Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 13:05 6 676 33

Land Rover Defender се изправя в битка срещу Jeep Wrangler и G-Class (ВИДЕО)

  • jeep-
  • wrangler-
  • mercedes-
  • g-class-
  • land rover-
  • defender

Кой ще спечели в дърпането на въже?

Land Rover Defender се изправя в битка срещу Jeep Wrangler и G-Class (ВИДЕО) - 1

Вместо драг надпревара, каналът на CarWow предлага на нашето внимание по-подходящата за трите джипа надпревара в теглене на въже. Един срещу друг се изправят три модерни офроудъра с дълбоки корени в изявите извън пътя. Немският Mercedes-Benz G-Class, американският Jeep Wrangler Rubicon и най-новият представител на английската кралица, Land Rover Defender.

Два дизелови срещу един бензинов автомобил, компютърните технологии срещу чистата механика или автомобилна битка между държавите, така може да се определи видеото, което може да изгледате малко по-надолу.

В първата надпревара един срещу друг се изправят Land Rover Defender със своя 2.0-литров дизелов мотор с 240 конски сили и 430 нютон метра и Jeep Wrangler Rubicon със своя 2.0-литров бензинов мотор с 270 конски сили и 400 нютон метра. Макар, че е по-лек с 400 килограма, Wrangler-ът разполага с блокировка на предния и задния диференциал, „рошави“ гуми, както и бавни предавки, докато новият Defender впряга всички нови технологии в опит да бие добре доказалата се механика.

Във финалната втора битка Jeep-ът се изправя срещу тежащия 2.5 тона Mercedes-Benz G350, който под капака си крие 2.9-литров дизел с 286 конски сили и 600 нютон метра, като отново гумите не са най-подходящите за целта, но предимството тук е заключването на трите диференциала. Как ще завършат двете битки и кой ще бъде последен, може да видите във видеото долу, а след това може да гласувате на нашата анкета, за да кажете " КОИ, СПОРЕД ВАС, ПРАВЯТ НАЙ-ВИСОКОПРОХОДИМИТЕ АВТОМОБИЛИ?"


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горски

    73 9 Отговор
    Ленд Ровър е един изключително некачествен автомобил. - Пълен барутник! - Могат да я сложат в класацията за най- много повреди на автомобил.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Номер 1

    49 17 Отговор
    Мерцедес си е мерцедес!
  • 3 Ловец

    36 6 Отговор
    Най-проходимият джип в момента на пазара е Wrangler Rubicon. Новата гега с тея носачи вече е само да катери рампата на паркинга на The Mall
  • 4 Ей пъдар

    16 37 Отговор

    До коментар #1 от "Горски":

    Тия в Африка където още си караг,и 40 годишните Ровъри БЕЗПРОБЛЕМНО надали "мислят" като теб!?!?

    Коментиран от #17, #33

  • 5 Вики

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Горски":

    Не може да пишеш толкова силно обобщено че Ленд Роувър е боклук! Дефендър е най-здравият и истински офроудър за разлика от отпадъка Рейндж Роувър!
  • 6 Курумпе

    24 1 Отговор
    Джип Вранглер Сахара с 4литров мотор - това е правилното.Г-гата е уникална, но безумно скъпа и тежка за поддръжка, а и подразделениет и - Унимог е перфектното за Офф-роуд.
    Ленд Ровер ...е направил единствено и само модела Дифендър...и то от старата генерация/ него може и да карт по Африка на 30години, но друго - НЕ/, останалите модели на марката са СКРАП и до гарнцията са проблемни, а след това щасливци са отървалите се от тях.
  • 7 Оффроуд Бг

    28 1 Отговор
    Ланд Роувъра няма да го коментираме,другите два имат останало по нещо от предците им.Теглителната сила на Мерцедеса е голяма 600нм.,дизел е,което пак е предимство пред бензиновия Вранглер,но това е що се отнася до тегленето.Ако говорим обаче за офроуд способности нещата стават на кантар,а даже и леко в превес на Вранглера особено ако се лифтне.В стоков вид пак е пред Мерцедеса,заради заводско по-добрите ходове на окачването,Мерцедеса има три блокажа,но е доста тежък,което е минус при тежък офроуд на кал примерно.
    За офроуд бих взел Вранглера а за гъзария д Банско или Боровец Мерцедеса.:))
  • 8 Японеца

    32 0 Отговор
    Трябва да са с еднакви гуми!
  • 9 Фен на офроуда

    17 0 Отговор
    В интернет е пълно с подобни клипове. Моето мнение е че при 4х4 основни са уменията и гумите при сходни параметри от различни марки.
  • 10 Джуган

    8 7 Отговор
    Ха ха, смешна надпревара, какво общо имат конските сили? Джуганът има точно 109 к.с. и ми е много интересно как тези момченца ще ме издърпат. Същото се отнася и за Сайбъртрътката. За собствениците на СУВчета пояснявам че най важният фактор е теглото, а след това са гумите и блокажите, и чак след това въртящ момент и предавателните числа в ск.кутия, диф и раздатка
  • 11 От друга страна

    15 1 Отговор
    Абсолютно тъп и безсмислен тест. Това е тест за гуми. Няма нищо общо с проходимост или мощност, защото като се загуби сцепление каква полза от мощността и всичките блокажи? Просвета важен за проходимоста какво значение има при този тест?
  • 12 тарикату

    11 4 Отговор
    Новият дефендър е боклук с алуминиеви носачи и сумати пластмаса.

    Старият дефендър става, но е със слаби мостове.
    Старата г класа е добра, новата не става, прекалено е слаба за гората.
    Вранглерът ако е рубикон е добре, другите са слаби.
  • 13 ПЕНКО

    5 12 Отговор
    ВСИЧКИ РУСКИ ДЖИПКИ СА ПО ДОБРИ В ТЕЖКИ КЛИМАТИЧНИ УСЛОВИЯ И ОТ "РЕНДЖ " И ОТ "ФЕНДЪР " И ОТ "ДЖ ПИ -МЕРДЖАН " -ПО ЦЯЛ СВЯТ ГО ЗНАЯТ --- КЪСНО Е ЗА ХАКЕРСКА РЕКЛАМА !?!?!? САМО -" ТОЙОТА ТУНДРА" -ПИКАП--- Е НЕПОБЕДИМА !!!!!!!!!!!
  • 14 оня с коня

    3 12 Отговор
    В Анкетата за най-проходим Джип на 1-во място са Япония,следва Русия,Америка,Германия,Англия.Аз ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРМАНИЯ!Естествено в Теста в Случая няма Особено значение нито Мощността,нито Просвета/Клиренса/- важни са Предавките и Гумите,ОСОБЕНО ТЕЖЕСТТА но МПС-то спомагаща за по-доброто сцепление "на Трева".И така:КЪДЕ Е Прехвалената РУСИЯ с нейните високопроходими "Ниви" и всякакви други Щуротии,ГРЪМКО ВЪЗХВАЛЯВАНИ от Рускофилската Диаспора в Бивша Братушкова България?Няма я.Ама НЕ ЗАЩОТО е дискриминирана от Тестващия Екип,а защото...ПРОСТО НЕ ЗАСЛУЖАВА ВНИМАНИЕ.

    Коментиран от #19

  • 15 Алфа Вълкът

    4 6 Отговор
    Имали по 300 коня, аз ако упрегна 300коня и коли ще ги влача на куп и ще ги закарам на вторични!
  • 16 Факт!

    4 12 Отговор
    Кви гуми бе клоуни нютонметеи се гледат тука.
  • 17 Еми карат

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ей пъдар":

    ги щото са 40-годишни, днешните са наистина пълен боклук като надеждност
  • 18 ЗАПУМНЕТЕ УТ МЕНЕ

    10 3 Отговор
    Колкото е по лек жипа/ сузуки х90 или витара или дори нива вероятността да потънете е най малка и вероятността двама човека да ва избутат е НАЙ ГОЛЯМА. СИЧКИ ДРУГИ КИТЮЦИ ЧАКАТ ДРУГ КИТЮК ИЛИ БЕЛАРУСА. НА РЪЦЕ ДА ГИ ИЗБУТАШ.... АБСУРТ...
  • 19 сектант

    6 7 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Гласувах за други защото не намирам Румъния.Как може да се направи класация за високопроходим джип и да няма Румъния в нея?
  • 20 детска радост

    16 1 Отговор
    Всеки лаик с елементарни познания знае че преимущество в тези тегления в хлъзгава трева има по-тежкия.

    В случая Мерцедеса е с 500 кг повече от Джипа.

    Това е половин тон отгоре за тези, които не знаят мерните единици и се радват на клипчета в интерент

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аку сложат в Жипа 10 торби

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "детска радост":

    Цимент ша са случу обратното жи класата ша я влачат кьт парцал.... Ама не им идва на акьла...
  • 23 Некой си

    4 1 Отговор
    Абсолютно неадекватно сравнение!
    Три автомобила с три модела гуми и с различно тегло.
    При офроуда 90% от проходимостта зависят от водача и гумите.

    Коментиран от #25

  • 24 Гост

    1 1 Отговор
    Да предположим, че всички са с еднакви като размер и цолаж гуми - ще спечели по тежкия автомобил. А в реални офроуд сравнения ще загуби именно по тежкия. Дори и една Уазка да сложа, ако е по-тежка от Рубикона и тя ще го издърба с нейните 80-90 коня и включена раздатка.

    Коментиран от #26

  • 25 Махмуд

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Некой си":

    Ти ми дай Ге Ваген със сликове и седни в една Нива с квито искаш гуми.Ще те тегля от Копитото до Кършиака.

    Коментиран от #32

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Цецо Цв

    3 1 Отговор
    На Инспектора джипката е най-яка, дето отиде, свлачища тръгват.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ежко

    1 0 Отговор
    Всъщност гумите имат много по-голямо значение за драг тестове отколкото другите показатели на машините.....
  • 30 Май

    1 2 Отговор
    Имат един пропуск в експеримента. Страхуваха се да ги закачат и двете джипки едновременно за Мерцедеса и да им вземе акъла .
    Тогава какво щяхте д а коментирате???
  • 31 Вито Андолини

    0 0 Отговор
    Много смешно ми става, като чета експертните изказвания. Един отрича гумите, друг теглото... В такива тегления има само ЕДИН показател, който има значение. Това е СЦЕПЛЕНИЕТО с настилката. А то е сувкупност от гумите и теглото заедно. Това с блокажите е пунта мара, когато има сцепление на задвижващите гуми. Беларуса е само на задно, но ще дърпа и трите жипки заедно с тяхното 12х12. Ако сложим един Чирон 2 тона със сликове на лед и му закачим един трабант на гуми с шипове, въпреки 3 пъти по-малкото тегло, мухата ще дръпне слона. Когато стане дума за офроуд, има значение много повече от гумите и техниката, а не от водача, както някакъв тиквеник се изказва по-горе. Уменията на водача са важни при двуколесните МПС, където се изисква баланс. В жипката трябва само да си навдигнеш едната буза, за да освободиш място на пръднята... Вземи си едно хубаво ЦРВ с най-хубавите гуми, аз ще съм с Джимни и същите гуми, да видим кой ще пробие по-далеч... щом мислиш, че водача е по-важен от техниката, а аз не карам офроуд жипки и нямам умения в това.
  • 32 Некой си

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Махмуд":

    Това е "драг", бе, драги!
    Не е офроуд.
    Аз последните 3 години съм теглил от преспите две Г, три Ку7 и два Туарег-а.
    Ти не знам какво си теглил, щом някой трябва да ти ДАВА.
  • 33 Офффффф

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ей пъдар":

    Дфендър вече нееее.Чисто нов от МФ-12 години ми стърка живота тоз БОКЛУК .ПО ДОБРЕ ДА СИ БЕХ взел 6 УАЗКИ .