Last news in Fakti

30 Януари, 2022 13:15 5 688 22

Страните с най-добри и най-лоши условия за шофиране

  • страни-
  • пътни условия-
  • автомобили

България не се споменава в доклада

Страните с най-добри и най-лоши условия за шофиране - 1

Британците публикуваха класация на най-лошите страни за автомобилистите. Експертите оценяват качеството на пътищата и безопасността на шофьорите, свързана с тях. Изследването е направено от компанията Compare the Market, която твърди, че е проучила условията на шофиране по целия свят. България обаче не се споменава в доклада.

Според резултатите от изследването е направена оценка на страните с най-добри и най-лоши условия за шофиране. Сред лидерите на най-лошите страни за шофьорите е Мексико, което заема третото място.

Експертите отбелязват, че Мексико не е с най-лошото качество на пътищата, но местните водачи има много ниска култура на шофиране. Смъртността от злополуки също е висока в тази страна.

На второ място сред най-лошите страни за шофиране е класирана Бразилия. Тази страна има най-високата смъртност по пътищата сред изследваните от Compare the Market държави. Експертите отбелязват и много лошото качество на автомобилите.

Изненадващо или не, британците признаха за най-лошата страна в света за шофиране... Русия. Според тях Русия има най-лошо качество на пътищата, висока смъртност, както и най-големите задръствания сред всички страни в класацията.

На другия край на класацията - тази със страните с най-добри условия за шофиране са Дания, САЩ и Холандия. България, както вече споменахме, не присъства в тази класация, като най-вероятно британските експерти не са взели предвид страната ни.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    57 8 Отговор
    България е извън всякакви класации , защото боковите магистрали имат вид на бомбардиран Багдат !!!

    Коментиран от #6, #9

  • 2 Иво

    46 3 Отговор
    Обикновено България е в дъното на всякакви класации а от тази дори липсва.Сами си направете изводите.

    Коментиран от #5

  • 3 Перу Парагвай Уругвай Чили

    22 3 Отговор
    Там да видите как се кара! И кво се кара!
  • 4 ПОСЛЕДНОТО Е ИЗРЕЧЕНИЕТО НА 21ви ВЕК👍

    21 11 Отговор
    ...„НЕ СА ВЗЕЛИ БЪЛГАРИЯ ПРЕДВИД”😀ПОСЛЕ ПИС А ЗА РУСИЯ СА ТОТАЛНО ПРАВИ,ГЛЕДАЙТЕ В„ ТУБАТА ”КЛИПОВЕ ОТ ВИДИО РЕГИСТРАТОРИ👍„ДТП ИЗ РОССИИ”

    Коментиран от #7

  • 5 smeh

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Иво":

    Тя и цената на винетката е на дъното на всякакви класации, обаче за нея нищо не се споменава. Голяма част от населението ни, също е на дъното - по неграмотност, ниски доходи, социален статус, но това означава ли, че трябва да се сравняваме с тях? И въпреки всичко, тенденцията с малки изключения е видна - българският шофьор лека-полека се превъзпитава. Само преди 15 години пешеходците си "чакаха реда" за да пресекат на пешеходна пътека. За културата при престрояване да не говорим, като млад шофьор тръпки ме побиваха, защото никой-никого не пускаше и често ставаха безумни инциденти, само за да се докаже, че някой е бил ПРАВ. Така, че стига оплювахте това, което имаме и това което СМЕ!
  • 6 Баба Вина

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    Пише се Багдад
  • 7 Да ама Не

    28 5 Отговор

    До коментар #4 от "ПОСЛЕДНОТО Е ИЗРЕЧЕНИЕТО НА 21ви ВЕК👍":

    Пич-катастрофи и безумци на пътя колкото искаш във всяка една държава...А да си вадиш изводи от Ютуб е наивно-качват там клипове просто защото в Русия записа от видео регистратора се приема като доказателство в съда и съответно ти спестява много нерви и разбирателство ако стане някоя катастрофа.А след това има платформи в руският нет които изкупуват тези клипове и ги качват в Ютуб.Затова и оставаме с впечатлението,че катастрофи има едва ли не само в Русия.Ако и в другите държави признаят видеорегистратора за доказателство-повярвай ми ще се нагледаме и на ужасите от цял свят.Лично за мен най-ужасно е движението в Индия,Пакистан...-лично съм го виждал с очите си-ама са малко клиповете от там просто защото не са с видео регистратори....

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вести

    20 6 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    А пък магистралите на Тодор Живков бяха само за него .. ДО ПРАВЕЦ И ТОЛКОВА !!
  • 10 Антон

    19 1 Отговор
    Кажете на тези експерти да влязат в България от Сърбия, през Калотина. Има няколко км . участък , сякаш минавате прес зона на соенни действия, след бомдсрдировка или природно бедствие. Не става дума за дупки в настилката. Става дума за липсваща пътна настилка, имитация на маркировка и сигнализация с избушени табели, стърчаша арматура и изкопи дълбоки по 1-2 метра успоредно на нещото наречено път. Срам и позор.

    Коментиран от #13

  • 11 васик атанасова

    7 2 Отговор
    България какви пътища кой е има за нещо ?
    ДАЛАВЕРИ КОРУПЦИЯ ИЗМАМИ
    в холандия съм бил там е наистина добре
  • 12 Видял

    9 1 Отговор
    Пълни глупости пишат.Идете в Ливан,Бейрут да видите как се кара и тогава говорете.
  • 13 ЧУБАКА

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Не ВЕРВАМ БАТЕ ,ТВА В БГ бате бойко КАЗА ВСИЧКО Е ТОЧНО ,,ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ И КВО СМЕ ПОСТРОИЛИ,, 😁😁😁😁😁🤭🤭🤭
  • 14 Морски

    12 2 Отговор
    Преди няколко месеца бях във Ванкувър и бях много изненадан от лошото качество на пътищата в града. Искам да ви кажа, че в момента Варна е по-добре. Специално за Индия мога да потвърдя думите на колегата. Такова чудо даже в Египет не съм виждал. Не си мислете, че България е най-зле. Даже в Италия съм виждал много лоши пътища. А какви трошки карат по някои места да не говорим. При нас даже в металекс са по-добри.
  • 15 Глупости

    10 1 Отговор
    Русия е рай в сравнение с Индия!
  • 16 Niknay

    6 1 Отговор
    За мен лично най-добри условия за каране има в Швейцария .....
  • 17 АУУУУУ

    3 9 Отговор
    АЛОООУУУУУ КАКВО ВИ Е СТРАННО ЧЕ РУСИЯ Е СТРАНА КЪДЕТО Е ОПАСНО ДА СЕ ШОФИРА........ ОТВОРЕТЕ YOU TUBE ..... ТАМ ВЕЧЕ ИМА КЛАСАЦИЯ И СЕЗОНИ НА НАЙ-ИДИОТСОКОТО ШОФИРАНЕ НИКАКВО СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛАТА .....БОИЩА ПО ПЪТИЩАТА ВКЛЮЧИТЕЛНО ВАДЕНЕ НА НОЖОВЕ И ПИСТОЛЕТИ .... ХА ХА ХА
  • 18 Баскът

    3 0 Отговор
    Най лоши са пътищата ,като цяло ,в големите държави ,територии..Малки държавици Холандия ,Бе.лгия Люксембург,са най добре.АНГЛИЯ ,Франция,се кара добре,обаче има други косури,Краде сее много. Гориво и направо от кабината .Говоря от професионална гледна точка..Германия,всеки ден си в 3,4задръсствания.Кошмар.Париж,гадно околовръстно. Първобитно..Няма паркинзи.Испания е най добре.Понася се.Португалия също
  • 19 Баскът

    4 0 Отговор
    Между 6 и 9,30,в Холандия е ад,за каране .И после след обяд е същото .16ч,19,30ч.Най добре с метро ,бус ,колело.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 За протокола

    6 0 Отговор
    Аавторите на статията сигурно никога не са ходили в Индия.
    Там се кара във всяко платно и в двете посоки, нощно време всички са на дълги, а когато има задръстено кръстовище всеки влиза в него и натиска клаксона. Най-много кефят полицаите - вместо палки имат пръчки и налагат де когото сварят :)
  • 22 кнщн

    0 1 Отговор
    Българи не пътували по света веднага се изакаха по въпроса.