Last news in Fakti

13 Август, 2021 16:16 5 707 11

NSX Type S бе представен в лимитирана серия с 600 конски сили

  • acura-
  • nsx-
  • type s

Acura ще произведе специалния модел в тираж от 350 броя

NSX Type S бе представен в лимитирана серия с 600 конски сили - 1
Снимки: Acura

След като преди няколко дни от Acura споделиха няколко снимки и кратка информация относно лимитираната серия NSX Type S, ето че вече виждаме и спортния автомобил в пълния му блясък. Type S версията на модела представен през 2016 година ще сложи край на NSX в сегашния му вид и ще бъде ограничена в 350 броя, от които 300 ще бъдат запазени за Щатите.

NSX Type S бе представен в лимитирана серия с 600 конски сили

Външно NSX Type S се отличава съществено в предната част където място са намерили нови светлини, брони с по-големи отвори, както и по-ясно изразени спойлери. Джантите също са запазени за спортния модел и са с увеличена ширина за повече стабилност на пътя. В задницата откриваме голям дифузьор от карбон, както и по-големи отвори в страничната част на бронята.

NSX Type S бе представен в лимитирана серия с 600 конски сили

Въпреки интересната визия, то по-интересното се крие под капака в задната част, където е разположен идентичен 3.5-литров шестак като при стандартния модел, който отново се подпомага от електромотор и задвижва четирите гуми. Разликите са в мощността, която е нараснала до 600 конски сили и максималния въртящ момент който вече достига 492 нютон метра. Трансмисията остава автоматична с 9 предавки, но с преработен софтуер, който да осигурява до 50 процента по-бързо превключване.

NSX Type S бе представен в лимитирана серия с 600 конски сили

За тези които искат още по-добро усещане, ще се предлага и така наречения Lightweight пакет, който добавя около 11 хиляди евро към цената, но включва карбо-керамични спирачки, карбонови елементи под капка и в интериора и намаля теглото с 26.2 килограма. Базовата цена на модела в Америка е около 145 хиляди евро.

NSX Type S бе представен в лимитирана серия с 600 конски сили


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хвала

    7 1 Отговор
    Ето с такива модели се намаляват парниковите газове и вредните емисии
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дебелия

    6 1 Отговор
    За 11000Е ще сваля поне 30 кг

    Коментиран от #10

  • 4 Притежател

    16 3 Отговор
    Новият NSX е много бърз в права линия, но заради хибридната си установка тежи повечко и не е идеалният вариант за писта. От друга страна старият NSX е острие за пресечени писти с много завои, уникално красив автомобил, който бих искал да имам.

    Коментиран от #5

  • 5 хехехе

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Притежател":

    Нема вече части за него

    Коментиран от #7

  • 6 Гейчо Галинчо

    10 2 Отговор
    Страхотен автомобил!

    Коментиран от #11

  • 7 един от стадото

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "хехехе":

    няма части ли. Ти пари имай пък..
  • 8 Пурко

    7 0 Отговор
    Красив и расов автомобил с легендарна история! Много добре стои в завоите и е изключително бърз и динамичен!
  • 9 Пеко Таков

    3 4 Отговор
    С тази насечена муцуна,отпред прилича повече на Ламборгини.Задницата мяза на Мерцедес.От старата Хонда НСХ нищо не е останало.
  • 10 Еми бате

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дебелия":

    така е за който иска.Трудно се свалят 30 килограми без да изхвърляш стъкла, кори, мултимедия и други.Карбон и титана си е пара доста , и 30кг. Не са никак малко.Ако си изхвърляш 6-те стъкла на колата + 5-те кори пак няма да ги стигнеш тез 30кг.
  • 11 Галинчо Гейчо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гейчо Галинчо":

    Да, наистина