Last news in Fakti

25 Юни, 2021 10:26 3 320 12

Skoda се цели в топ 5 най-продавани марки в Европа през следващите години

  • skoda

Компанията ще представи три нови електрически модела до края на десетилетието

Skoda се цели в топ 5 най-продавани марки в Европа през следващите години - 1
Снимка: Skoda

През изминалата вечер от Skoda представиха плановете си за бъдещето и си поставиха за цел да се превърнат в една от петте най-продавани марки в Европа до края на десетилетието. За да направят това, чехите планират да засилят позициите си в по-ниските сегменти, където можем да открием обновената Fabia например.

Освен това, компанията обяви, че в близките 10 години ще представи поне три нови електрически модела, които да допълнят гамата, която в момента се състои само от Enyaq iV. Новите „електрички“ ще са позиционирани под Enyaq от гледна точка размери и цена, като не се споменава повече за тях. Най-вероятно един от моделите ще е базиран на Volkswagen ID.3 и ще споделя сходни размери и характеристики.

Skoda се цели в топ 5 най-продавани марки в Европа през следващите години

Според стратегията, електрическите модели трябва да заемат между 50% и 70% от предлаганите автомобили от Skoda в Европа, като това ще варира в зависимост от пазара, където те се предлагат. Друга част от плановете включват подобряване на отношението към клиентите и увеличаване на онлайн продажбите, намаляване на вредните емисии и повишаване на продажбите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фолксваген.

    7 2 Отговор
    99% е тази Шкода.
  • 2 ВикиЛексъсОсло

    6 2 Отговор
    На есен ли излиза на пазара новата Фабия 2022г.?
  • 3 Пилот на Ферари

    15 0 Отговор
    Стъпката е една и много лесна. Да минат ценово под Дачия !
  • 4 Рено ентусиаст

    13 10 Отговор
    Няма как да пребори Рено ПЕжо Ситроен и Дачия а като сложим още и Хундай Киа Тойота и тн нещата стават таргични за шкода а и в Чайна продажбите невървят

    Коментиран от #9

  • 5 Имах фолксваген....(чисто нов)

    17 4 Отговор
    И го обслужвах или в марката или в Сеат. До марката имаше дилър на Шкода.Не е в БГ.Та докато чакам съм ги разглеждал и сеатите и шкодите и вагена .Никаква разлика. А ценово са почти еднакви,и повредите и тъпотиите им.Повече не искам и са чуя за тая марка.Отърнах се от нея.А ако отворите и капаците на ауди ви става ясно.Групата ваген са бездушни, скучни, скъпи трошки.
  • 6 Шляхтиц

    4 5 Отговор
    През 1970 година завърших Пражка Политехника. Най-добри чувства, спомени и пожелания към всички чехкини, чехи, Пражка Политехника и към целия Чешки Народ и Чехската Държава. Шляхтиц!!!!!!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Хо хо хо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шляхтиц":

    Поляците въщо ги харесват и поздравяват 🤣
  • 8 Ха ха ха

    13 3 Отговор
    топ 3, топ 5, топ 10, ама топ на Европа ! Защо Шкода няма масови продажби и експлоатация в Америка, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Азия (обобщено) !? Всеки интелигентен човек може сам да си отговори на този въпрос !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Рено ентусиаст

    2 6 Отговор
    До 9-ти а бе що те трият толкова много бе

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БатП

    2 0 Отговор
    Според последната статия, която сте публикували, Шкода е на 5 място. Да разбираме ли, че се целят нищо да не променят през следващите години?