Last news in Fakti

28 Март, 2022 13:45 2 902 8

Запознайте се с пистовото оръжие Mercedes AMG GT Track Series

  • mercedes-
  • amg-
  • gt-
  • black series-
  • track series

Специално подготвената версия е ограничена в 55 броя

Запознайте се с пистовото оръжие Mercedes AMG GT Track Series - 1

Както и по-рано ви информирахме, през тази година спортното подразделение на Mercedes – AMG празнува своята 55-та годишнина. През изминалата седмица от марката отпразнуваха това със специална версия на всъдехода G63 AMG, а сега от марката показаха нещо още по-интересно. Mercedes AMG GT Track Series е по-наточената версия на вече интересния GT Black Series.

Запознайте се с пистовото оръжие Mercedes AMG GT Track Series

За разлика от Black Series, Track Series няма да може да бъде регистриран за ползване по улиците и ще се предлага изключително като състезателна машина. Според Mercedes, колата комбинира най-доброто от GT3 и GT4 колите и ще бъде произведена в едва 55 броя за целия свят с цени започващи от 369 хиляди евро в Европа.

Запознайте се с пистовото оръжие Mercedes AMG GT Track Series

Track Series се задвижва от същия 4.0-литров бензинов осмак, познат ни от други модели на марката, но с друг колянов вал, горивни инжектори и променени настройки. По този начин мощността нараства до 734 конски сили, а максималният въртящ момент до 850 нютон метра. Трансмисията е секвенциална с шест предавки и предава въртящия момент към диференциал в задната част.

Запознайте се с пистовото оръжие Mercedes AMG GT Track Series

Окачването е дело на Bilstein с различни настройки за твърдост, компресия и други, а под 18-цоловите джанти се крият специални стоманени спирачки. Тракшън контрол и ABS система с 12 различни режима дават на водача пълен контрол над колата. В багажника е поставен и резервоар с обем от 120 литра.

Подобрена е и аеродинамиката на колата с удължен преден спойлер, допълнителни отвори за въздух, преработени калници и задно крило с променлив ъгъл. Капакът също е с нови отвори за по-добро охлаждане на двигателя.

Запознайте се с пистовото оръжие Mercedes AMG GT Track Series

В интериора е поставена клетка за защита на водача, специални колани и седалки, както и противопожарна система. Воланът, централната конзола и бутоните по тях са изцяло променени, за да служат на водача, а стандартната MBUX система е заменена с дисплей на Bosch.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    4 12 Отговор
    Решетката ми мяза на Астън Мартин... Толкова ли им е дизайнерския капацитет? 🤔

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 2 сектант

    4 8 Отговор
    скоро няма да има с какво да го запалят хаха
  • 3 смех

    4 10 Отговор
    Гледаш вчера едно такова на цариградско напъва бучи трака едвам изпревари един опел зафира
  • 4 ПЕТКО

    5 3 Отговор
    НАЙ ДОБРИТЕ! 🏁🇩🇪🏁🇩🇪🏁🇩🇪
  • 5 Хулиганчо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Сигурно и 300 Sl от 1964г. също ти "мяза" на Астън.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иванчо l-ви

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Даже и гумите са кръгли като на Астън Мартин. Смятай какъв им е капацитета 😅😅😅
  • 8 незнайко

    1 2 Отговор
    Много е грозен волана с тези копчета по него а и останалата част на интериора е отвратителна. Как може да струва 740 000 лева ? НО НАЛИ Е МЕРЦЕДЕС МОЖЕ !!!