Last news in Fakti

19 Април, 2022 13:24 5 218 5

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара

  • mercedes-
  • eqs-
  • eqs suv-
  • лукс

Електрическият модел бе представен с мощност 546 конски сили

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара - 1

През изминалата година Mercedes показа луксозния електрически EQS, а преди броени минути германската марка официално представи и SUV версията със същото означение. Моделът пристига с подобрени нови технологии по отношение на задвижването, асистирането на водача и инфотеймънт системата. На практика новият EQS SUV предлага всичко, което стандартния EQS може да ви даде, но с по-големи размери и още повече лукс.

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара

Кросоувърт е построен на същата модулна EVA2 платформа, като се предлага със задвижване на задния мост и задвижване на четирите колела, осигурено съответно от един или два електромотора. В началото ще се предлагат версиите 450+ и 580 4MATIC, съответно с мощност от 355 конски сили и въртящ момент от 568 нютон метра и 536 конски сили и 858 максимален въртящ момент.

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара

От Mercedes обещават SUV-то да изминава 600 километра с едно зареждане, макар да не уточняват при коя от двете версии е измерен този пробег, но пък добавят, че на бърза зарядна станция, пробег от 300 километра може да бъде добавен в рамките на едва 15 минути. При зареждане от 10% до 80% на съответната станция с 200кВ това би отнело около 30 минути.

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара

Екстериорът на EQS SUV копира този на лимузината, като тук наблюдаваме типичните за моделите от този клас арки на кланиците, пластмасови добавки на предната и задната броня, както и по-„балонест“ дизайн на купето. Това се отразява най-много на пространството в интериора, което както вече ви разказахме при нашата близка среща с EQS е в повече.

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара

По отношение на интериора, EQS SUV не изненадва и също се предлага с така нареченият Hyperscreen, който комбинира 3 дисплея върху таблото с общ диагонал от 56 инча. Стандартно моделите се предлагат с 12.8-инчов инфотеймънт екран като при S-Klasse и 12.3-инчов екран пред шофьора. Седалки с охлаждане, масаж, панорамен таван и трети ред седалки са само част от екстрите, които могат да бъдат поръчани при конфигуриране на нов автомобил. EQS SUV получава и опцията за екрани за пътниците на втория ред седалки с два 11.6-инчови дисплея и малък таблет в подлакътника между двете седалки.

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара

Технологиите разбира се, не спират само до тук, освен всички асистенти за водача, въздушно адаптивно окачване и други подобни „глезотии“, новият Mercedes може да научава навиците на различните шофьори, ако има такива и да им напомня за техни навици. Така например, ако колата запомни, че всеки вторник, когато се прибирате от работа, определен човек ви звъни, тя ще ви напомни, че това ще се случи малко преди събитието.

Mercedes EQS SUV дебютира, за да диктува новата мода на пазара

По отношение на другите два основни конкурента в този клас – BMW iX и Tesla Model X, EQS SUV е значително по-дълъг и висок от тях с дължина от 5.13 метра, ширина от 1.95 метра и височина от 1.73 метра. Междуосието е 3.2 метра. Все още няма официални цени за модела, но очакваме те да са близки до тези на седана. Повече за тях ще разберем в следващите месеци, преди първите доставки в началото на 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    3 2 Отговор
    Визията на СУВ-то според мен е по-адекватна.Седана просто не изглежда добре.
  • 2 Тотьо

    4 2 Отговор
    На тва габаритите му са като на камион бе. Аа сетих се колкото е по голяма колата толкова е по къса .ишката.

    Коментиран от #3

  • 3 Е има причина

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тотьо":

    Скоро гледах един клип за представянето на EQS седанът и тестващия отбеляза, че външните му размери са по-големи от Тесла модел S, но отвътре е по-тесен от теслата и въпросът му беше "where is the space go on" - " къде изчезна пространството"

    Като за отбелязване, пространството под предния капак също е неизползваемо, докато повечето електромобили и там имат багажник, защото там няма разположен двигател.
  • 4 ТАКА ДЕ

    0 2 Отговор
    МОГАТ ХОРАТА, ПРАВЯТ.........
  • 5 БатП

    1 0 Отговор
    Civic MK9 отпред. Ако съм на Хонда, ще ги съдя даже.