Last news in Fakti

22 Януари, 2021 10:41, обновена 23 Януари, 2021 09:13 43 263 172

Джо Байдън веднага "поряза" автопроизводителите

  • джо байдън-
  • електромобили-
  • мерки

Новият президент на САЩ затегна изискванията към автомобилните производители още при встъпването си в длъжност

Джо Байдън веднага "поряза" автопроизводителите - 1

46-ият президент на САЩ Джо Байдън още в първия ден от поемането на новия си пост нареди премахването на някои от стандартите за автомобилната индустрия, приети от неговия предшественик Доналд Тръмп. Първите законопроекти ще бъдат насочени към мащабното развитие на електрическия транспорт, както и към строг контрол върху икономичността на автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Така производителите на автомобили ще трябва да правят по-икономични и по-екологични автомобили.

Според Джо Байдън повсеместната електрификация трябва да бъде приоритет за развитието на автомобилната индустрия. Президентът обяви плановете на правителството да инвестира милиони в развитието на мрежа от електрически станции. Техният брой трябва да се увеличи с поне половин милион. Освен това в САЩ ще се появят нови преференциални условия за производителите на електрически превозни средства. Всички тези промени ще станат част от нова стратегия за развитие, която трябва да доведе до нулеви емисии на CO2 в страната до 2050 г.

Инициативите на новия президент ще окажат пряко влияние върху традиционната автомобилна индустрия. По-специално Байдън планира да върне предишните стандарти за автомобилните производители, които ще трябва да подобряват ефективността на автомобилите с пет процента годишно (1.5 процента бяха достатъчни при Тръмп). В допълнение, новият ръководител на Съединените щати ще върне на щата Калифорния способността да установи свои, по-строги изисквания за емисии на отработени газове.

Не е известно кога ще влязат в сила обявените изменения в работата на автомобилната индустрия. Във всеки случай, преди да промени съществуващите стандарти, администрацията на новия президент ще трябва да обсъди иновациите с представители на индустрията, както и с местните власти и природозащитниците. В същото време представители на Министерството на икономическото развитие предложиха да се премахне транспортният данък и върху екологичните автомобили, работещи на газ. Според експерти новата мярка ще спомогне за подобряване на екологичната ситуация в страната. А всъщност, знаете ли какви за автомобилните предпочитания на Джо Байдън?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    91 101 Отговор
    Супер е, спаси света направо 👌

    Коментиран от #2, #135

  • 2 Criminal

    168 35 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    И тоя като другите перковци...........

    Коментиран от #92, #96

  • 3 Пурко

    260 37 Отговор
    От деменцията ще да е! Точно пък Америка и автомобилна екология?!? Ти да видиш!?!

    Коментиран от #86

  • 4 Псевдо екология

    237 33 Отговор
    Правиме Тесли в Китай с използването на въглища и газ и ги караме в Европа с дизелови контейнеровози.

    Коментиран от #114

  • 5 Каишков

    196 17 Отговор
    Краварите направо ще го намразят . Там най продавания автомобил е камиона F150 .

    Коментиран от #13, #121

  • 6 сила

    175 13 Отговор
    електрически F350.....представям си как го карат из Аляска или в пустините на Аризона

    Коментиран от #10, #16

  • 7 Ивайло

    172 21 Отговор
    Айде да не се прави толкова на еколог, нали му знаем личния автопарк!!! Ако е истински фен на класическите мощните коли с ДВГ, да облекчи стандартите и еконормите за тях, а да удари електричките с техните "екологично произведени батерии"!!! Иначе е просто един лицемер!!!

    Коментиран от #106

  • 8 Кърк

    234 20 Отговор
    В youtube канала на белия дом, под излъчената инаугурация на тоя Бидон има 40 000 палци надолу срещу 8 000 нагоре. Ама иначе бил избран с мнозинство хаха. Продължавайте да вЕрвате.
  • 9 ддд

    104 4 Отговор
    У нас просто вдигат данъците. И става бързо лесно вкусно. А там е по добре ми се струва. Тука високи данъци ,па стикерири па регистрация на газовото само да ни скубят.
  • 10 Пурко

    72 10 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    И дизелов генератор отзад в коша нали!?!
  • 11 F150

    94 9 Отговор
    Ще спрат ли да се движат с огромни бензинови пикапи до уолмарт и до офиса?
  • 12 Бах

    101 9 Отговор
    Електрификацията е жизненият път на КОМУНИЗМА - Ленин .
    Джо Байдън говори именно за това !
  • 13 Най-продавания ще си остане F150

    19 88 Отговор

    До коментар #5 от "Каишков":

    Само че ще бъде електрически. И американците ще са доволни от това! Ще е по-мощен от дизелови и бензинови F350 и ще може да тегли по тежки товари.

    Коментиран от #14, #15, #39

  • 14 гост

    31 43 Отговор

    До коментар #13 от "Най-продавания ще си остане F150":

    Това просто няма как да стане , при положение ,че ще има Сайбъртрък с каросерия от неръждаема стомана или много по-добри показатели за 40 000 долара !!! Форд до такива цифри не може я докара и след 10 години !!

    Коментиран от #23, #91

  • 15 Ще тегли

    84 14 Отговор

    До коментар #13 от "Най-продавания ще си остане F150":

    И на всеки 20км спираме за половин час да зареди, ако има свободни места на колонките

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Не не

    16 53 Отговор

    До коментар #6 от "сила":

    Един електрически ще тръгне, ама дизелов няма да запали!
  • 17 KAK

    41 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ще тегли":

    Или ако успее да добури, до някоя ел. колонка....
  • 18 А троловете се притесняваха за Tesla

    26 56 Отговор
    Ако през 2020-та година Tesla продаде рекорден брой електромобили в САЩ без никакви преференции, при положение че на конкурентите им даваха по 7000 долара отстъпка от цената, представете си какви ще са продажбите тази година, когато свалят и цените на Тесла със 7000 долара надолу?

    А когато добавим към по-ниските цени на електромобилите и по-високите цени на бензиновите и ограниченията за тях, заради намаляване на емисиите, продажбите на електромобили като цяло допълнително ще се вдигнат, а с тях и продажбите на Tesla. Дали пък за ужас на троловете, след 36% ръст по време на корона криза, следващата година ръста няма да е 100% и продажбите на Тесла да чукнат милион в световен мащаб? Шансовете стават все по-големи това да се случи.

    Коментиран от #151

  • 19 Бай дън

    81 13 Отговор
    Колите на батерии са първо и второ поколение. Към десето поколение са на водород и после на миниатюрни реактори на студен ядрен синтез. Така че в момента все едно си взел от онези скъпи куфари навремето дето им викаха мобифон. Когато изтеглят всички парички от старите технологии тогава ще пуснат следваща. За съжаление така работи капитализма. Липсата на конкуренция както беше при студената война води до феодализъм и пошли практики.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Да бе

    44 29 Отговор

    До коментар #15 от "Ще тегли":

    Те бензиновите сигурно минават по 1000км без да зареждат с 3 тона товар? Те празни горят по 15 на сто и не могат да добутат 700 км, а като ги натовариш, горят повече от дизелов ТИР. Защо мислиш че в Европа никой не кара пикапи? Защото при краварите бензина е без пари, но тук този разход направо обезсмисля карането на пикап.

    Коментиран от #30

  • 21 Съгласен съм

    19 15 Отговор

    До коментар #19 от "Бай дън":

    Особено с това за липсата на конкуренция. Но времената се промениха и пазара на електромобили в момента е много конкурентен, за разлика от преди десетина години когато се "конкурираха" само стогодишните, които нямаха полза да произвеждат електромобили и все още нямат.

    Сега обаче се нароиха десетки стартъпи, които да произвеждат електромобили и няма какво да губят за разлика от стогодишните. Може да се каже че 2020 година, беше първата в която Тесла има конкуренция, въпреки че продава електромобили от 10 години. И както виждаш през 2020 година, Tesla най-накрая реши да обнови Тесла модел S, който се произвежда без никакви технически промени от 2012 година насам, просто защото нямаше конкуренция и беше най-добрия на пазара, въпреки преклонната си възраст. Чак тази година ще го обновяват заради конкуренцията.

    Коментиран от #25

  • 22 Гоуст

    38 5 Отговор

    До коментар #19 от "Бай дън":

    Ядрен синтез засега само в ядрените оръжия има.
  • 23 Дизела

    37 9 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Ключовата дума е ЩЕ.Това за Сайбъртръка го дъвчете сума ти време.Ще ще ще.....

    Коментиран от #26, #29

  • 24 Женски остров

    45 3 Отговор
    Той нали е произвеждал нещо в живота си, та сега да ограничава тези дето произвеждат. Дегенерат.
  • 25 Мехмед

    44 7 Отговор

    До коментар #21 от "Съгласен съм":

    И кое му е конкурентното много модели Хюндай Киа Рено Тесла бмв и тн и общото е че никой няма пробег над 500-600 км при каране с магистрална средна скорост.Тоест тая конкуренция не е продуктивна тя не води до прогрес.Само слагат по големи дисплей аз ако искам да си цъкам на плейстейшън ще си седя дом.
  • 26 Я пак, я пак?

    9 31 Отговор

    До коментар #23 от "Дизела":

    Колко време го дъвчем това със cyber truck, след като беше представен само преди една година, през втората половина на август 2020, бъдещия завод за производство на cyber truck изглеждаше така, а се очаква след няколко месеца да започне производството на първите пикапи. Това бавно ли ти се струва? Покажи някой друг производител, който да се движи с такива темпове? Спомняш ли си, кога Volkswagen се чудеше дали да строи завода в България или Турция? Това беше една година преди да бъде представен пикапа на Тесла, а Volkswagen още се чуди къде да строи завод. През това време Тесла построи почти три завода, единият от които работи вече втора година, а другите два започват производство след няколко месеца.

    Коментиран от #27

  • 27 Видеото

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "Я пак, я пак?":

    Ето Как изглеждаше завода в Тексас през втората половина на август 2020

    Коментиран от #40

  • 28 Е стига де

    3 3 Отговор
    Трети опит

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Джуган

    39 8 Отговор

    До коментар #20 от "Да бе":

    Аз си карам пикапа, дизел разбира се, и не ми пука какво карат еврогейците, пикапът е сто пъти повече автомобил от някакъв скъп СУВ паркетник който с мъка се качва на висок бордюр.

    Коментиран от #37

  • 31 Крайно време е

    16 5 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Модeраторите да вземат да трият такива мнения писани от чуждо име с цел заяждане, както са написали в правилата. Благодаря предварително!

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Без да се заяждам, просто ми е любопитно

    3 14 Отговор

    До коментар #31 от "Крайно време е":

    Колко минаваш с един резервоар?

    Коментиран от #34

  • 33 гост

    3 9 Отговор

    До коментар #31 от "Крайно време е":

    Вместо да ми ползвате ника си измислете ваши

    Коментиран от #47

  • 34 Без да се заяждам, просто ми е любопитно

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "Без да се заяждам, просто ми е любопитно":

    Колко минаваш с един резервоар?

    Предния път съм задал въпроса към друг пост по невнимание.
  • 35 ема

    2 28 Отговор
    Джо ти си човекът който ще спаси не само Америка но и човечеството.(Само Господ да не го "вземе" при себе си )
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Защо днес всичко става от третия път

    1 6 Отговор

    До коментар #30 от "Джуган":

    Колко минаваш с един резервоар?

    Този път съм сигурен, че коментарът ми е към 30-ти коментар на Джуган по време на писането. Да видим при публикуването какво ще се случи отново?

    Коментиран от #58

  • 38 Дизела

    21 5 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Ще ще ще...Може да си капарирал някое колело хахахаха ако имаше Тесла да си сложил снимки отдавна хахахаха Сайбъртръка излезе като новина преди две години и още не се произвежда.Тесла и камиони щяха да правят ще ще ще ще в бъдещето!

    Коментиран от #41, #42, #43, #44, #46

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Я пак, я пак?

    5 10 Отговор

    До коментар #38 от "Дизела":

    Я кажи на коя дата излезе cyber truck, че нещо си зле с математиката? По никакъв начин годините не са две. За да ти помогна ето ти клип от представянето, може да видиш датата. Я направо кажи колко месеца са минали от тогава?

    Коментиран от #57

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ето и фабриката в която ще се правят

    3 18 Отговор
    На 180-я ден от първа копка, вече доставят гига пресите, които ще отливат гигантска отливка, която замества стотици заварени части, стотици роботи за заваряването им и пести време и средства за по бързо и евтино производство. Ето поредното нещо което ще купират останалите производители, а уж Тесла нищо не била измислила!

    Коментиран от #49, #56

  • 46 Хайл

    16 6 Отговор

    До коментар #38 от "Дизела":

    Когато го попитах това кафявото миризливото този "камион тесла" дето щеше да е убиец на камионите дали ще може да изкачи Монблан с едно зареждане-почна да блещи че по надолнището щял да се зарежда,после разправя че няма такъв камион...ко да ти разправям...това е едно тупо нещо

    Коментиран от #48

  • 47 Хайл

    16 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Ти си с 1000 ника,ко протестираш тухльо
  • 48 Монблан

    3 13 Отговор

    До коментар #46 от "Хайл":

    И какъв е смисълът да се отговаря на малоумни въпроси? Като гледам доста дизелови тирове са се качили с един резервоар до горе. На върха не може да се стъпи от тирове.

    Давай сега обясни как на Еверест се ходи с половин резервоар.

    Коментиран от #52

  • 49 Правописна грешка

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ето и фабриката в която ще се правят":

    Копират, а не купират.
  • 50 Ще видим

    15 7 Отговор
    След като и в Америка, където карат 5000 кубика бензин, ще въведат електрички, значи в Европа няма да ни се размине, просто в България трябва да изчакаме да станат втора ръка на 15 години и ще се включим!

    Коментиран от #51, #54, #136

  • 51 Правилно си разбрал

    4 16 Отговор

    До коментар #50 от "Ще видим":

    Въпросът за електричките вече не е дали, а кога и къде. Някъде по-рано, на други места, като И при нас по-късно, но процеса вече е необратим. Пазарният дял на електричките ще расте в геометрична прогресия.

    Коментиран от #53, #62, #68

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 onq s konq

    33 0 Отговор
    Съмнявам се янките скоро да подкарат "косачки" с 1.0-1.2 литрови двигатели като при нас, в Европа. Щях да получа инсулт като видях новото Пежо 208 1.2 бензин на цена 40'550 лв. без "екстри" като радио, парктроник, резервна гума и ...
  • 56 Turbo

    26 4 Отговор

    До коментар #45 от "Ето и фабриката в която ще се правят":

    Дааааа,на Гигапресите ще се лее гигантска отливка хахахаха на преси се огъват и режат детайли от ламарина умньо,лее се в леярски форми и кокили тухльо хахахахахахаха
  • 57 Дизела

    16 3 Отговор

    До коментар #41 от "Я пак, я пак?":

    При представянето на Сайбъртрък през 2019 година Афрото се изложи много,като счупи стъклото на кочака!Колко години са до 2021?Ще го очакваме най-рано 2020 година са заявили от Тесла!Ще ще....някъде в бъдеще време...

    Коментиран от #67

  • 58 Джуган

    13 1 Отговор

    До коментар #37 от "Защо днес всичко става от третия път":

    600-650 км ако карам микс от офроуд и градско (около 12 л/100 км), над 1000 извънградско (7л/100км). спокойно каране
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 домакин

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "А де":

    Да вземеш да го освободиш ти непрокопсаник,с непрокопсаниците!!! Така като гледам няма коментари в твоя подкрепа..хахахахахаха....
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хайл

    13 2 Отговор

    До коментар #51 от "Правилно си разбрал":

    Сам си пишеш и сам си отговаряш за пореден път🤣🤣🤣🤣 мнооо си ръп...ти си оня в училище дето всички го бият щото е противно ръп и нагъл,момичетата ти свалят гащите и ти се подиграват на малката чурка,но влезеш ли тук си велик...ама си пак същия тухльо като излезеш
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 По-стара тролска традиция

    1 14 Отговор
    Май забрави с кой Ник пишеш. Аз пиша на дизела, а ми отговаря турбо. Класика в жанра.

    Въобще гледа ли видеото или пак си само писател? Изгледай и това и се заслушай колко пъти ще кажат словосъчетанието "гига прес кастинг". Дори да не знаеш английски сигурно, ще се сетиш че става въпрос за преса за отливане, а не за огъване щамповане и щанцоване.

    Коментиран от #84, #87

  • 66 Видеото

    1 8 Отговор
    Брой колко пъти ще чуеш гига прес

    Коментиран от #78

  • 67 Ами брой де

    6 14 Отговор

    До коментар #57 от "Дизела":

    Ако не си забравил В момента сме 2021, значи имаме още 2020-та и 2019-а, та станаха три години.

    Ако ще броим на месеци са 14 месеца, което са година и два месеца. Както и да смятаме, по никоя сметка не са две години.

    А счупването на стъклото беше гениален маркетингов план, който сработи на 100%. Никой нито ще си купи нито ще се откаже от пикапа заради бронирано стъкло, но пък новината беше отразена в абсолютно всички световни медии, което нямаше да се случи, ако не се бяха счупили стъклата. Но вие кълвете на бастун и дори без да се усетите правите реклама на пикапа, като го плюете. Лоша реклама няма.

    Хайде сега кажи кой строи заводи толкова бързо, като Тесла?

    Коментиран от #70

  • 68 домакин

    10 4 Отговор

    До коментар #51 от "Правилно си разбрал":

    "ЩЕ" "ЩЕ" "ЩЕ "ЩЕ" "ЩЕ" "ЩЕ" "ЩЕ" "ЩЕ"........все в бъдеще време в далечното разстояние някъде....
  • 69 васик атанасова

    8 3 Отговор
    жалко мислех си че този човек разбира от коли
    ами лъгал съм се
    явно и на него му дърпат конците

    Коментиран от #72

  • 70 Хайл

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "Ами брой де":

    Уахахаха 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣било част от плана🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 то за това стои на макет без мокет🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣ЕДЕОТ СИИИИИ🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #76, #77

  • 71 БОКО ЛЪЖЕЦА

    2 14 Отговор
    БАЙДЪН Е ЗА ПРОГРЕС , БРАВО !
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Дедо Пене

    20 0 Отговор
    Ще премахне транспортния данък върху автомобилите ползващи газ за гориво!!! Нашите мишоци в Правителството, Парламента и общините мълчат като неми, защото половината бензинови двигатели ползват за гориво газ???
  • 74 Жипчо

    12 3 Отговор
    У нас нема проблеми !
    Аз си джиткам с жипо,
    ще ми свалите ципо !
  • 75 MADE in CHINA

    9 0 Отговор
    Още от начало става мазало !...
  • 76 Макет а?

    4 6 Отговор

    До коментар #70 от "Хайл":

    Това да не са ти картинките на останалите, които щели да произвеждат скоро през 2025 година, но дори и макет нямат.

    Казваш пикапа на Тесла бил макет, а Джей Лено анимационен герой!

    Не знам дали си толкова тъп или вече от липса на опорки, премина само на лични обиди и отричане на реалността и фактите.

    Коментиран от #82

  • 77 На гледай

    3 9 Отговор

    До коментар #70 от "Хайл":

    Макет без мокет казваш?

  • 78 🇨🇳=🏳️‍🌈

    12 4 Отговор

    До коментар #66 от "Видеото":

    Кво ги рекламираш тия непродаваеми бклуци?
  • 79 БАЦЕТО

    14 1 Отговор
    ДИЗЕЛ ЧИП ПЕЙ СЪРЦЕ ПОБЕДА НАФТА РУСКА
  • 80 Аааууееййй

    9 12 Отговор
    Мислите ли, че продължаването на замърсяването на въздуха е правилния път бе момчета? Дърпали му конците, били? Не трябва ли човек, да мисли как да диша чист въздух? Или като диша мръсен, човека е мъж? Може ли да мислите толкова ограничено? Кое толкова ви харесва да ви пуши? Не ви ли е жал за децата ви, да ги гледате как дишат пушека? Това ли ви харесва?
  • 81 Бъди

    14 1 Отговор
    Президента на САЩ да си продаде колекцията от коли тогава за пример на нацията . Не разбирам защо бъхтещ се човек който има пари да сипва и да кара кола повече от 250 кс да не може да си я купи защото не се произвежда. Да ги направят непосилно скъпи но не да ги забраняват защото това е дискриминация към хората които искат неща различно .
  • 82 Хайл

    11 5 Отговор

    До коментар #76 от "Макет а?":

    Каква реалност бълнуваш? Виртуална реалност-там живееш и си кьораФ за очеВадното,какво се опитваш да си натрапваш тъпите разсъждения и мнение-КОЙ СИ ТИ ГАШЛЬО БЕДЕН...що те обиждали-щото си противно,нагло,гнусен с ненормалните ти простотии с които досаждаш на хората
  • 83 Здравейте!

    16 1 Отговор
    От няколко седмици попаднах на този сайт,забавляват ме коментарите.А и има доста разбиращи хора с интересни мнения.Едно немога да разбера-защо толкова се дърлите и чак обиждате електричари и двг?!?Какво Ви пука с какво ще се задвижва колата,важното е да е автомобил,който допада на собственика.

    Коментиран от #89, #93

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Turbo

    3 0 Отговор
    Който ти е прочел коментара,той ти отговаря!
  • 86 Само БСП

    2 15 Отговор

    До коментар #3 от "Пурко":

    Всики вибдаме К.урко. Екологията естествено е в Уляновските и вазовските автомобилни заводи, водещи в световната автоиндустрия - бензин само 30 на сто и дизел 80 на сто! напред в ерата на модернизацията и болшевизацията.

    Коментиран от #88

  • 87 Дизела

    13 2 Отговор

    До коментар #65 от "По-стара тролска традиция":

    Ако беше държал изпит по Гореща обработка на металите щеше да знаеш,че леенето се извършва в кокили под налягане в специални леярски машини.Тези машини нямат нищо общо с пресите.В английския език думите имат по няколко значения в зависимост от контекста.Пак си ползвал Гугъл преводача умнико хахахахахаха

    Коментиран от #90

  • 88 Бачо Киро

    17 1 Отговор

    До коментар #86 от "Само БСП":

    Що, кво е излъгал? Икономия на бензин в САЩ? Вярно, не е като преди 10-20 години, но в сравнение с Европа разликата е огромна.... Ако плащаха бензина на европейски цени дали щеше да е така? Или викаш един милион тесли за всички тези години променят нещо? Абсолютно нищо. Дори те чрез добива на ток за САЩ де факто цапат повече от Шкода 2.0 тди 180кс (по тяхна таблица). А само Форд продава всяка година повече пикапи Ф серия отколкото Тесла е продала автомобили за цялото си съществуване... Та разходът на гориво в САЩ не е кой знае колко важен, горивото евтино, все тая. Да има такива кат теб за кво да мрънкат.
  • 89 Хайл

    16 0 Отговор

    До коментар #83 от "Здравейте!":

    Здравей и ти 🤝.питай оня електричар с многото имена дали ТРЯБВА ДА КАРАШ кола която ти харесва или ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е тесла и да се кланяш Мъск...просто е гнусно нагъл и е с психични отклонения
  • 90 Хайл

    12 0 Отговор

    До коментар #87 от "Дизела":

    Ако прочетеш утре от навлека че теслата се отлива наведнъж да не се учудиш 🤣🤣🤣

    Коментиран от #94

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 пиджа

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Criminal":

    Кримианалния миризлив галош може ли да не се обади ...

    Коментиран от #143

  • 93 гост

    5 12 Отговор

    До коментар #83 от "Здравейте!":

    Добре дошъл, като поседеш повече ще разбереш че има двама прайдаджии които пишат с много никове и се чувстват задължени да оповръщат с антиелектричарското си мнение всяка възможна тема.
  • 94 Дизела

    15 3 Отговор

    До коментар #90 от "Хайл":

    Преди време гост твърдеше,че Сайбъртръка ще се изработва от дебела 4 мм. хромникелова ламарина заварена чрез триене.Сега твърди, че купето ще се лее на "преси" .Тоя тухльо не вдява разликата между гореща и студена обработка на металите.Превежда си статии от английски с Гугъл преводача и разбрал недоразбрал пише по форумите.

    Коментиран от #95, #105

  • 95 Хайл

    7 5 Отговор

    До коментар #94 от "Дизела":

    Щом и от Факти го подиграват и той скача като петел...дай му клипове от ютуб,статии от факти и да се прави на математик...много е зле горкия...представи си ако във факти пишат че таблото на теслата е заварено с бамбукови електроди как ще спори че в тази "технология" е бъдещето 🤣🤣🤣

    Коментиран от #99

  • 96 Joro

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Criminal":

    Ирония очевидно,но не я разбираш
  • 97 Бай Шиле

    11 2 Отговор
    Ми нищо изненадващо.За това го сложиха.Сега ще заменим два милиарда ДВГ с електрически.След десет години ще ги заменим с водородни и т.н. ВАЖНА Е НЕ ЕКОЛОГИЯТА,А БИЗНЕСЪТ ДА ВЪРВИ.
  • 98 Честито

    5 8 Отговор
    на фашагите и мераците им, че ДВГ няма да умре. Цял свят приема преминаване към електромобили, ще клекнат и те. Единственото което не харесвах у бай Дончо е че беше срещу електричките. Жалко че у БГ ще продължим да утилизираме немския скрап още десетилетия за което и ще си плащаме..

    Коментиран от #102

  • 99 Дизела

    15 1 Отговор

    До коментар #95 от "Хайл":

    Питах го колко ще тежи това чудо изработено от толкова дебела ламарина.После реши,че купето ще се лее от две части,за да се избегне заваряването на панелите и се спести време.Като добавим и тежестта на батериите,колко тона ще тежи Сайбъртръка и дали ще може да се движи това чудо.

    Коментиран от #100, #101

  • 100 Хайл

    13 1 Отговор

    До коментар #99 от "Дизела":

    🤣🤣🤣🤣🤣👍👍👍👍👍аз все го питам за камиона на тесла дето бил убиеца на другите камиони-първо казваше че щом е нагорнище има и надолнище и "ЩЯЛ ДА РЕКУПЕЛИРА" енергия,но така и не каза КАК ЩЕ ИЗКАЧИ МОНБЛАН с едно зареждане...после се оказа че няма такъв камион тесла,а по-горе тук пак едни бръщолевеници пишеше за камионите 🤣🤣🤣🤣🤣🤣да се смееш ли,да ревеш ли...

    Коментиран от #104

  • 101 Хайл

    9 2 Отговор

    До коментар #99 от "Дизела":

    Дори сам си пише с друго име и си отговаря-много пъти съм го засичал,даже има няколко случая от писане на глупости сам да си се скара...🤣🤣🤣🤣🤣
  • 102 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #98 от "Честито":

    Тихо че пак ще се скараш сам със себе си🤣🤣🤣🤣
  • 103 Добре че чу от мен за кокилно леене

    3 6 Отговор
    Предния път обяснявахте както било физически невъзможно да се напълни няколко десетки килограма разтопен метал за секунда. Е точно затова е пресата, за да го напълни толкова бързо и да стане качествена отливка. Да не очакваш формата да се пълни по гравитачен път? Това засега е най-голямата машина за леене в света, която ако не се лъжа ползва 6 преси едновременно. Слаб2!

    Коментиран от #107

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Не го твърди гост, а аз!

    1 9 Отговор

    До коментар #94 от "Дизела":

    На това му се казват факти!
    Това че не различавате един факт от друг си е ваш проблем заради липса на сиво вещество.

    Гига пресите ще се ползват за отливане на задната част на модел У, точно както вече се прави в Китай.


    От ламарина ще се прави сайбъртрък, но няма да се учудя и за него да отливат нещо на тези гига преси, да речем корпуса на батерията.

    Коментиран от #108, #109

  • 106 Хаха

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ивайло":

    И ти не си по различен лицемер

    Коментиран от #139

  • 107 Дизела

    10 3 Отговор

    До коментар #103 от "Добре че чу от мен за кокилно леене":

    От теб съм го чул трънки!Това се учи в училище тухльо!Налягането не се създава с преса.От какъв метал ще е отлято купето и колко ще е дебелината на отливката?

    Коментиран от #111

  • 108 Дизела

    8 2 Отговор

    До коментар #105 от "Не го твърди гост, а аз!":

    Ти и гост сте един и същ човек.Писателя с многото имена.

    Коментиран от #112

  • 109 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #105 от "Не го твърди гост, а аз!":

    Айде стига писа лягай си вече гост.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Хайл

    9 1 Отговор

    До коментар #107 от "Дизела":

    Сега вече ще звъни на мъск да пита🤣🤣🤣🤣
  • 112 Хайл

    6 2 Отговор

    До коментар #108 от "Дизела":

    Утре може и от твоя ник да пише.опитвал е с моя но не му се получи🤣🤣🤣

    Коментиран от #113, #120, #125

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Мосю експерт

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Псевдо екология":

    С какви -вози се вади черната мaзга (петролни кладенци и нефтени разливи, платформи в океана), с какви потъващи танкери и влакове-цистерни се транспортира, къде и как се рафинира, с какви цистерни се дистрибутира и с какви кюнци се гори да метат черни турлуци отзад. Скрий се и не се показвай!

    Коментиран от #137

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Баш тарикат

    19 0 Отговор

    До коментар #115 от "Тарикат":

    Ние се изнесохме в големи къщи в околностите на София, а селтаците дойдоха и накупиха апартаменти в “елитни” квартали като Манастирски ливади и няма къде да си паркират колите през седмицата.🙈🙈🙈

    Коментиран от #172

  • 117 ПкП ГАНЯ-КЮЛЧЕ

    7 2 Отговор
    ВЪВЕДЕ ТОЛКОВА ЗАПОВЕДИ ЗА ЕДИН ДЕН КОЛКОТО ТУК ЗА 33 ГОДИНИ
  • 118 11112223

    15 1 Отговор
    Не се заблужвавайте, няма глобално затоплянел Въглероните емисии не са от значение. На земята многократно и имало по-топли и по-студени периоди от сега . Ако някой вярва в емисиите, може да обесни това с "тежката промишленост на динозаврите".
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Дизела

    6 2 Отговор

    До коментар #112 от "Хайл":

    Той писателя този номер го прави редовно.Виждал съм го да пише с ник гост,Гост,Дизела,дизела,Димов,Радев,Фау Ве,Хе хе и много други с цел да ги злепостави и да им се присмива.
  • 121 Пея

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Каишков":

    Кой, камионЪТ

    Коментиран от #127

  • 122 гост

    10 5 Отговор
    И мумията няма да изкарта два мандата. То може и един да не изкара ...
  • 123 Въпрос?!

    14 2 Отговор
    Ако може Г-н Президент...?!Какво правим със стотиците тонове неекологични отпаднали акумулаторни батерии,които все пак не са вечни...?!Какво правим с неекологипното производство на същите тези батерии...?!
  • 124 Дааа

    11 4 Отговор
    и после Илон да обяснява на всички приказката за Рокфелер ябълката и дядо му! Никаква държавна помощ за Тесла,той сам бе ,сам! С тези две ръце и с простата си глава! Е, и с подходящия президент!
  • 125 Xaйл

    6 7 Отговор

    До коментар #112 от "Хайл":

    Разбира се че мога да пиша с великия ти ник, но не ми интересно

    Коментиран от #145

  • 126 Щедрия

    5 4 Отговор
    Черпя всички тръмписти по едно сочно чорибе хаха!
  • 127 Каишков

    3 7 Отговор

    До коментар #121 от "Пея":

    Да не си даскал по Български език ? Имах един дето поправяше некролозите по улицата .

    "камиона е производна форма на камион (ед. ч. непълен член)."
    "камионът е производна форма на камион (ед. ч. пълен член)."

    Ако можем да заместим думата с "той" пишем пълен член. В останалите случаи непълен.
    Пример - "ДокторЪТ прегледа пациентА"

    В случая - "най продавания автомобил е камионА ."

    Коментиран от #128, #130

  • 128 Шегичка

    5 0 Отговор

    До коментар #127 от "Каишков":

    След Е винаги членът е пълен!

    Коментиран от #133

  • 129 Некой си

    6 1 Отговор
    Щатите все още нямат електрически влак, освен градските железници.
    Бая ще има да работят, докато стигнат останалия свят.
  • 130 Каназирев

    6 0 Отговор

    До коментар #127 от "Каишков":

    КамионЪТ е най-продавания автомобил

    Коментиран от #132

  • 131 Зайко Байко многознайко

    8 4 Отговор
    Човек иска да чува това което му харесва а политиците правят точно това, винаги в медиите се въэхвалява крайния продукт! Сега ако се эамислим от къде и как идват, как се проиэвеждат теэи батерии, колко енергия е необходима эа проиэводството, какво е эамърсяването на околната среда, ще стигнем до иэвода че и електричките не са природоцелесъобраэни! Всички усилия са насочени към прераэпределение на паэарите и контрол на информационните потоци от страна на раэличните лобита! Сметката вече се досещате кой я плаща!🙊🙉🙈
  • 132 Каишков

    2 4 Отговор

    До коментар #130 от "Каназирев":

    В случая обаче излечението не е построено така - " КамионЪТ е най-продавания автомобил" , а обратно "най продавания автомобил е камионА ".

    "СилниЯТ вятър гътна саксиите ми от первазА ".
  • 133 Каишков

    3 3 Отговор

    До коментар #128 от "Шегичка":

    ПациентЪТ подаде ръка на ЛекарЯ .
    ЛекарЯТ прегледа пациентА.

    най продавания автомобил е камионА.

    Коментиран от #134

  • 134 Според мен

    3 1 Отговор

    До коментар #133 от "Каишков":

    Случаят е "всъщност съседът е лекарят"

    И автомобил и камион се отнасят за един и същ предмет, следователно се членуват и двете с пълен член.
  • 135 мислещ

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аз40🏴‍☠️":

    Електромобилите замърсяват природата още повече.
  • 136 !!!!

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Ще видим":

    Ако слушаш Бойко още преди година имахме 250 автомобилни заводи. Колко му е до изборите да направим поне още 300 за електромобили!
  • 137 Псевдо екология

    6 0 Отговор

    До коментар #114 от "Мосю експерт":

    И що да не се показвам.С какво твойте доводи отхвърлят изгореният от контейнеровозите дизел и понижават замърсяването им.Кво ти става не виждаш ли истината или си китаец или търгуваш с тях няма друга логика да защитаваш това замърсяващо производство.Техните заводи не работят ли с гориво няма ли танкери.Ти си глпак запиши си го на стената със спрей че си Глпак с главно Г.
  • 138 Внимавай Байдън...!

    4 0 Отговор
    Първите впечатления и действия са много важни...!
  • 139 домакин

    6 0 Отговор

    До коментар #106 от "Хаха":

    А също и ти умник! Вече ако ще и хиляда ника да смениш,пак си оставаш пълен непрокопсаник...госте..хахахаха...
  • 140 разбирачи

    1 3 Отговор
    Българските путинисти се оказаха големи разбирачи по американските въпроси. Не берете ядове за американците, няма да ги стигнем никога.
    По -добре да разчистим нашата кочинка от проруските предатели.
  • 141 волен сидеров

    6 0 Отговор
    РАДОСЛАВЧО-ПОТЪРСИ МАМЕ ИНФОРМАЦИЯ ДА ВИДИШ КО СТАВА В САЩ И СТИГА С ТОЗИ БАЙДЪН-АЙДЕ МОМЧЕ БЪДИ ИСТИНСКИ ДЖУРНАЛИСТ
  • 142 Киро Краваря

    2 2 Отговор
    Руските и източногерманските коли са номер 1!!!!
  • 143 Criminal

    5 1 Отговор

    До коментар #92 от "пиджа":

    Момче, като излезеш от населеното ти място, през храстите, като мишок, тогава се обяснявай........и как е черния варел на покрива, топли ли вода, че да умиеш главата, за краката е ясно, че е на дъжд под улука......и аз съм селски, ама са ме учили на хигиена, така, че не ми говори, кой намирисва с ханцунга от руския пазар.............
  • 144 ДядоСтою

    4 0 Отговор
    КАКВИ КОЛИ ПРОИЗВЕЖДАХА САЩ ЧЕ ЗАБРАВИХ?
  • 145 Хайл

    3 4 Отговор

    До коментар #125 от "Xaйл":

    Щото си тъп...та какво те беше научила сестра ми? Кажи как сестра ми научи баща ти да прави като вятъра на турските шофьори на околовръсното,щото само му ревеш че искаш тесла а пари йок,та е отишъл да е простатут

    Коментиран от #148, #150

  • 146 TSLA

    0 2 Отговор
    Интересно ми е що за човек гледа снимката в началото на статията и рупа ли рупа!
  • 147 1v1

    0 4 Отговор
    искате или не -> всичко ще е ток (и (без)жица) след време. Започвайте да се ориентирате правилно.За да не сте изненадани.
  • 148 Xaйл

    3 3 Отговор

    До коментар #145 от "Хайл":

    сестра ти ми разказа за тежкото ви детство, съчувствам, не е лесно да израснеш в семейство с двама татковци
  • 149 Софиянеца

    4 2 Отговор
    Да нап*равим *Бай*дън за к*мет на София, че да вземе да забрани всички дизели - пушещи печки. От дизела излиза само отрова, много отрова!!! В София от 100 дизелови автомобила само 1-2 са в нормите. Всичко останало е изкормено (без катализатор и филтър за твърди частици) или са за скраб.
  • 150 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #145 от "Хайл":

    Аз съм електроджендър и чакам тати да ми купи Тесла,ама друг път.

    Коментиран от #153

  • 151 Чук

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "А троловете се притесняваха за Tesla":

    За троловете не е ясно, но за тъпанаритд "се изионери" е сигурно!
  • 152 someone

    2 0 Отговор
    само забравяме лек детайл тока не се произвежда само от екологично чисти източници , а от централи на въглища например, тоест ефекта е нула, да не говорим за батериите на тези коли , които ще замърсяват в пъти повече.
  • 153 Буха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #150 от "гост":

    И като се засечете по прашки на прайда с Хайл и Дизела как ще реагирате?

    Коментиран от #154

  • 154 Ще викнат и Турбо

    0 3 Отговор

    До коментар #153 от "Буха ха":

    И ще направят четворка. Не знам как, но за човек с разчетворение на личността, все ще намери начин!

    Коментиран от #156, #157

  • 155 Спиро Киров

    0 0 Отговор
    Мумията се развихря.
  • 156 Дизела

    4 0 Отговор

    До коментар #154 от "Ще викнат и Турбо":

    Няма шанс да се засечем там.Ще ходиш сам на прайда.Там ти е мястото джендърче.
  • 157 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #154 от "Ще викнат и Турбо":

    Сега е модерно да си джендър хахахахах и да караш Тесла

    Коментиран от #158

  • 158 Разбира се че всички сме джендъри

    0 3 Отговор

    До коментар #157 от "гост":

    И аз съм джендър. Male gender. Вие всички останали не сте ли? Защо се опитвате да се обиждате с това, вместо да се гордеете като мен.

    Коментиран от #159, #160, #161

  • 159 Дизела

    4 0 Отговор

    До коментар #158 от "Разбира се че всички сме джендъри":

    Ти може да си джендър.Аз съм мъж,не ги признавам тези дивотии на либерастите.

    Коментиран от #162

  • 160 Пишката

    4 0 Отговор

    До коментар #158 от "Разбира се че всички сме джендъри":

    отрязаха ли ти бе дженди хахахахахаха сега седнал ли пикаеш хахахахахаха
  • 161 Ти си

    4 0 Отговор

    До коментар #158 от "Разбира се че всички сме джендъри":

    джендър! Превода в Гугъл ли го гледаш? Джендър на английски означава род! Джендър идеологията отрича половете.Джендър означава безполово същество, което има право да избере пола си хахахахахаха пълни тъпотии
  • 162 Аз съм си male gender и се гордея с това

    0 3 Отговор

    До коментар #159 от "Дизела":

    Ти като си трансджендър, който от жена е станал мъжки пол, какво ми се правиш на по мъж от мен?

    Това че използвате думите без да ги разбирате, си е лично ваш проблем.

    Аз си имам пол и се гордея с него! Вие като сте безполови и се гордеете с това, никой не ви пречи, но стига сте ни го натрапвали, че не искате да сте никакъв пол. Аз искам и си държа на джендъра (пола).

    Коментиран от #163, #164

  • 163 Дизела

    4 0 Отговор

    До коментар #162 от "Аз съм си male gender и се гордея с това":

    Пак си ползвал Google translate гост,това е машинен превод и често не е верен.Джендърите не признават понятието "пол".За тях пола е без значение.Всеки може сам да се самоопределя според джендър идеологията хахахахах пълни глупости.На английски sex е пол,а gender е род.Така е,като си бъркаш в носа в час по английски!

    Коментиран от #166

  • 164 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #162 от "Аз съм си male gender и се гордея с това":

    Разбрал си ти какво е джендър хахахахах и се гордееш с това петролофил , прочети малко информация преди да пишеш глупости хахах на Дизела пишка ли са му пришили бе хахахахах

    Коментиран от #165

  • 165 Дай източника на какъвто и да е език

    0 2 Отговор

    До коментар #164 от "гост":

    Да видим какво означава джендър? Това че вие го използвате като обидна дума, не означава че това наистина е така.

    Джендър е термин за това, какъв пол се самоопределя индивида. Може някой пут@о като тебе, да се самоопредели и запише като жена или безполов (джендър неутрален) в документите си, въпреки че Господ при раждането му е дал мъжки полов орган и пикае прав.

    Тоест всеки един е някакъв вид джендър, било то мъжки, женски или неутрален. Очевидно се затруднявате с избора дори когато се замислите и го приемате тежко.

    Аз съм мъжки джендър и се гордея, а това че ти се срамуваш и го приемаш за обидно, защото ти е трудно да избереш какъв джендър да бъдеш, си е твой проблем! И да искаш, няма как да ме обидиш на джендър. Аз дори не се замислям при избора.

    Коментиран от #167, #168

  • 166 Грешка. Горния коментар беше до тебе

    0 2 Отговор

    До коментар #163 от "Дизела":

    Защото ти си затрудняваш със самоопределянето.
  • 167 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #165 от "Дай източника на какъвто и да е език":

    Виж какво пише в Уикипедия там е написано простичко хахахах като за тебе,дано разбереш мисленето не ти се отдава хахахах
  • 168 Дизела

    2 1 Отговор

    До коментар #165 от "Дай източника на какъвто и да е език":

    Виж си личната карта,ако имаш такава ,ако си над 14 години.В графата пол/sex М/М или Ж/F.Никъде не виждам да пише джендър,а пол/sex.При регистрация в хотел в чужбина,на формуляра също пише sex M/F.Английски учил ли си?

    Коментиран от #169, #170

  • 169 Е нали затова беше пушилката

    0 2 Отговор

    До коментар #168 от "Дизела":

    Нали искаха вместо sex да пише gender дори и в личните карти и всеки сам да си избира какъв пол да е. Към момента в личните карти полът се определя по биологичните особености и можеш да го смениш само ако си направиш операция за да си смениш външните полови белези.

    Дори си има понятие трансджендър - такъв който е сменил външните си полови белези и се е превърнал от мъж в жена или от жена в мъж дори биологично, а не само психически.

    Дали е записано в личните карти или не, то всеки има джендър и си го избира сам, независимо от външните полови белези. ВСЕКИ! Без изключение!
  • 170 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "Дизела":

    защо си губиш времето да му обяснаваш на джендьо хахахахахаха той много добре разбира, че си прав,но ще върти суче и няма да си признае хахахахахаха щял да си избира пола джендьо

    Коментиран от #171

  • 171 Ей го още един

    0 2 Отговор

    До коментар #170 от "Гост":

    Дето му е трудно да си самоопредели пола! Пък и се гордее с това и обижда останалите, че знаят какъв пол са. Ех докъде я докарахме! Безполовите да се присмиват на мъжете!
  • 172 789

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Баш тарикат":

    Нещо имаш грешна информация! Имам апартамент в Манастирски ливади и си паркирам двата Мерцедеса в подэемния гараж, сигурно си си купил къща в Брусарци!? 💩🙈🙊🙉