Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 15:05, обновена 2 Февруари, 2021 15:09 2 650 4

Болен от коронавирус спечели "24-те часа на Дайтона"

  • автомобилно състезание-
  • дайтона-
  • коронавирус

Испанският пилот стартира в надпреварата, но по време на състезанието се оказа, че има COVID-19

Болен от коронавирус спечели "24-те часа на Дайтона" - 1

Победители в тазгодишния 24-часов маратон на Дейтона, който се проведе в последния уикенд на януари, станаха пилотите на фабричния екип на Corvette Racing. Шофирайки специално подготвеният Chevrolet Corvette C8.R, Джордан Тейлър, Ники Катсбург и Антонио Гарсия победиха в класа GTLM.

Интересното обаче е, че испанският пилот Антонио Гарсия, който започна състезанието и се бори за преднината през първите няколко часа, мистериозно не го завърши. По време на един питстоп, той предаде колата на съотборник, но така и не се качи зад волана до самия край на маратона. По каква причина - екипът не докладва.

Джордан Тейлър и Ники Катсбърг управляваха Corvette до финала, побеждавайки втория екипаж на Corvette Racing и пилотите на BMW M8 GTE. Гарсия обаче не се появи и на церемонията по награждаването.

Едва след финала представителите на отбора казаха защо испанецът пропусна по-голямата част от състезанието. Оказа се, че по време на състезанието е пристигнал резултатът от PCR теста на Гарсия, който се оказал положителен.

Всички състезатели и служители на екипа са тествани за коронавирус преди пристигането си в САЩ и в навечерието на напускането на страната. Екипът заяви в изявление, че първият тест на Гарсия е бил отрицателен.

А вторият тест, резултатите от който стават известни по време на състезанието, разкрива наличие на коронавирус в пилота. Испанецът кара болестта без симптоми.

Така Гарсия се превърна в първия автомобилен пилот, спечелил състезание, докато е заразен с COVID-19. За 40-годишния Гарсия тази победа е трета в "24-те часа на Дайтона".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алхимик

    9 1 Отговор
    имам съмнение ,че напитката "red bulls" съдържа коронавирус
  • 2 Да е болен

    13 1 Отговор
    Колко да е болен? То туй, ковид, също кат колики -малко сода и -айде на пистата!
    Бързо на опашката за ваксини! Тряа се продават, за ко сме ги праили?
    И утре в общината да си носите сертификата, щото не е важно да си преболедувал. Важно е да си ваксиниран.

    Коментиран от #3

  • 3 Този

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да е болен":

    Болен е човек с клинична картина. Тоя не е болен а има наличие на вирус в организма си. Впрочем и на още хиляди други вируси с които живеем безсимпромно и обитават ХомоСапиенса!!
  • 4 ⫖⩵⫐

    3 1 Отговор
    Най-вероятно е пил кока кола преди теста, за това му е отчел.