Last news in Fakti

13 Август, 2021 11:53 7 139 7

Dacia Duster и Lada Niva ще се движат и с електричество

  • dacia-
  • duster-
  • lada-
  • niva-
  • хибрид

Дебютът на следващия вариант на популярния модел трябва да се състои през 2024 г. и да използва технологията E-Tech на Renault

Dacia Duster и Lada Niva ще се движат и с електричество - 1

Румънският производител на бюджетни автомобили Dacia вече разработва третото поколение на кросоувъра Duster. Според информация от largus.fr, новият Duster ще получи хибриден силов тракт.

Третият Duster ще използва платформата CMF-B и ще се появи не по-рано от 2024 година. Заедно с обновяването на външния вид ще дойдат и радикални промени в техническата част.

Автомобилът ще получи хибридно задвижване E-Tech, което вече се използва на модели на Renault като Clio, Megane и Captur. При моделите на Renault обаче, хибридният тракт е базиран на 1.6-литровият атмосферен двигател.

В Duster румънците планират да построят цялата хибридна система, базирана на 1.2-литров турбо двигател, който има индекс HR12, или на базата на атмосферния 1.8-литров (HR18), работещ по цикъла на Аткинсън.

Интересното е, че и двата двигателя сега се произвеждат в испанския завод на концерна и ще дебютират като част от хибриден силов тракт в новия Kadjar, като това се очаква да се случи през 2022 година.

Според непотвърдена информация, първият вариант ще развива мощност от 200 конски сили, докато втората версия ще има мощност от 280 конски сили. Засега няма официални данни и за останалите техническите характеристики на бъдещия Duster, като е възможно е те да се променят коренно.

Струва си да се подчертае и възможността за използване на такива хибридни силови трактове от цялото подразделение Dacia. През 2024 година трябва да излязат седемместният кросоувър Dacia Bigster и новото поколение Lada Niva, които до голяма степен ще делят компоненти и възлите. Така вероятно и новата Niva може да се превърне в хибрид.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кънова

    16 4 Отговор
    Лада Нива може и със брикети от Танзания да се движи.
  • 2 Йозеф

    8 21 Отговор
    Лада Нива най-често се движи теглена на буксир от трактор.

    Коментиран от #3

  • 3 един от многото

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Йозеф":

    И не разбрах добре , кой кого тегли. С това еврейско име може и да не си виждал истинска Лада Нива , още повече да си карал.
  • 4 Едно и също

    6 0 Отговор
    От статията разбрах че ще бъде Рено с испански двигател и емблема на Дачия или Лада
  • 5 Алфа Сектант🤠

    5 3 Отговор
    Дъстъра ми грешка няма, мощен с много газ и тяга, като пантера се разтяга, по шосето втори няма.👌🏆💯

    Коментиран от #7

  • 6 сектант

    9 1 Отговор
    Само Дачия и тесни п...и
  • 7 Jacques Yves Moineau

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Сектант🤠":

    Абе тези конски сили при хибридите нещо ме съмняват....