Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 12:10 8 073 26

Колко може да „вдигне“ Citroen Xantia на три гуми? (ВИДЕО)

  • citroen-
  • xantia-
  • три гуми-
  • максимална скорост

Според кадрите, колите се движат с 200км/ч

Колко може да „вдигне“ Citroen Xantia на три гуми? (ВИДЕО) - 1

Видеоклип от Близкия Изток набира популярност в YouTube след като показва максималната скорост на Citroen Xantia от 90-те години, движейки се на три гуми. Моделът с хидравлично окачване не се затруднява от това да се движи без една от гумите си, а двама ентусиасти препускат със скорост от 200км/ч според показанията на километража.

Колко може да „вдигне“ Citroen Xantia на три гуми? (ВИДЕО)

Действието, което е силно непрепоръчително, се развива на магистрала и с участието на други автомобили и дори камион, който един от „трикраките“ автомобили заобикаля без притеснение.

Не можем да сме сигурни дали скоростта, която операторът показва е наистина реална, но е факт, че при един от стоп-кадрите, километражът показва 180км/ч. След средата на клипа пък виждаме и километража, който вече подминава 200км/ч, а Citroen-ите продължават да се движат със същата лекота и с включени аварийни светлини.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    49 2 Отговор
    ГОТВАЧ ТОКЕВ ВДИГА ПОВЕЧЕ ! ТЕЗИ СА СЛАБА РАКИЯ.

    Коментиран от #7

  • 2 очевАдец

    9 18 Отговор
    Аха! Ами само с две или с една гума няма ли да се пробва? Това е тест по върховна тъпотия ,очевАдно.

    Коментиран от #18

  • 3 Перник

    6 7 Отговор
    Това нищо не е аз Голфу по джанти го карам без гуми става като влак огън излиза от асвалта това също съм го пробвал обаче без две задни гуми дигам 100 по барабани!
  • 4 Именит

    10 2 Отговор
    Последователи на готвач токев
  • 5 kkk

    6 26 Отговор
    Кефи мъ как разни деби.лчета се вързват на всяка измама...

    1- и от самолет се вижда, че скоростта е НИСКА.
    2- колите са вдигнати едно ниво нагоре, а там максималната скорост е 40 или 50км./ч. и после колата сама слиза в стандартната си позиция
    3- в стандартна позиция задният десен диск задължително ще опира в асфалта

    Коментиран от #8, #9, #10, #14, #20

  • 6 КОКО

    5 6 Отговор
    Като гледам, как се движи маркировката на пътя, силно се съмнявам в скоростта!

    Коментиран от #19

  • 7 Ей ърп

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЪРП":

    Тук си прав! Хахахаха!
  • 8 Некой си

    35 0 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    Виждал си Ксантия само отвън, нали.
    Изборът на едно от трите нива на хидропневматичното окачване на Ксантия е механичнен. Няма връзка със скоростомер, ECU или друга електроника.
    Карат с колкото им стиска, а не с колкото преценят от Ситроен.
  • 9 При ксантиите

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    Не е така.можеш да си караш на което положение искаш с каквато скорост искаш. Само дето на горните позиции окачването се втвърдява и почва да друса, което се и вижда от видеото
  • 10 Maksi

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    От самолет се вижда, че секунда преди кадъра с над 200 на километраж снима в огледалото, в което се вижда изоставащата Ксантия без едно колело. Имал съм и Ксантия и Ц5 и за разлика от последната, височината на Ксантията не зависи от компютър.

    Коментиран от #11

  • 11 Аре стига

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "Maksi":

    Може и да карат с 200, арабелите отдавна са доказали, че не са много у ред! Вижда се и на колата която кара зад тях километража! Карат. Но те си правят такива неща, като да висят от колата навън с 200 км/ч или да правят дрифтове със завъртания с 250-300 км/ч. А това тук, ще ги е страх да пробват? Аз даже мисля, че са вдигнали само 200, защото колата не може повече, иначе и до 300 сигурно щяха да стигнат!
  • 12 Българина

    8 1 Отговор
    с колкото и да е повече от всеки немски кошник
  • 13 PSA

    23 0 Отговор
    Един от големите ми мераци за първи западен автомобил преди години, но все не ми достигаха парите за добър екземпляр. Страхотни дизайн и возия, разкошен салон, още се карат.
  • 14 Някой

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    Явно много "познаваш" Xantia щом не знаеш, че този модел е с напълно механично управлявано хидро-пневматично окачване и няма как да слезе "автоматично"
  • 15 Alex

    3 3 Отговор
    Имах Xantia 2005 до 2007 година, модел 1998 година, бензинов двигател 90 коня 8 клапана. Искам да кажа на всеки, че хидропнематичното окачване отнема понякога до 20 коня от мощността на двигателя. Общо взето с този мотор вдигаше 110 км/ч спокойно, след това повече само по нанадолнище. А и е доста неикономична. След това имах Пежо 406 пак бензин 1.8 16 клапана 116 коня и ми се виждаше изтребител в сравнение с тромавата Ксантия. Окачването на Ксантията е нещо по-различно, но аз не го разбрах, минаването с висока скорост през дупка, не нарочно, по-добре и стабилно се понася от автомобил с метално окачване. Приятно беше по павета и леки неравности и кръпки с Ксантията.

    Коментиран от #16, #22

  • 16 Язе

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Alex":

    Имал си но както сам пишеш-нищо не си разбрал.Как стигна до извода,че хидропневматипното окачване взима до 20к.с ?Този тип окачване във всяко едно отношение е по-добро от пружини.
  • 17 Андреев

    14 0 Отговор
    Да не забравяме, че имаха и модел Актива. Знаещите се досещате, за какво става реч.
  • 18 Стига ва

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "очевАдец":

    Тва да не са ти мемски легени!
  • 19 Чук

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОКО":

    Друго са немските автобани с ненските кенефи по тях
  • 20 Жгмъц

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    Нека позная - любител на немски "премиум" ама шофиращ ГоУф на 30 г и никога не влизал в Дитроен, който за разлика от кошника фв е кола
  • 21 Посетител

    4 1 Отговор
    Ха, този клип ми напомня един друг подобен, рекламен клип на Ситроен но с оригиналните DS ! Там професионални каскадьори правеха истинска хореография, на затворена писта, не като тия - на магистралата! Гледал съм го много отдавна - като дете, по телевизията.

    Коментиран от #23

  • 22 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Alex":

    за 90 коньовия не знам, но 8 клапана 101 коня си върви напълно приемливо
  • 23 И сега

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Посетител":

    можеш да го намериш в ютуб мрежата,напиши ДиЕС Ситроен шоу и ще ти излезе.Рекламен е за да покаже предимствата на хидропневматичното окачване и движението с дори липсващо колело. Хидропневматиката бе и причина Ситроените оборудвани с нея да нямат крикове,а опори. Това за тези ДиЕС-и за тези по-новите нямама идея,ако накой знае да каже.

    Коментиран от #24

  • 24 Вальоо

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "И сега":

    Окачването се прави от 1954г. до края на 2017та. След това няма коли на такова окачване. DS е модел на Citroen от 50те до 70те години. И преди 10 години някъде,им хрумва на управниците да направят марка с името DS, която да се съревновава в луксозния сегмент. За съжаление- няма и помен от окачването в нито 1 от техните модели. Единсвтеното предимство на DS пред конвенционален Citroen би било по-добрата визия.

    Коментиран от #25

  • 25 Посетител

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Вальоо":

    Именно! Първото поколение на С5 все още разполагаше с хидропневматиката, после при по-новата версия на С5 решиха да е като допълнителна опция, а не масово предлагана. И, на днешно време може съвсем да са я изоставили...

    Коментиран от #26

  • 26 Вальоо

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Посетител":

    Ами аз съм ок с това много сложното окачване да е като екстра или ниво на оборудване. Като ще си купуваш Ситроен,то да е истински такъв,а не Пежо с друга емблема.