Last news in Fakti

8 Юни, 2021 10:33 5 505 8

Kia представи новия Sportage

  • kia-
  • sportage

Кросоувърът Kia Sportage от пето поколение се е променил много на външен вид в сравнение с предшественика си и е станал подобен на електрическия автомобил EV6 и новия Sorento

Kia представи новия Sportage - 1

Kia представи пето поколение кросоувър Sportage. На местния пазар продажбите на автомобила трябва да започнат през юли. В бъдеще иновацията със сигурност ще се появи на нашия пазар, но точните дати на дебюта все още не са обявени.

Кросоувърът от пето поколение се е променил много на външен вид в сравнение с предшественика си. Дизайнът на модела напомня на електрическия автомобил EV6 и на новия Sorento. Kia заяви, че дизайнерските ателиета от различни страни по света, ръководени от Карим Хабиб, който наскоро се премести в корейската компания от Infiniti, са работили по екстериора на автомобила.

Sportage получава фронтална оптика със сложна графика, LED дневни светлини с форма на бумеранг, нови фарове, модифицирана решетка в стил "усмивката на тигъра" и покрив с по-наклонена линия. Визуално колата е станала забележимо по-голяма от модела от четвърто поколение, но точните цифри все още не са обявени.

Kia представи новия Sportage

За кросоувъра е подготвена и версия за всички терени, наречена X-Line. Тази модификация се отличава с други брони, различни релси на покрива и специален защитен обвес отстрани на каросерията.

Kia представи новия Sportage

Sportage получава цифрово табло за управление и мултимедиен екран, които са комбинирани в едно цяло - в стила на новото поколение на модела Sorento. Също така във вътрешността на SUV-то има шайба, играеща ролята на селектор на скоростите, нова централна конзола и волан с три спици.

Kia представи новия Sportage

Петата Kia Sportage е построена на една и съща платформа с новия Hyundai Tucson, който дебютира през септември 2020 г. Всички останали технически характеристики на автомобила се пазят в тайна от корейците. Очаква се линията на двигателите да включва бензинови атмосферни и компресорни двигатели.

Kia представи новия Sportage

Също така на клиентите ще бъде представена хибридна версия на кросоувъра с мощност около 230 конски сили. Kia Sportage ще се предлага с редица усъвършенствани системи за активна безопасност, включително асистент за поддържане на лентата, аварийно спиране, асистент за слепи зони и асистент за паркиране.

Kia представи новия Sportage


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AIK

    24 6 Отговор
    Готино изглежда! Корейчетата вече доста години са на ниво, но съответно и цените се качват. Като искаш качество си плащаш за него. ;)

    Коментиран от #6

  • 2 БатП

    17 2 Отговор
    Тоя концерн е решил, че ще залага на противоречиви дизайни и това е.
  • 3 Ежко Бежко

    23 2 Отговор
    Ако и ценово се припокрива с досегашния модел това хич не е лошо автомобилче. Браво, Киа! Следя какво правят в последните 5-6 години, карал съм Сорентото преди последното, пробвал съм последния Спортидж, имам наблюдение над няколко Сийда и това, което виждам ми харесва.
  • 4 Асд

    7 6 Отговор
    Е само за мен ли предницата в отврат? Отзад е Ок, вътре е супер, но това нещо отпред не прилича на нищо… Представям си го по българските пътища и дупки, все едно тостер в тръгнал по улиците… прекалено странна е предницата, както новия Хюндай Тусон
  • 5 Асд

    4 1 Отговор
    Сега се сетих на какво ми прилича… все едно някой войник от Star Wars е използван за дизайна
  • 6 сектант

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "AIK":

    е стига де - прилича на понтиак ацтек, няма кво да се лъжем
  • 7 Опаа

    5 1 Отговор
    Поне изглежда по-добре от новия Туксон.

    Коментиран от #8

  • 8 КИА фен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Опаа":

    КИА винаги е изглеждала по-добре на външен дизайн от ХЮНДАЙ, в цялата гама модели