделът беше премахнат от американския пазар.

4. Smart ForTwo

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

Въпреки всички усилия на Mercedes-Benz, субкомпактните им автомобилчета така и не успяха да постигнат желаната популярност. Когато се появяват първите автомобили от тази марка през 1998 г., разходът на гориво от 7,4 литра на 100 километра е отличен резултат. Но сега тази цифра е далеч от най-добрите стойности. Освен това Smart има доста кусури - тесен интериор, проблеми с трансмисията, с турбото и т.н.. Така че не е изненадващо, че прегледът на Consumer Reports показа, че: „Този ​​малък двуместен автомобил е добър за шофиране в града, но това е краят на положителните моменти."

5. Nissan Murano, 2003

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

Когато през 2002 г. японската компания Nissan представи новия кросоувър Murano, тази кола беше с впечатляващ външен вид, компактни размери и висококачествен интериор. И продажбите стартираха добре. Но това не попречи на Consumer Reports да представи свои собствени заключения. По време на тестовете беше установено, че при резки завои кормилното управление става по-твърдо, което затруднява управлението на автомобила. Въпреки популярността на Murano, списанието даде на колата отрицателна оценка. Когато инженерите на Nissan решиха проблема, Consumer Reports отново тества модела от 2005 г. и даде отличен резултат.

6. Mercedes-Benz CLA

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

Mercedes-Benz CLA е атрактивно купе с 4 врати, но този модел има един сериозен недостатък: задвижването на предните колела, което не се вписва добре във външния вид на спортен автомобил. А за версията 4х4, която прави колата истински Mercedes-Benz, трябва да доплатите много. Това не е най-лошият автомобил, но почти всяка година е включен в списъка на „Най-лошите спортни коли“ на Consumer Reports и това от дебюта му през 2013 г. до днес.

7. Fiat 500L

Няколко коли, от закупуването на които трябва да се въздържате

Трудно е да се очаква високо качество от Fiat 500L, тъй като тези автомобили се произвеждат във фабриката в Сърбия - където се произвеждаха автомобилите Yugo. От тях моделът 500L наследи ненадеждността и ужасното качество на изработка. Въпреки ниската цена, в продължение на пет години Fiat 500L е редовно класиран като "най-лош" от Consumer Reports.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    87 14 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Трудно е да се очаква високо качество от Fiat 500L, тъй като тези автомобили се произвеждат във фабриката в Сърбия... Fiat - Сърбия.. България - нищо. За мен това е най-важно от статията

    Коментиран от #21

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Someone

    29 7 Отговор
    Не го разбрах това за Mercedes CLA Class. От кога предното задвижване се смята за недостатък? Да, 4matic версиите са доста по - добре, но въпреки това. А и за "спортен автомобил", като изключим AMG версиите, които са дооооста солени (125 000 лв. е базовата за CLA 45 AMG) другите са доста далеч от спорта.
    CLA е най - достъпният нов Мерцедес с добър баланс цена/качество/дизайн. Доста заглеждам горепосочения, но с екстрите става 150 - 160 хиляди, което е безумна цена поне за мен. CLA 35 AMG е доста по - приемлив и с екстрите е към 110 - 115 хиляди.
    Добро CLA може да се вземе и за 80 хиляди, което е почти конкурентно на аналогичните марки от среден клас.

    Коментиран от #6, #24, #31

  • 4 mmmm

    18 7 Отговор
    Да сложиш S-клас купе и да обесняваш под него,че CLA 4 врати не са хубави е несериозно !

    Коментиран от #17

  • 5 Name

    72 0 Отговор
    Ясно платено проучване- всички коли са опасни с изключение на американските.
  • 6 wefweew

    32 11 Отговор

    До коментар #3 от "Someone":

    Ти си спал на течение бе баце, да не си луд да даваш толкова пари за преоблечено рено меган бе?! Ма дизайн ма тв ама онва - по-добре най-смотаната Це класа си вземи отколкото рено за 100 бона, дето с оригиналната емблема струва 50.

    Коментиран от #15

  • 7 Само мерцедес

    14 35 Отговор
    Какъвто и да купиш от Щутгарт няма да сбъркаш.Всичко друго за скраб.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Брей тея американци.............

    42 4 Отговор
    Плюят само европейски и японски коли...........Ши кажеш че тяхни бараки са много убави.

    Коментиран от #14

  • 9 Някой

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Само мерцедес":

    Това е така, но в Щутгарт се произвежда само S и Е класа.
  • 10 БАЙ Х@Й

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Само мерцедес":

    А знаеш ли какво е скраБ?

    Коментиран от #11

  • 11 Пламен

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "БАЙ Х@Й":

    Рак?

    Коментиран от #13

  • 12 batkata

    16 1 Отговор
    Ах тези кравари. Техните производства всички ли са добри.А ми те поне един от техните да бяха посочили.
  • 13 666

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен":

    не бе,това е голям рак,на който му тъжно

    Коментиран от #20

  • 14 патриота

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Брей тея американци.............":

    Ей,не го научихте този български език.Дадохме ви азбука и пак не го разбирате българския.Гугъл не превежда ли правилно от руски на български ????
  • 15 Someone

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "wefweew":

    Вероятно неуместният Ви коментар има връзка с това, че някои от модификациите на А, B и CLA класи са с двигатели на Рено. Вярно е, че има такива, но не и 45 AMG. Това е двигател произведен от AMG с шампа за ръчно сглобяване и името на този, който го е сглобил. 35 AMG не е чист AMG двигател (само техен е дизайна), но се сгобява във фабрикиите на Mercedes и отново няма нищо общо с Рено.

    Относно това да си взема C Klass, честно казано притежавам Е 350d, който още няма 2 годинки и нямам нужда от още един подобен седан. Нещото, което ми харесва в CLA е, че е компактен, лек и има доста пъргав турбиниран двигател (35 AMG, 45 AMG). Да, вярно е, че са напомпени 4 цилиндрови двигатели, които вероятно си изкарват само гаранцията (само го предполагаме, все още няма доказателства за надеждност при пробег, че са съвсем нови), но лично мен не ме интересува по - дълъг период от 4 - 5 години.
    Със здраве.

    Коментиран от #16, #32

  • 16 един от стадото

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Someone":

    прав си. Всеки гледа от неговата камбанария. Ако питаш ескимоса по убаво от кучешкия впряг няма, ако питаш номада от камилата няма. Ако питаш българина..малее- сто марки на света, всеки грабнал най- хубавата. Карай си Мерца и хич да не ти пука, хондажия съм, но чуждото мнение само за сведение
  • 17 гост

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "mmmm":

    То и мураното на снимката не е това от 2003 ама найсе, някой си писал друг го преписал
  • 18 Jacques Yves Moineau

    5 0 Отговор
    ????? След като тези коли не са за купуване, ми е много интересно кои стават?
  • 19 Порно

    5 1 Отговор
    Бря , една лоша дума няма за москвето. Жалко , че не ги произвеждат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пенкеле

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    Сърбия никога не са били социалистическа държава
  • 22 Тунджа

    5 1 Отговор
    Smart ForTwo е Рено ТУИНГО какви всички усилия на Mercedes-Benz!?Също така ми харесаха двете думи за ФИАТ 500Л....😂
  • 23 Ицо Багера

    8 0 Отговор
    Не казват най - важното - Когато запалиш 500L чуваш гласа на Лепа Брена, а като натиснеш клаксона - Миле Китич.
  • 24 ЕКСПЕРТА

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Someone":

    КОЛАТА Е НАПРАВЕНА ЗА ЖЕНИ. ПОВЕЧЕТО ПРЕДПОЧИТАТ ДА КАРАТ КОЛИ С ПРЕДНО ПРЕДАВАНЕ.ТИ АКО СИ ЖЕНА И ИСКАШ ДА СИ КУПИШ МЕРЦЕДЕС ТОВА ЩЕ БЪДЕ ТВОЯТ ИЗБОР. ХАХАХАХАХА

    Коментиран от #35

  • 25 яко ни лъжат

    4 0 Отговор
    МНОГО ТЪПА СТАТИЯ И ЛЪЖЛИВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ФИАТ 500. АМИ ТИЯ ПРОИЗВЕДЕНИ В ТУРЦИ ПО-ДОБРИ ЛИ СА МИСИРЧОВЦИ? ИМАМ КИЯ НА 350 000 КМ СГЛОБЯВАНА В РУСИЯ ,КАЛИНИНГРАД И НЯМАМ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ. МНОГО ОТ КОЛИТЕ В БГ СА СГЛОБЯВАНИ В РУСИЯ, ТУРЦИЯ, РУМЪНИЯ И Т.Н. НАЙ-ПРОБЛЕМНИ СА ПРОИЗВЕДЕНИТЕ В ТУРЦИЯ. ПРИЯТЕЛ КУПИ ФИАТ ДОБЛО ПРАВЕН В ТУРЦИЯ И НА 40 000 КМСУ СЕ СКАПА ДВИГАТЕЛЯ-ЛАГЕРИТЕ НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ.
  • 26 Алексей

    6 0 Отговор
    Трупър, Паджеро, ТЛК и Патрул са най-масово срещаните модели из саваните, пустините и магадановите пътища, при най-тежките условия в Африка, Азия, Южна Америка, Канада, Сибир и Аляска

    Коментиран от #37

  • 27 хаха

    3 0 Отговор
    пак копи-пейст с гугъл транслейт от американски сайт....
  • 28 оооооооо

    10 0 Отговор
    АМЕРИКАНСКИТЕ говеда вкарват в класацията си Японски и немски коли,основно! Все здрави и стабилни коли за каквото са направени НО големи конкуренти на американските катафалки! САМУРАЯ е направен за гората а не за пътищата ....и т.н.
  • 29 Курбанколи Пардимагомедов

    1 2 Отговор
    Абсолютно безсмислена класация с изключение на смарт и фиат.Ако ти трябва кола със стабилно и добро пътно поведение си вземаш спортен седан.Ако нямаш средства а искаш относително стабилно поведение можеш да си вемеш евтино стара хонда или субару.Някъде там откъдето пишат съм влизал многократно на едно и също място в много остър и дълъг завой завой с8цил кола сотносително стабилно пътно поведение,карайки във вътрешното платно,някой път почти на граница на сцепление и два пъти ме е изпреварвал корвет и стара хонда акорд (най веротно с тунинговано окачване),като караха във външното платно поне с15км по бързо от мен.Така,че много хора очакват неща от колите си за което те не са предназначени.Нищо лошо в конкретните джипки ,ако ги ползваш по предназначение.
  • 30 нафто

    4 0 Отговор
    Явно статията и Consumer Reports са срещу японските и немските коли.
    Забравят ,че Mitsubishi Pajero е легендарна кола.Пропускат да споменат за предназначението на Suzuki Samurai.Правилно,че автом.компании съдят Consumer Reports и ги осъждат.
  • 31 асддса

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Someone":

    Пич, покарай това CLA с двигател на рено и предно предаване и после се качи да покараш БМВ 2ра серия купе.
    След това ела да ни обясниш за предимствата на премиум реното.
  • 32 wefweew

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Someone":

    А-класата е на платформа на Меган и с двигатели на Рено. Реално си е Меган РС с тунинг, който не е никак сполучлив. Ако искаш ми вярвай, но познавам човек който си продаде къщата да ремонтира чисто нова А45. Турбина, двигател всичко замина на няма и половин година. Това е кола да те видят че си с нея, не е за каране.
  • 33 жоро уудстока

    6 0 Отговор
    Момченца с малки пишленца-купете си по един "Бенц",ИЗрадвайте се на возия и интериор и тогава пишете.Дотогава почетете,пообразовайте се малко и не завиждайте много!Имам нова А-класа от 2013г,купена и произведена в Германия-безпроблемен автомобил!Има няколко модела-основно дизели с двигател на"Рено",но вече мисля,че ги спряха.Не знам собственик на"Мерцедес"да е недоволен-стига да не е 100годишен.Хай със здраве...

    Коментиран от #34

  • 34 Пламен

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "жоро уудстока":

    Собствениците на стари Мерцедеси са доволни хора. Повярвай ми!

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 жоро уудстока

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пламен":

    Защо мислиш,че не ти вярвам?!Имах и "С"-КЛАСА 2008Г.-удоволствие е да имаш такива коли.
  • 37 Евач

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Алексей":

    Няма магаданови пътища, освен около Магадан, разбира се! В другите страни и области са МАКАДАМОВИ !