Last news in Fakti

29 Септември, 2021 11:03 7 248 9

50 хиляди изоставени коли бяха "евакуирани" от Москва

  • изоставени автомобили-
  • москва
50 хиляди изоставени коли бяха "евакуирани" от Москва - 1

Почти 50 хиляди изоставени превозни средства бяха премахнати от улиците и дворовете на Москва. От 2012 г. на портала „Нашият град“ потребители съобщават за изоставени автомобили. В продължение на 9 години московчани има над 110 хиляди сигнала. Изоставените превозни средства се идентифицират от властите по спаднали или липсващи колела, трайна мръсотия по ламарините, както и такива с липсващи детайли - врата, стъкло, капак и др.

След като потребител на портала забележи автомобил, който отговаря на описанието, той просто трябва да го снима и да изпрати снимката до портала „Нашият град“, като посочи адреса, на който е открит проблемът. В рамките на три дни след получаване на жалбата, специална комисия на областната администрация преглежда превозното средство и установява дали действително е изоставено.

50 хиляди изоставени коли бяха "евакуирани" от Москва

В 60% от случаите след такава проверка собственикът на автомобила се намира. Тогава му се дава време да реши проблема сам. Той трябва да оправи колата в подходящо състояние или да я евакуира сам. Ако собственикът не предприеме необходимите стъпки, колата се отнема от градските служби. Същото се случва, ако се окаже невъзможно да се установи собственикът.

Понякога възникват трудности по време на евакуационната фаза. Например, поради тесни улици или висока плътност на паркиране. В този случай процесът се забавя. Когато колата се евакуира, тя се изпраща на специален паркинг. След това в рамките на три месеца собственикът може да вземе колата от паркинга. Ако през това време никой не дойде за колата, тя се прехвърля и става собственост на града и след това се изхвърля.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МаКаТа

    43 1 Отговор
    Ми така се прави, а Фъндъкова спи. У нас особено по крайните квартали колко такива има, а местата за паркиране намаляват.
  • 2 пешо

    36 2 Отговор
    така е. но москва си има кмет, а софия - учительница, назначена от Оногова, без знания, без опит и с тежка зависимост. какво очаквате?

    Коментиран от #6

  • 3 Хокеиста номер триста

    10 0 Отговор
    Хубаво е да знаем какво значи думата евакуирам на руски, като превеждаме от руски сайтове...

    Коментиран от #4

  • 4 Съдията Дред

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хокеиста номер триста":

    На всички езици, включително и българския, означава организирано извеждане. Ама толкова си може мисирката, да не я оставяме гладна.
  • 5 Дани

    1 0 Отговор
    Ееее, факти.... Копаете дъното, нескопосан превод на гугъл преводач и пейст в глупавият ви сайт.
  • 6 морски

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    То да не е само в София така!
  • 7 Супер

    3 1 Отговор
    Евала на руснаците, ей тва е кратко, ясно и точно, а не като тука да си прехвърлят вината !
  • 8 София

    2 0 Отговор
    В столицата отдавна работи система за подаване на сигнали, вкл. с приложението Call Sofia. Отваряте го и в секция "Замърсяване на обществени площи", цъквате върху "Излезли от употреба (изоставени) автомобили" и посочвате на картата къде се намира. Винаги реагират на сигнали.
  • 9 фикус

    1 0 Отговор
    в прага пращаш имейл с улицата и марката,на задния номер имат лепенка кога за последно е минала техническа колата,и ако е изтекла ти лепят стикер,че имаш 2месеца да минеш на техническа иначе я вдигат,бая се поизчисти,браво за идеята,бая занемарени коли ги махнаха