Last news in Fakti

2 Септември, 2021 16:39 3 186 26

Opel потвърди, че ще има изцяло електрическа Astra

  • opel-
  • astra

Очаква се тя да бъде представена през 2023 година

Opel потвърди, че ще има изцяло електрическа Astra - 1
Снимки: Opel

Шестото поколение на Opel Astra бе представено през месец юли тази година, като още тогава от германската марка обявиха, че модела ще се продава с бензинови, дизелови и plug-in хибридни опции за задвижване. Сега става ясно, че новата Astra ще се предлага и с още един вариант за задвижване, който нашумя през последните години.

Opel потвърди, че ще има изцяло електрическа Astra

Електрическата Astra ще е първата такава в историята на модела и според данни на Opel тя трябва да направи световния си дебют през 2023 година. Освен това, Astra ще е първият автомобил в гамата на марката, който ще предлага plug-in хибридна и изцяло електрическа версия на един и същи модел.

Opel потвърди, че ще има изцяло електрическа Astra

Очаква се Astra-E да запази същата платформа върху която са построени и версиите с двигатели с вътрешно горене, като разбира се те ще претърпят някои промени. Не е изключено преди дебюта на електрическия Opel да видим и подобно предложение от Peugeot на базата на 308 и DS 4, които споделят доста общи възли и компоненти.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 1 Отговор
    Ще има не само електрическа Астра , ами ВСИЧКИ Опели , Пежа , Ситроени , Фиати и т.н, ще са електрически след по-малко от 10 години !!

    Коментиран от #4, #7

  • 2 сектант

    2 6 Отговор
    на съседа хъскито удави една котка и го снимах на видео ей сега хахаха

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Komapak

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Преференциите за електричките глупости в един момент ще спрат и тогава ще страдате! Нямам абсолютно никакво намерение да сменям петролната си кола.

    Коментиран от #5, #11, #17

  • 5 Кой говори за преференции?

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Komapak":

    След 2025 заради евро 7, електричките ще са по-евтини от ДВГ даже без преференции. Каране на нови петролни коли няма да е забранено, но ще е скъпо удоволствие, само за тези, които могат да си го позволят.

    Българския парк няма да се промени поне до 2035, когато ще почнат да внасят "новия внос" електрички.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 134

    4 12 Отговор
    А за ръждата казват ли, че нещо са направили.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мъск

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Грета Тунберг":

    Да, чичо. Как свършиха Глиган-Грудово и Светкавица-Търговище?
  • 9 3-фазния

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Кой говори за преференции?":

    Напротив. Иде въглероден данък върху горивата в целия ЕС, който следва да ги оскъпи с 40-50%. Щом сме недорасли да спрем прякото отравяне на хора в населени места, поне да излиза една идея по-скъпо

    Коментиран от #13

  • 10 Дизела

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Кой говори за преференции?":

    Цената на електричките върви нагоре.Тесларски фантазии.Кога казваш ще поевтинеят?

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    1 1 Отговор
    Защо ме изтрихте бе , една обидна дума нямаше , покажете барем една !!!!
  • 13 Кой говори за преференции?

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "3-фазния":

    Какво напротив? Да не искаш да кажеш, че българите ще се качат на електрички? Със или без въглероден данък върху горивата, първите по-масови електрички ще се появят най-рано 2035 в България, като под масово имам предвид да станат поне 1% от автопаркът.

    Коментиран от #16

  • 14 Кой говори за поевтиняване?

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дизела":

    Електричките няма да поевтинеят, петролните ще поскъпнат.
  • 15 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дизела":

    Верно ли , хахах !! Първия Лийф преди 10 години струваше 50 000 долара и минаваше 150 км със зор , за другите показатели няма да споменавам !! Сега толкова струва Модел 3 Пърформънс , дето всички Мерцедеси , БМВ та и Аудита ги яде за закуска , хахах !!! И минава 4 пъти по 150 км !

    Коментиран от #19

  • 16 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #13 от "Кой говори за преференции?":

    Ще се качат не ами хоро ще играят ! Тия дето имат пари де , тия с кюмбетата за по 1000 лева , че и по 5-6 хиляди скоро ще се качат на обществения транспорт !! Който си мисли . че още дълго ще кара такива гробници е меко казано заблуден !!
  • 17 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Komapak":

    Та да повторя , да видим защо ме трият ! Още нищо не си видял !! Скоро преференциитеи държавата ще са ти най-малкия проблем , макар че с горива , данъци и застраховки , както и с директни забрани за влизане в населени места ще ти стъжнят живота ! Но най-големия проблем ще са собствените ти комшии !! В Европа вече има заведени хиляди дела от такива за увреждане на здравето и само едно да мине , гледай какво става !!! Ще работиш докато си жив да плащаш на някой комшия и наследниците му !!
  • 18 Кой ти говори за поевтиняване?

    3 2 Отговор
    Предвид увеличеното търсене и малкото предлагане, първоначално цените на електричките ще вървят нагоре и производителите ще печелят от това, като влагат печалбите в разширяване на производството. С всичките им доставчици ще е подобно, докато не се получи свръхпредлагане на материали, части и готови електромотори. Чак тогава цените могат да паднат, но това ще е след най-малко 10 години, когато има свръхпредлагане.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 факт

    5 9 Отговор
    добре че Пижо купиха хлопел иче да могат да изкарат кола тия некадърници.
  • 21 Онзи

    4 2 Отговор
    Тези електрички нямат бъдеще ,това е една измамна кампания. Европа няма такова производство на ел. енергия .Зелените источници на ток са твърде не ефективни.

    Коментиран от #22

  • 22 Образованието също

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "Онзи":

    Европа няма и такова образование, като те гледам как пишеш. С производството на енергия се справя доста по-добре.

    Ако транспорта мине изцяло на ток ще е необходимо производството на тока да се увеличи само с 10%, така че не е драма. Зарядната инфраструктура ще изисква известно време за изграждане, но и тя няма да е проблем, защото може да се инсталира много по-бързо отколкото могат да се произведат толкова много електромобили. А електромобилите вече са настоящето, а не бъдещето. Вече са много по-добри от ДВГ там където има изградена зарядна инфраструктура.

    Коментиран от #23

  • 23 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Образованието също":

    И толкова няма да е нужно , защото сградите ще си произвеждат енергията сами , което освобождава над 60 % от сегашните мощности за други цели !! И това е по закон !
  • 24 Онзи

    3 1 Отговор
    Момчета вие живеете във виртуална реалност.
    Аз също съм на мнение ,че двг се изчерпа като технология или техника .Време е за нещо екологично,евтино,надежно и с мощност.
    Но да говорим за автомобили на ток и с батерии ,това не са детски играчки.

    Коментиран от #25

  • 25 Ти къде живееш?

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Онзи":

    Това е клип от преди години за семейно пътуване на двама възрастни и четири деца до Дисниленд на 3100 км с електромобил. Както виждаш тогава не е било проблем, а днес всичко става много по-бързо и лесно. И ще става още по-бързо и лесно.

  • 26 4772

    0 0 Отговор
    Добре че франсетата взеха тоя боклук малко да живне марката че като беше при немците за нищо не ставаше, за нищо! Е какъвто народа такива и колите му 🇩🇪🤮🤮🤮🇩🇪🤮🤮🤮🇩🇪🤮🤮🤮🤮