Last news in Fakti

5 Януари, 2022 14:38 3 148 8

Sony показа нов автомобил и направи важен анонс

  • sony-
  • автомобил-
  • playstation-
  • honda

Технологичната компания представи Vision-S 02 Concept

Sony показа нов автомобил и направи важен анонс - 1

Преди точно две години по време на CES 2020, Sony представи концептуалния автомобил Vision-S 01, а днес на тазгодишното издание на изложението технологичната компания представи нов концепт, носещ името Vision-S 02. Заедно с това шефовете на компанията анонсираха важни новини, свързани с бъдещето производство на автомобили от нея.

Sony показа нов автомобил и направи важен анонс

Sony Vision-S 02 е по-голям от предходния концепт и има за цел да се бори с автомобили от типа на Tesla Model X и други от този клас. Размерите на Vision-S02 достигат 4.89 метра дължина с 3.03 метра междуосие, ширина от 1.93 метра и височина от 1.65 метра. Теглото на колата е типично високо за електромобил и достига 2.48 тона.

Sony показа нов автомобил и направи важен анонс

Очаквано технологиите са взели превес в интериора, където откриваме общо 9 дисплея. Пет от тях са разположени по продължението на цялото табло, подобно на тези при Honda E, за която ви разказахме съвсем скоро. Един от дисплеите е поставен в края на централната конзола, а други два са разположени върху гърба на предните седалки. Последният дисплей е между седалките и контролира функциите на климатичната система в задната част.

Sony показа нов автомобил и направи важен анонс

По отношение на задвижването, Sony Vision-S 02 разчита на два електромотора, всеки от които генерира 268 конски сили. Максималната скорост на колата е 180км/ч. Все още няма други технически характеристики за ускорение или пробег, но очакваме скоро и те да бъдат обявени.

Sony показа нов автомобил и направи важен анонс

Друг важен анонс, който от Sony направиха е основаването на автомобилно поделение, носещо името Sony Mobility Inc., което ще заработи през пролетта на тази година. Това дава сериозни надежди за преминаването към серийни версии на двата представени автомобила, но все още от компанията не са потвърдили нищо.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Пешо карбуратора

    12 15 Отговор
    Поредния телефон на колела. Да си го заврът. Аз си карам Голф двойка в отлично състояние и стигам до морето и обратно с едно зареждане

    Коментиран от #3

  • 2 Сър

    9 7 Отговор
    Куцо, кьораво и сакато си мисли, че може да бъде следващия Хенри Форд..
  • 3 Жоро

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Пешо карбуратора":

    Ти го караш и хората след тебе катастрофират от разпадащите ти се части от стария таралясник
  • 4 Съдията Дред

    12 1 Отговор
    Мдаа, а каква електроника само правеха допреди 20 години, и как бързо минаха в миманса.
  • 5 Гого

    4 2 Отговор
    От Автомобили се печели най-много! Компании, които не се развиват са обречени на фалит! Надявам се обаче да осъзнаят, че дизайна също продава. Защото никой не иска да кара нов модел на Таврия с цена като на самолет! И все пак Не може да произвеждаш телевизори, а да не предлагаш монитори за компютри !
  • 6 Райчо

    6 2 Отговор
    Очакваме скоро и Самцунг и Хуа Уей да произвеждат автомобили, а Мерцедес и БМВ - телефони.
  • 7 Гост

    5 3 Отговор
    На кой щанд да го търся - при телефоните или при телевизорите?

    Коментиран от #8

  • 8 При

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Кастофоните