Last news in Fakti

4 Юни, 2021 14:54 4 539 3

Един много странен пътен знак

  • пътни знаци-
  • ограничение на скоростта-
  • сащ

В САЩ има знак, показващ ограничението на скоростта за даден участък, което е 9½ мили в час

Един много странен пътен знак - 1

В САЩ се въвеждат нови ограничения на пътната скорост, като целта е да се гарантира в максимална степен безопасността на хората. Именно поради тази причина екип от специалисти изчислява допустимата максимална скорост за конкретни участъци и така се стига до въпросният парадокс.

На територията на една от зоологическите градини в САЩ (зоопарк Кейп Мей в окръг Ню Джърси) има необичаен пътен знак. Факт е, че този път има ограничение на скоростта от 15.3 км/ч или въпросните 9.5 мили в час или както е указано на табелата 9½. Но за поставянето на този знак си има основателни причини.

Видеото със знака придоби популярност в Тикток. Един от потребителите на услугата, който работи като транспортен инженер, реши да обясни защо ограничението на скоростта е толкова странно.

Факт е, че колите се появяват по този път доста рядко и няма маркировка между лентите. Това обикновено кара хората несъзнателно да шофират по-бързо, тъй като пътя изглежда по-широк.

Знакът за ограничение от 9½ мили в час привлича вниманието на водачите и ги принуждава да следят скоростта на превозното средство, което намалява вероятността от нарушение на правилата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Snake

    11 1 Отговор
    Тук, в България, ако това се случи, "шофьорите" ще го тълкуват като карайте с максимална скорост.
  • 2 Иво

    10 3 Отговор
    Тъпотия американска!!" Пътя изглеждал по широк" хахаха...те ако знаят какви пътища имаме тука...
  • 3 Бай Шиле

    4 0 Отговор
    На изхода от Бургас към Созопол има още по тъп знак от този.Най обезопасения надлез в Европа,около който няма никакви сгради и само алпинист би могъл да го пресече има знак 50 км/час.В София на Цариградско,като излизаш към ТV кулата, от 80 за шест метра трябва да намалиш на 30.И с марсиански автомобил това е невъзможно.