Last news in Fakti

1 Февруари, 2013 10:09 3 051 10

Spyker пуска конкурент на Porsche 911

  • spyker-
  • c8 aileron

Холандската компания Spyker Cars подготвя съперник на култовото Porsche 911, съобщава De Telegraaf. Прототип на колата ще бъде показан на автосалона в Женева през март.

Засега липсват подробности за возилото. Известно е единствено, че конкурентът на 911 ще бъде по-малък на габарити и доста по-евтин от единствения сериен Spyker - C8 Aileron. Той има пространствена рама от алуминий и се оборудва с 4.2-литров атмосферен двигател от Audi с мощност 400 к.с. Досега са произведени 14 Aileron-а с цена 200 000 евро всеки.

В момента заводът на Spyker в гр. Зееволд бездейства. Компанията се готви за възобновяване на производството. През април миналата година шефът на компанията Виктор Мюлер (бивш собственик на  Swedish Automobile N.V., която купи фалиралия Saab) обяви, че търси инвеститор, готов да вложи 25 млн. евро в серийното производство на всъдехода Spyker D8 Peking-to-Paris.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    0 0 Отговор
    Няма как да конкурира 911 по продажби. Абсолютно никакъв шанс, защото 911 вече от 40 години си има изграден пазар с мнооого почитатели.
  • 2 така мисля аз

    0 0 Отговор
    според мен нямат впредвид кокнкурент по продажби, а конкурент по показатели и т.н.

    Коментиран от #3

  • 3 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "така мисля аз":

    Ами понеже пише "конкурент на 911", а те 911 са една камара разновидности. Та ако беше по-показатели щеше да е хубаво да кажат точно коя 911 ще конкурират.
  • 4 686

    0 0 Отговор
    дизайна е катастрофа

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 686

    0 0 Отговор
    дори белия цвят не го спасява
  • 7 Сър Джон

    0 0 Отговор
    Отпред прилича малко на Мазерати, във фаровете та Аston и като цяло на нищо за една торба пари.
  • 8 Кофти

    0 0 Отговор
    деца, по-добре бягайте да си играете на двора, вместо да коментирате неща, които не са ви ясни...
    Първо прочетете историята на СПАЙКЪР, която датира отпреди 100-ина години, пък тогава коментирайте марката... Да не говорим, че дизайна на С8 е от 2000-та, проверете и него и пак се обаждайте на какво приличала... Пубери!
  • 9 330и

    0 0 Отговор
    много грозен отвор /решетка/
  • 10 Дудук

    0 0 Отговор
    Подкрепям Кофти! Спайкър е любимата ми марка за суперкар. А дизайнът е въпрос на вкус, на за мен Spyker е най-красивата кола, която съм виждал. И наистина съм я виждал отблизо на изложението в Женева. Произведение на изкуството с невероятна детайлност на изработката. Особена кабриолетът на С8 Aileron.