Last news in Fakti

29 Май, 2022 12:00 5 512 6

Volkswagen избра име за електрическото комби, което ще е пряк наследник на Passat

  • volkswagen-
  • passat-
  • id.7-
  • touring

Производството на новия модел ще започне следващата година

Volkswagen избра име за електрическото комби, което ще е пряк наследник на Passat - 1

Volkswagen е регистрирал търговското наименование ID.7 Touring в Европейското патентно ведомство. Очевидно това ще бъде името на конвейерната версия на електрическото комби ID.Space Vizzion. Немската марка притежава и правата върху индекса ID.7, като с него ще бъде обозначен седан на същата платформа, сега известен като Aero.

Така производствените версии на електрическия седан Volkswagen ID.Vizzion и комбито ID.Space Vizzion ще получат обозначенията ID.7 и ID.7 Touring. Според германците от Auto Motor Und Sport името Touring се e появило в базата данни на Европейското патентно ведомство в средата на май, а що се отнася до номерата, то германците са запазили индексите от ID.1 до ID.9 още през 2020 г.

ID.7 и ID.7 Touring изглежда към днешна дата са предпроизводствени електрически автомобили с кодови имена Aero и Aero B. Те ще заменят Passat и ще попаднат в завода в Емден през 2023 г. Очакват се версии с един и два електромотора, способни да изминат до 700 километра с едно зареждане по цикъла WLTP.

Това е значително повече от всеки друг автомобил със сериен идентификационен номер и дори от концепцията Space Vizzion, за която бе обявен пробег от 590 километра с батерия от 82 киловатчаса. Шоу автомобилът ID.Buzz обаче се появи с батерия от 111 киловатчаса, така че серийните ID.7 и ID.7 Touring могат да получат точно нея. Въпреки че е по-вероятно да има няколко варианта с различен капацитет.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дгхклш

    5 3 Отговор
    Елмобилите са батерии за вятъра и слънцето.
  • 2 факт

    8 9 Отговор
    Как фв толкова бързо напускаха толкова много електрически дараци.Те нямат електрически платформи всичко това са бензинови и дизелови кочини на които им е турен ел дв и батерия и нова фаца.Птлен талаш са ел колите на вагината зле проектирани и слабоефективни

    Коментиран от #4

  • 3 Руските Псета

    6 5 Отговор
    в това време измислят отново колелото. Буквално
  • 4 ФАКТ

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Хем троли, хем не знае, хем било Факт :D
    MEB (Модулната E-платформа на задвижване) - 100% нова, 100% електрическа, 100% съвместима с всички форми и размери, 100% разработка на Фауве. И вече 100% масова.
    И най-важното: само на задно и 4х4
    Карах ID.3 1st Edition 204 hp - върви на нeрез, момче!
    Край с евтинджоски изпълнения, поне при Фолксваген.
  • 5 Камион дизайнер...

    2 4 Отговор
    Мъдааа...произвели са катафалка, само, че бяла! Типично немска безвкусица!
  • 6 Оффф

    2 2 Отговор
    Като собственик на не един, а 5 пасата от различните поколения, мога да кажа само, че каквото и да направят, няма да успеят да му направят достоен наследник, камо ли пък електрически. Това им беше най-добрият модел в цялата гама.