Last news in Fakti

17 Юни, 2021 15:57 5 232 11

Направи си сам: Старт бутон от ключ за лампа

  • направи си сам-
  • bmw-
  • старт бутон

Някой път модификациите не са толкова успешни

Направи си сам: Старт бутон от ключ за лампа - 1
Снимка: Reddit

Живеем в страна в която модификациите по колите никога не са ни изненадвали и сме ставали свидетели на какви ли не решения в името на домашната направа. Снимката, която може да видите под този текст също показва едно доста интересно решение, а снимката с незнайна локация бе споделена в Reddit.

Можем да видим как BMW от 90-те години на миналия век се е сдобило с модерна технология или поне такъв е бил началният замисъл. Подобно на новите модели на марката, така и този „баварец“ вече се пали с помощта на бутон.

Най-вероятно снимката нямаше да ни направи впечатление, ако решението за бутона не се състоеше от домашен ключ за лампа, монтиран над централната конзола. Освен нестандартното решение, то впечатление правят още и кабелите, които се подават от централната конзола и стигат до двойния ключ за лампа.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глупости

    22 0 Отговор
    Това е катапулта!
  • 2 Вероятно

    36 0 Отговор
    ланеца на собственика е от синджир за тоалетно казанче.
  • 3 1и2#😂😂😂😂😂😂😂

    18 0 Отговор
    Оправихте ми деня, да сте живи и здрави!
  • 4 Ммммммм

    15 0 Отговор
    А за фаровете може да се сложи щепсел
  • 5 авто

    3 2 Отговор
    Готино е виждал съм и други подобни уникални технически решения,,като отвертки забити между стъклото и уплътнението на Ладите,за да не падат,катинари по вратите и дори метален накрайник от душ на ауспуха,дървена летва за капака на багажника, и най вече тел къде ли не.Какво ли не прави българина за да покаже,че сме техническа нация,дори скача с раницата вместо с парашута.

    Коментиран от #6

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "авто":

    Моята машенка си има Бутон,като от Формула ,и не се виждат кабели,а бутонът е скрит в таблото....Не използвам Пръчки за багажникът,а имам работещи амортисьолчета,дори имам и резервно някъде,защото ....Ако сдаде пръчката .....БОли...Нямам не светеща крушка и пали от 1ви път!Между другото този Дизайн на Жигулата ми хареса....След време ще използвам такова студио перфектно я бяха направили от вътре и от вън жигулата!!!Макетата още не са изравнили......
  • 7 Пешо Келешо

    7 1 Отговор
    Движейки се по магистралата без да искаш натискаш тоя бутон и става весело за стартера 😁
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор
    Опита се увеличава с направените повреди. Когато повредите всичко, ставате експерт!
  • 9 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 0 Отговор
    Това на снимката предполагам е един ключ + един бутон. Ключа имитира даването на контакт, за да се включат сервизите на двигателя. Бутона за стартера. Трябва да се спазва последователност. Какъв е смисъла от тази рационализация, като ключа за колата трябва да е сложен на мястото си и да е "на ключ", за да не блокира кормилото в движение! Той служи и за предотвратяване на кражба. А бе, не искам да ставам експерт! 😧
  • 10 Порно

    2 0 Отговор
    Подобни устройства бяха популярни навремето, но не с ключ , а с бутон. Питал съм защо , отговора - за кеф и да съм различен.
  • 11 волан

    1 0 Отговор
    Това по подобен начин го правих през 95г с един прекъсвач тип ЦК ключ и стартов бутон за асансьор.Беше безотказно.Бях махнал целия комплект за заключване и старт защото се беше повредил ключа. На съвременните автомобили тази магия не става.Колите тогава се правеха различни рационализации с водопроводни кранове радиатори за Москвич и Волга накладки от влакови съединители рязани на фреза просто като нямаше части се включваше приложната физика. Имаше един лаф.Какъв професор е като гарнитура на главата на Осмак не може да смени.