Last news in Fakti

28 Април, 2022 11:22 3 474 2

Toyota зарадва феновете и представи Supra с механична трансмисия

  • toyota-
  • supra-
  • механчина трансмисия-
  • скорости

Скоростната кутия е специално разработена с внимание към всеки детайл

Toyota зарадва феновете и представи Supra с механична трансмисия - 1

Механичните трансмисии са нещо, което повечето хора считат за отживелица. Несъмнено модерните „автоматици“ са по-бързи в смяната на предавка от човека, но усещането за контрол върху колата и „ръчкането“ на скоростния лост е нещо за което феновете на автомобилите не искат да забравят.

Toyota зарадва феновете и представи Supra с механична трансмисия

Именно за това, Toyota представи нова версия на Supra с механична трансмисия, специално разработена за модела с 3.0-литров бензинов двигател на BMW.Скоростната кутия е специално разработена за модела и носи означението „intelligent Manual Transmission“ със специален софтуер с приоритет към производителността.

Toyota зарадва феновете и представи Supra с механична трансмисия

Този софтуер изчислява подходящия въртящ момент при натискане и отпускане на педала на съединителя, за да достави максималното от поведението на колата при смяна на предавка. Опцията може да бъде изключена от менюто или при превключване на спортен режим. От Toyota са променили и предавателното число за по-добро ускорение.

Toyota зарадва феновете и представи Supra с механична трансмисия

Инженерите на компанията са преместили лоста за скоростите, за да осигурят достатъчно разстояние до различните бутони и казват, че топката на скоростния лост е с тегло от 200 грама със специална лостова система, която да минимизира усилието при смяната на скоростите.

Toyota зарадва феновете и представи Supra с механична трансмисия

Моделът пристига серийно с червен надпис Supra в екстериора, кожа и алкантара в интериора, както и озвучителна система JBL. Окачването също е променено, заедно с кормилното управление, а Track Mode позволява лесен дрифт с функцията Hairpin+.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тайна

    8 1 Отговор
    Браво
  • 2 ДФ без ПДФ

    1 6 Отговор
    Спортна кола, направена за ентусиасти, която "минимизира усилието при смяната на скоростите" и "позволява лесен дрифт с функцията Hairpin+"... Защо всичко вече е такава пародия на себе си?